Den egna kroppen som ett medel för identifikation

Den som gillar att titta på CSI, vet alltför väl att nästan alla brott med hjälp av en enda fingeravtryck är löst. Fingeravtryck kan kännas igen ofelbart, eftersom de är unika och personliga. Men ibland är det inte möjligt att hitta med hjälp av fingeravtryck till gärningsmannen. Lyckligtvis finns det gott om andra faktorer som gör en person unik. Så det finns en hel del prat om de så kallade iris. " Men det är inte allt, har du någonsin hört talas om en tunga utskrift eller öron intryck? Förmodligen inte.

Vad får en människa unik?

DNA
DNA eller Deoxiribonukleinsyra emellertid är den huvudsakliga bäraren av genetisk information. Detta kemiska ämne är ansvarig för de viktiga cellprocesser i alla levande varelser. Deoxiribonukleinsyra faktiskt innehåller blåkopia av varje organism. Således, varje varelse på jorden unik i sin egen speciella DNA-struktur.
Även om DNA i varje organism är unik, den består av samma molekyler. Det är emellertid de DNA-mönster, som gör en unik organism. DNA-mönster vilket skapar ögonfärg, hårfärg, hudfärg, etc.
På grund av sin unika cellulärt material DNA spelar en allt viktigare roll i utredning och åtal av brottslingar.

Varje kropp är unik

Händer, fingrar och fötter
Våra händer, fingrar och fötter har alla speciella egenskaper. Detta beror på närvaron av friktions åsar. Ökad hud friktions åsar är bildrutor som är placerade på insidan av händerna. Men också kan de finnas på fingertopparna och på undersidan av fötterna. Det har aldrig funnit samma intryck av friktions åsar. Därför är dessa mönster märkas "unik". De är så unik att enäggstvillingar har exakt samma DNA.
Även papillär sig gång på gång förnya strukturen av fingeravtrycket är alltid densamma. Det är därför ingen mening att du som kriminella händer, fingrar eller fötter för att finslipa. Den papillär gör så småningom komma tillbaka till ytan. Men det verkar som fingeravtryck under åren bleknar en aning.
Tungan
Visste du att tunga trycket är lika unik som ett fingeravtryck? Journal Framsteg inom Biometrics rapporterade att tungan är kanske den mest användbara identifiering verktyg. Nämligen en tunga alltid förblir intakt när det gäller form och struktur, eftersom den är skyddad genom munnen. Händer, fingrar och fötter för att få på andra sidan ofta med yttre påverkan. Vår tunga är känd för sina stora och unika egenskaper. Orgeln är annorlunda eftersom alltid form och ytstrukturer. Exempelvis ser en tunga annorlunda än de andra, eftersom de kan skilja sig i storlek eller form.
Men också alla tungor har olika smaklökar. Vi kan därför dra slutsatsen att smakar verkligen annorlunda!
Öronen
Har du redan tittat närmare på dina öron? Då skulle du förmodligen göra dina öron ser annorlunda här än de av dina vänner eller familj. Öronen är trots allt annorlunda. Dessa organ är i själva verket lika unik som våra tungor, fingrar, fötter och palmer. Så varje person har olika kurvor och åsar i hans öra. Den största skillnaden är dock vid kanten av örat, även kallad helixen. Enligt forskare vid University of Southampton öron alltid förbli intakt. Därför är de vädjade kriminal även för öron intryck förutom de vanliga fingeravtryck.
Fysisk träning
Du har en konstig riff! Har du någonsin märkt att alla gå sin egen väg? Man promenader och den andra är böjd. Men det finns också människor som går in eller ut med fötterna. Så varje person rör sig i sitt eget sätt. Vetenskaplig forskning har också visat att existerar en unik gång. Forskarna kunde identifiera en person genom 24 rörelsekomponenter. En smart arbete, är inte det?
Iris
Kanske mest välkända medel för identifiering förutom fingeravtryck, iris. Färgen och strukturen av iris i själva verket för varje människa unik. Därför är iris ett mycket användbart medel för att identifiera individer.
Eftersom det redan spelar en framträdande roll i vårt samhälle. På många ställen där vi kommer är trots allt en iris scanner. Till exempel när vi är på flygplatsen, kommer vi hit och sådan scanner mot det. På flygplatser, de i själva verket används som tillägg till passkontroller. Dessutom finns det få att finna i datorer eller tabletter. Med hjälp av iris, kan en person identifiera och logga in på enheten. Dessutom är tjuvar hållas på avstånd med hjälp av en sådan scan.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha