Den första perioden med en valp

Victorie Wikström April 24, 2016 Natur 10 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
En valp köp verkar så lätt, men det finns en hel del i utbildningen. Du måste verkligen Strukturellt fungerar så valpen så småningom kommer att bli en trevlig mysiga hus hund. I den här artikeln kan du läsa allt om vad som är viktigt i den första perioden hemma.

Inköp artiklar

För att höja en valp, behöver du ett antal poster inklusive:
 • leksaker
 • bälte
 • krage
 • manger
 • cisternen
 • valpfoder
 • bänk
Denna valp bite är inte som bara för att de inte vet hur de kan tugga. Tuggar på saker inträffar särskilt under förändring av tänder. Så se till att du har leksaker som han kan bita, eftersom han biter i något som inte kan erbjuda honom en leksak till. Lär honom på ett lekfullt sätt där han kan tugga och vad inte.

Bänken

Bänken kommer att sova. Se till att han får en känsla av att han är säker och att han kommer att finna det ett trevligt ställe. Bänken låter patetiskt men det ger en hel del fördelar:
 • En hund smutsad i princip inte låta honom sova snabbt bli potta utbildade.
 • Valpen kan bita inget brutet.
 • Valpen lär sig att denna plats är säkert som han måste vara ensam.
Du kommer att lära stegvis att det är trevligt att vara på bänken. Du kan lära dig av hans exempel, ger ett ben i hans låda. Om han går ut med benet, sätta benet tillbaka in i buren igen förrän han har honom på benet bör äta. Sätt eventuellt en leksak i och naturligtvis en trevlig filt som att sova.
Om du märker att din valp är trött eller somna redan satte honom i hans låda ner.
Om han inser sin låda säker plats att sova du kan göra är stänga dörren. Kanske valpen går mycket gnäller men det är viktigt att du ignorera detta. Nu när du öppnar lådan valpen kommer att sätta en länk jag pipa och dörren är öppen igen gjort. Ge det så verkligen inte annat han kommer alltid att vara squealing och skällande i lådan.
Köp några två bänkar till eller placera en i sovrummet. Valpen har just dykt upp ur sitt bo, där han säkert mellan fler valpar satt och kanske fortfarande behöver någon omkring honom. Du kan placera dem nära som den första lådan bredvid sängen så att valpen doftar. Om det går bra, kan du alltid bänk lite ytterligare ett steg mot vardagsrummet.
En låda är inte absolut nödvändigt, det går också bra med några valpar utan. Bänken är därför oftast mer ett verktyg för chefen än till hunden. Slutligen är vi människor i natten inte ständigt hålla ett öga på valpen eller något är det upp till.

Umgås

Från 3 till 12 veckor, är valpen i socialiseringen skede. Under denna period är det viktigt att introducera valpen till så många saker. I denna fas gick han snabbast på saker och så låt honom komma i kontakt med allt vad du tror att han kan stöta på i livet. Dessa kan vara saker som:
 • människor
 • hundar
 • kollektivtrafik
 • driv
 • fyrverkeri

Veterinär och borstning

Det är viktigt att du låter valpen kontrolleras av veterinär. Valpen kommer att vara när det har bara nästan måste vara 2nd vaccination. Så låt honom göra så snart som möjligt att känna till veterinären för att ta reda på om det är inget fel med honom grad och låta valpen till veterinären att vänja sig.
Oavsett om du har valt en långhårig eller korthårig valp, börja om från början med all borstning. Det är användbart om du korthåriga hund med ruggning fortfarande i slutändan kan borsta utan svårighet. Om din hund har långt hår, är det verkligen viktigt att han inte tycker att det är irriterande när kamma tovor ut att vara. Speciellt gör en fest av borstning. Obligatorisk valpen inte lika att tänka på en halvtimme och när han står stilla och tyst när du borstar belöna valpen än översvallande.

Valpkurs

Även om du har erfarenhet av att höja valpar, är det fortfarande en valpkurs alla rekommenderas. Detta tillåter valparna lära sig att särskilt bra med andra hundar att gå vilket är mycket viktigt. Således återstår han fokuserade på sin ägare när du stöter på en annan hund. Här får du lära dig de grundläggande kommandon, men också kan vara här med alla dina frågor runt valpen upp.

Rumsren

Börjar den första dagen som du får valpen. Varje gång valpen har ätit, sovit, spelade du måste göra det utanför för att se om det gör vad. Håll dig stå annars valpen är distraherad och kommer förmodligen göra någonting. Om valpen befriar sig prisa honom till skyarna. Inte alltför överväldigande eftersom han inte får dra sig undan, men säger att det är helt och hållet vad han gör.
Du kanske känner igen några som valpen vad du gör om:
 • Han kommer att gå i cirklar
 • Han snuffeld runt på marken
 • Han piper för ingenting
Om valpen att göra något hemma, inte bli arg. Blåsan av valp är fortfarande liten och otränade. Valpen kan inte hjälpa att han av misstag allt som händer napping.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha