Den förlorade sonen Lukas 15: 22

Men fadern sade till sina tjänare, Bring snabbt den yppersta klädnaden och kläden honom och satte en ring på fingret och sandaler på fötterna. Lukas 15: 22

Slav

Texten verkar som om fadern inte lyssna på vad son säger. Det verkar en form av ointresse. Fadern befallde slavarna att lösa ett antal frågor. På den tiden kunde anställa människor på olika sätt slavar. Till exempel genom att; köpa en slav, genom födelsen av en slav familj, och folk kan också sälja sig in i slaveri. I liknelsen om Veloren son ges i allmänhet liten aandicht till slavarna. Den grekiska för slav ?? ?? Doulos. Översatt den grekiska Doulos ?? ?? med; slav, livegen, en som kapitulerar viljan hos den andra, åtagit sig att en annan och försumma sina egna intressen, tjänare, kontorist.

Matta

Duken har en speciell betydelse. I Bibeln, är mattan en symbol för ett nytt liv. I den grekiska ?? stal ?? vilket innebär att utrustning i kläder. Detta gäller främst lösa mantel från män, som hängde ner till fötterna och bärs av kungar, präster och personer med hög rang. I Första Mosebok 41: 42 är farao Joseph slav till vicekung gör genom att belägga den med linnekläder och en ring gör att hans hand. I Uppenbarelseboken kapitel 3 vers 4 och 5 Jesus gör löftet att den som tror på honom skall klädd i vita kläder.

Ring

Det är uppenbarligen inte avsedd som örhänge eller näsa var också vanligt i dessa dagar. Jesus talar här om en ring att bära till hands. Ringen är en symbol för helande och tätning av något nytt. Tänk på äktenskap. Genom att ge ringen de lovar varandra trohet. Sonen återigen anses helt avkomma. Söner är återställd. Fadern bekräftade hans ord genom att ge en ring. Sonen hade brutit mot Guds bud och fadern han var död. Enligt Ordspråksboken buden är en förutsättning för att verkligen njuta av livet. I själva verket, att leva verkligen!
Proverbs
Ordspråksboken beskriver många leve visdom. I Ordspråksboken 7: 1-3 säger: ?? Min son, hålla mina ord, och lägga upp mina bud med dig. Håll mina bud och lever, och min lag som din ögongloben. Bind dem på dina fingrar, skriva dem på tabletten av ditt hjärta ??.

Sko

Här får vi inte tänka på skor som vi känner den. På den tiden var det mer like'iets bland bundna är "Så det är en fot eller rikare människor på den tiden en sandal. Den yngste sonen har därför en rik pappa. Han får vad andra gör antagligen inte. Skorna indikerar att värdighet medborgarskap återställs. Slavar gick vanligtvis barfota.
Profetia
Här Jesus verkar peka på en Jesajas profetia att trots Guds vrede görs till återupprättandet av Israels folk; ?? .. Trots allt detta vänder hans vrede inte vände sig bort och hans hand är fortfarande utsträckt. ?? Därför lyfter han upp en standard för folket i fjärran och han flöjt till honom i slutet av jorden; skåda, snabbt kommer hastigheten. Ingen trött eller svaga är det; det slumrar fortfarande sover; bältet omkring hans höfter är inte släppt och bandet av skorna kommer inte att bryta ner ??.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha