Den Falabella häst i miniatyr

Den Falabella är en unik hästras i miniatyr. På grund av den fina strukturen av dessa hästar är trots sin storlek, inte som ponnyavel, men ses som rasen. Falabella har alla funktioner i sina större släktingar. Den Falabella är från Argentina och har funnits i sin nuvarande form bara sedan början av 20-talet. Mr Falabella hade kommit i besittning av en liten hästras, som hade funnit sin far i en besättning med indianerna. Genom korsningar med små europeiska raserna lyckades han förbättra rasen och göra den mindre.

Historien om Falabella

Den Falabella är ursprungligen från Argentina. Redan i den 15: e-talet tog spanska andalusiska och Berber hästar till Argentina. Efter den spanska besegrades förblev en del av dessa hästar tillbaka i Argentina. Dessa hästar levde under svåra förhållanden och under århundradena loppet var att få mindre. En häst uppfödare ägde rum runt 1840 en besättning i närheten av Buenos Aires. Han tog de minsta från besättningen och hästarna korsade med argentinska Criollo hästar och flera europeiska raser. Han bidrog sin kunskap till sin son Juan Falabella, som försökte att förfina rasen vidare. Han bidrog också sin kunskap tillbaka till sin son och hans sonson.
Runt 1950 tar Julio Falabella Falabella Ranch från sin far om Emilio. Tio år senare är han exporterar för första avels produkter till USA och andra länder. Speciellt rika människor, kungar, presidenter och andra kändisar är intresserade av att ha denna unika och ovanlig ras. De framställs här för att räkna stora mängder ner. Runt 1970 importerade Falabella registrerades i Amerika av Falabella Miniatyr Horse Association. Efter hans död hans hustru ta över ranchen och hans son och dotter starta en ranch i USA.

Varför Falabella är unik

Den Falabella är en häst i miniatyr. Hästen har alla kvaliteter av sin större kusin, hästen. På grund av sin storlek skulle tro att du tidigare att ponnyer. Men Falabellas har en harmonisk, sofistikerad konstruktion med samma proportioner som stora hästar. De verkar ha en unik gen som säkerställer att avkomman kommer att vara mindre. En Falabella hingst korsas med en större sto ger avkomma i en mindre version än stoet.
Den Fabella är en ren och ovanlig ras. Moder stambok ligger i Argentina. Stamtavlan i Europa, har Falabella stambok Europe erkänts av moder stambok. Här är bara några 400 hästar vid registrering. Renrasiga Falabellas måste ha kommit från 100% renrasiga föräldrar. Förutom de tre tidigare generationer måste också renrasiga. Deras förfäder måste bevisligen kommer från Falabella ranch i Argentina. I en ren Falabella alltid höra stamtavla papper. Bestäms med hjälp av en DNA-analys av Falabella sortrenhet. Utan dessa DNA-testet en Falabella inte tas upp i boken.

Utsida i Falabella


Falabella: s är små hästar med en höjd mellan 76 och 83 cm. Detta kan variera något uppåt eller nedåt. Alla färger är tillåtna. Brunt och svart är ganska vanligt, Appoloosa är mindre vanligt, men det är mycket populärt. Deras konstruktion kan jämföras med byggandet av stora hästar. De har en vänlig karaktär, ärlig och intelligent. De har ingen särskild vård. Det är hästar som är resistenta mot alla väderförhållanden.

Uppfödning av en Falabella

Höga krav ställs på uppfödning av renrasiga Falabella. Nederländerna och Belgien, ca 40 aktiva Falabella uppfödare. På grund av den lilla befolkningen i Falabella är viktigt för uppfödare att uppmärksamma alla komponenter för en hälsosam, välbyggd Falabella. Felaktiga kombinationer kan hemsöka rasen generationer.
Falabella mare kan täckas av deras tredje året. Från och med våren ston är ungefär var tredje vecka hengstig. Brunst är oftast synlig med upp bär svansen och urinera, särskilt om en hingst är i närheten. Stoet kan täckas under brunst. Om stoet efter cirka tre veckor inte åter hengstig, då är chansen att hon är gravid. Graviditet är inte alltid lätt att avgöra när Falabella. Den palpation, vad du gör med stora hästar, rekommenderas inte eftersom de är för små för detta och risken för skador är för stor. Det är klokt att ha ett ultraljud om stoet är cirka 5,5 månader gravid.

Användning av en Falabella

Den Falabella är faktiskt en häst för entusiasten. Hästen är typ av karaktär och praktiskt på grund av sin storlek. Det är därför de går bra med barn. Det är inte en ridhäst, men mår bra och arkiveras häst. De är roliga show hästar som kan användas för löshoppning, lärande cirkuskonster och spel. Men det är oftast en trevlig följeslagare för hela familjen.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha