Den första "Alzheimer town" franska öppna i Landes i juni 2018

Den första

Staten har gett grönt ljus till projektet "Alzheimer town" i Landes. Den första i sitt slag lanserades i Nederländerna 2009 i Weesp nära Amsterdam.

Detta Måndag 21 SEPTEMBER, 2015, Världsdagen för Alzheimers sjukdom, Laurence Rossignol, statssekreterare för seniorer och autonomi, har formaliserat ett utkast till "Alzheimer town" i Landes, den första i sitt slag Frankrike.

En by med 120 personer

Denna "pilotprojekt" syftar till att spridas över hela Hexagon, sade hon.

Baserat i Mont-de-Marsan, kommer att vara värd 120 beroende personer som lider av Alzheimers sjukdom, som kommer att övervakas av mer än hundra vårdpersonal och många frivilliga.

Den arkitekttävling kommer att anordnas i januari 2016 den första stenen som i januari 2017 och den första bosatt bör göra sin debut i juni 2018. Regeringen har meddelat att man kommer att släppa tre miljoner euro för att finansiera den årliga budgeten drift.

Närmare sitt liv tillbaka

Detta "by" är avsedd att vara en "plats där vi kan fortsätta att leva i verkliga livet med din älskade, som har vi alltid levt", säger Laurence Rossignol.

Patienterna bor i områden där de kommer att vara trettio av ansvaret biträden på gerontologi vård.

Byn kommer att innehålla ett värdshus, livsmedelsbutiker, gård och grönsaker, en marknad som varje vecka, en fronton för de baskiska pelota spel, en by hall, plats för tillbedjan ... som i en riktig by. Detta gör det möjligt för patienter att leva närmare sitt liv tillbaka.

Alzheimer bo i den här byn, till alternativa bostäder för beroende äldre, kostar cirka 60-65 euro per dag, eller 1800 euro per månad.

Denna lösning kommer inte bara att hålla en social länk, men kanske också att ha mindre anlita droger. Framtiden får utvisa ...

Läs också: Alzheimers: "Vad är han mer irriterande än att inte respekteras i sin självständighet?

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha