Den fodrade gecko eller gecko vittatus

Den fodrade gecko, även kallad banded gecko, är en mycket trevlig gecko som bor i sydöstra delen av Asien i naturen. Nedan är lite mer information om hur denna art av gecko är bäst att hålla som husdjur.

Beskrivning

Fodrade gecko är en mycket intressant liten gecko. De fick sitt namn till förmån för den vit rand på toppen av sina ryggar. Linjen avgår på båda sidorna av huvudet, går samman i halsen och fortsätter genom till svansen. I svansen de har större tvärgående ränder. De kan förekomma i tre färger: mörkbrun, grönaktiga och "tan". Längst ner på sina fötter, de har en speciell typ av blad som gör det möjligt för dem upp och ner på glaset springa och vistelse "stick". Det bästa är att geckoödlor inte använder ofta, eftersom deras hus är ganska bräcklig.
Könsbestämning
Hanarna är oftast bara något större än honorna. De tenderar också att ha en bredare svans och lårbens porer.
Medellivslängden
De är i genomsnitt tre tot4 år gammal, men kan säkert fyller 10 år!
Förebygga och biotop
Denna gecko förekommer i naturen främst i fuktiga skogsområden i Sydostasien. De är sanna trädlevande.

Bostäder och miljö

För ett par gecko vittatus minst ett terrarium med 70cm hög, 40cm bred och 40cm lång behövs. När det är sant för de flesta djur, ju mer desto bättre plats
De är mycket bra klättrare som gillar att gå upp och ned på glaset. Se till att terrariet är väl tillsluten, ty de är verkliga mästare rymlingar!
Istället bara en hane i terrariet, rensat för revirbeteende. Det kan finnas flera honor installerat. Placera i terrariet definitivt några klättring grenar och vissa växter, att dölja, att sova, att lägga sina ägg och klättra. Om markfuktighet hämmande material kan användas flis eller bark med mossa. Luftfuktigheten ska vara 60 till 70%. Så lägg ganska en fontän eller dimma maker i terrariet!

Ljus och värme

Dessa geckoödlor föredrar dagtid temperaturer runt 25C och "på natten kan sänka temperaturen till 18 ° C Temperaturen under värme lampa kan vara upp till 35 ° C.
Se till att inkludera en UV-lampa i terrariet för reptiler behöver UV-B ljus. Detta möjliggör för vitamin D3, så att kalcium kan absorberas in i kroppen. Med en brist på vitamin D3, kan djuren få mycket sjuk och missbildningar förekommer då.

Mat och hälsa

Fodrade geckoödlor äta bara flytta insekter som syrsor, gräshoppor, waxworms, silkesmaskar, mjölmask, buffel maskar, morio ... Ge dem mat var 2-3 dagar. Ge varje djur om 10 syrsor. Strö maten verkligen med kalcium och vitamin pulver. Gå minst en gång om året till veterinären för en check-up och varje avmaskning.

Lagstiftning

Den fodrade gecko skyddas av konventionen av Washington. Men de är inte CITES djur och det finns behövs ingen specialpapper för att föra dem hem.
(0)
(0)

Kommentarer - 1

Som en reaktion på det genom din rekommenderade UV licht.Leg mig igen varför nattdjur bör ha UV-ljus. Detta de inte behöver. Bara se till att de får tillräckligt med kalcium genom livsmedelsproducerande djur. Slutligen finns det mycket få länder haze på natten solen skiner. Och förutom dessa länder är också för kallt för gekko's.Dus, är UV-ljus tillåts, men krävs inte för dessa djur. Försäkra sig om rätt mat och kosttillskott så att de är tillräckligt inom krijgen.Temperatuur BESLUTAR också inte mindre än 18 graden.Succes med hobby.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha