Den Fregoli syndrom

Corinn Stenbeck Februari 28, 2016 Miscellanea 131 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Idag, tack vare vår vetenskap syndrom undersökas, beskrivas och kategoriseras. En av dessa syndrom är Fregoli syndrom, på engelska kallas ibland Fregoli villfarelse. Syndromet är också ibland ?? illusion av dubbel ?? kallas och därför inte kallas för ingenting .. Innehåll:
 • Vad är Fregoli syndrom?
 • Historia av syndromet
 • Orsaker
 • Behandling
 • Besläktade syndrom

Vad är Fregoli syndrom?


Den Fregoli syndrom är en sällsynt sjukdom där en person har den bisarra villfarelsen att olika människor faktiskt en och samma person som är förklädd och / eller hastighet kan ändra utseende. Detta är alltså också, kärnan symptom på sjukdomen. Ofta villfarelse innebär paranoida tanken att de följs av den person som de tror att personen i förklädnad. Också, fientlighet och aggressivitet mot de felidentifierad vanligaste symptomen. Denna aggressivitet kan uttrycka sig verbalt, men också leda till fysiska skador. Det är en reaktion av misstro som kunde ha bildats under de föregående åren. Dessutom personen med syndromet Fregoli fel platser, föremål och händelser upprepas. Syndromet är klassificerad som både ett monotematisk vanföreställning, vanföreställning som ett syndrom-felidentifiering.
Förutom att ha den specifika vanföreställning, kan en person med Fregoli syndrom har fler symtom som:
 • Brist på visuella minne
 • Brist på självövervakning
 • Brist på självmedvetenhet
 • Ett underskott i verkställande funktion
 • Ett underskott i kognitiv flexibilitet
 • Hallucionaties
 • En historia av epileptiska anfall
 • Epileptogena aktivitet

Depersonalisation och overklighetskänsla kan också vara symptom på detta syndrom, oftast när det finns flera felidentifiering-vanföreställningar.

Historia av syndromet

Syndromet har fått sitt namn efter den italienske skådespelaren Leopoldo Fregoli som var känd för sina snabba förändringar utseende under hans framträdanden där han imiterade kända personer. Sjukdomen beskrevs första gången av G. P. Courbon och Underkänd 1927. Beskrivningen handlar om en 27-årig kvinna, som bor i London, som trodde att hon var förföljd av två aktörer som de ofta såg på teatern. Hon trodde bestämt att dessa två aktörer tog hennes fot i form av människor hon kände.

Orsaker

Syndromet är relaterad till en hersenlesie vari den normala visuella uppfattningen är skadad. Symptomet att personer med denna sjukdom är inte bra platser, föremål och händelser kan framkalla och det faktum att de ser fler människor i en person troligen orsakats av en neurologisk defekt i associativa noderna ?? ??. Dessa knappar har funktionen att länka information med varandra, till exempel: om du ger ?? frukt ?? tänker, då det ?? äpple ?? i dig. ?? Apple ?? får dig att tänka om ?? ?? snövit, Snövit ?? ?? igen till en annan historia och så vidare. I detta syndrom, är det därför så att den associativa noder information om bekanta ansikten länkar till annan information. Detta innebär att varje person med ett ansikte som en lite vid åsynen av en bekant verkar, är ihågkommen av patienten som en känd person. Detsamma sker också med platser, föremål och händelser. Det kan därför sägas att det finns ett fel i hanteringen av kändisar information.
Också en skada på båda pannloberna, den högra hjärnhalvan, och / eller till vänster temporal-hjässloben är en orsak till syndromet. Skadan i dessa områden i hjärnan påverkar främst exekutiva funktioner och minne av patienterna. Generalisering av kändisar kan ha fyra orsaker:
 • reducerad egenkontroll: passiv acceptans av felaktiga slutsatser.
 • dålig filtrering: att välja tendensen iögonenfallande associationer, i stället för berörda sammanslutningar.
 • föreningar med mnemonics rutin tankar.
 • persevera: det kommer inte att kunna bilda alternativa hypoteser.
 • Dessa har alla att göra med verkställande funktioner.
  Dessutom resulterade från forskning med MRT att personer med symptom Fregoli skador på spolformade gyrus var ansvariga för att komma ihåg ansikten i långtidsminnet. Dessa skador bör användas för att misidentify ansikten.
  Det forskning visar att ett överflöd av dopamin skapar hallucinationer, desto mer dopamin, starkare och tätare vanföreställningar. Anti-Parkinson läkemedel ses därför som en av de största orsakerna till Fregoli syndrom, eftersom denna medicin är en dopaminagonist.

  Behandling

  Den Fregoli syndrom är botas om patienten svarar bra på behandling. Vissa kognitiva terapier visa sig vara effektiva. Upprätthållandet av sunda relationer med familj och vänner, och undvikande av mycket stressiga situationer är mycket viktiga i rehabilitering och förebyggande av syndromet. Det är också i detta syndrom där hyperaktivitet av dopamin i hjärnan. Med tanke på att hålla detta under kontroll är ofta anti-psykotiska mediciner. Detta kan leda till en minskning av intensiteten i villfarelsen. Dessutom kan antiepileptika ges till patienten när patienten lider av epilepsi. Dessutom är antidepressiva medel ges när sjukdomen komorbida med egentlig depression. Vad som är mycket viktigt vid behandling är risken att patienten är fysiskt aggressiv genom att minska misstro. Enligt Garber, denna burk genom användning av två uppgifter:
  1) undvika ytterligare misstänksamhet och 2) alltid uppmuntra patienten att uttrycka aggression verbalt istället för fysiskt.

  Besläktade syndrom


  För det första är Fregoli syndrom mycket lik den Capgras syndrom. Detta syndrom innebär en bekant ersättas med en otrogen dubbelgångare. Dessutom finns det den subjektivt dubbelgångare syndrom. Detta syndrom innebär att personen med detta syndrom har villfarelsen att det finns en dubbel om honom eller henne finns: någon med samma utseende och med sitt eget liv och sina egna personlighetsdrag. Sedan finns det också intermetamorfosis: dessa människor har villfarelsen att kända personer har ändrat sin identitet, både fysiskt och psykiskt. Detta skiljer sig med Fregoli syndrom syndromet Fregoli bara den fysiska aspekten är som har ändrats.
  Av dessa syndrom det Fregoli syndrom inträffar minst ofta, följt av Capgras syndrom. En annan relaterad sjukdom är schizofreni vars huvudsakliga symptom är bisarra vanföreställningar och hallucionaties.
  Den Fregoli syndrom kan vara komorbida med andra sjukdomar som schizofreni, bipolär sjukdom och andra affektiva störningar. Det finns också ett antal fall är kända då detta villfarelse är co-morbid med EROTOMANI. EROTOMANI är att ha en illusion att någon mycket kär i dig.
    Like 0   Dislike 0
  Kommentarer (0)
  Inga kommentarer

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha