Den gamla tandborste Det är mer en fara

Nichlas Bloch Februari 28, 2016 Hälsa 14 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

En ny studie har nyligen presenterat utmana hypotesen att gammal tandborste kan bära bakterier som orsakar sjukdom. Ett team av experter från University of Texas säger att han inte har kunnat hitta strep bakterier i över fyrtio tandborstar som används av barn som lider av halsont. Däremot fann forskarna potentiellt skadliga bakterier på två helt nya tandborstar ur lådan.

"Jag blev chockad", säger Dr. Lauren Shepard, som ledde forskningen och presenterade sina resultat vid ett möte med Pediatric Academic Societies. Enligt resultaten av Shepard, testning tandborstar över 40 barn visade endast ett fall som förorenats av grupp A-streptokocker, de bakterier som orsakar STREP hals. "Denna tandborste kom från ett barn som inte har haft ont i halsen, bland annat", tillade Dr. "och för att vara exakt, har ingen av de tandborstar av 16 barn som har haft halsfluss produceras bakterier: vi hittade normala framträdanden, men inte streptokocker. Vad som verkligen förvånade oss ", avslutade han.

Forskargruppen har publicerat en rad studier efter att ha försäkrat att det faktiskt var möjligt att detektera en kultur av bakterier på en tandborste. Forskarna arbetade sedan på simulering av ett test i verkliga livet. De yngre personer borstat, för en minut, utan användning av tandkräm. Deras tandborstar förslöts sedan i en steril påse för att testa. En enda barnet -som hade ont throat- hade smittsamma bakterier på hans tandborste, därför finns möjligheten att barnet var en så kallad "bärare av strep," det är en person som bär bakterierna utan att visa några tecken på sjukdom.

"Denna studie stöder att det är förmodligen meningslöst att kasta bort din tandborste efter en diagnos av halsfluss," säger Dr. Judith Rowen, streptokocker och barnläkare specialist på UTMB, som arbetade på forskning. En av de största överraskningarna var när forskarna utfört undersökningar av två helt nya tandborstar för att kontrollera bakterier. "Vi tog dem direkt ur förpackningen med hjälp av våra tekniker och steril ... båda hade vuxit något!" Han tillade. I effekt på dessa två principer nya, ur lådan, växande stafylokocker, vilket är en ganska vanlig form av bakterier, men också en annan typ av Bacillus, grodden E-coli.

Alla mikrobiologer har tänkt att det hade varit ett rättegångsfel vid extrahering paketet, men i slutändan var de tvungna att se till att de verkligen hade utvecklat.

13 maj 2013, 17:02

  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha