Den dopping, ubåten under vatten fåglar

Annalil Wahlström December 26, 2015 Natur 32 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Den dopping är en av de bästa simmare i fågelriket. Du ser djuren sällan land eftersom placeringen av fötterna har svårt steg. Benen är ganska långt tillbaka, så att de är perfekt placerade för att paddla kraftigt. Med sitt huvud under vattnet inbördes dem till offer, men de är också möjlighet att simma en gång helt under ytan. Det är också typiskt för sjöfåglar dammar och sjöar. När de går tillbaka till land, torka sina fjädrar mycket snabbt. Deras plumage sedan förseglas med ett fett från sin putsa körteln.

Män och kvinnor är lika

Många djur ser du mellan män och kvinnor både externa och interna skillnader. När doppingar som inte är så. De är nästan omöjliga att skilja från varandra. De inte bara ser likadana ut, de också agera på ett identiskt sätt. Alla verk som bör renoverade inom sfären doppingar, de gör tillsammans. De bygger ett bo tillsammans, de grubblar tillsammans och ge dem tillsammans för de små.

Letar du efter en lämplig partner

När det kommer till par, de doppingar finns några sådana enkla nötkreatur. Gå på jakt efter en partner är en mycket mödosamt arbete. När de har hittat en lämplig mamma eller pappa, det finns en fågel dans. Allt detta händer på och i vattnet och för den uppmärksamme åskådaren underbart att se. Den manliga och kvinnliga simning mot varandra och sedan börja en ritual där en mängd olika åtgärder som skall följas. Således kragen och vapen sätts upp, blandas till huvudet, simmar de tillbaka en liten bit ifrån varandra, sedan stanna kvar trampar vatten ... I slutändan måste vi vinna varandras förtroende. När de väljer att gå in i affärer med varandra, de båda föra en anläggning till botten. Detta är ett tecken som båda doppingar vet att de tillsammans kommer att bygga ett kärleksnäste.

Från ägg till unga

Om det har bildats ett par av kärlek, de gör ett bo tillsammans på vattnet. De gör detta med kvistar, stjälkar och andra naturmaterial. Både kvinnliga och manliga hjälp i denna uppgift. Sedan parning sker. Äggen är kalkhaltig i början, men under avel ständigt vaxade och tonade. Så småningom är blanka och kaffe brun. Efter 28 dagars inkubation, är ett antal små Futen föddes. Deras fjädrar är randiga och i pannan på djuret är en slående röd fläck. Efter åtta veckor missfärga sina plymer, och två veckor senare de lämnar huset.

Mat

I klart vatten, kan dopping gå på jakt efter mat genom att bara hugga huvudet under ytan. De stirrar området runt sig själv och gå på jakt efter fisk, kräftor, grodor, spindlar, insekter, ... I grumligt vatten Grebe måste simma helt under vatten. Eftersom de är så bra simmare, så det är inget problem. Den första mat som får pojken, hans fjädrar. Avsikten är att de på så sätt lägga ett skyddande lager i magen så att svalda ben mindre peta och ingen kan göra skada. Eftersom plymer aldrig i tarmen, skall det skyddande lagret regelbundet kräktes så att den kan förnyas.

Flyttfåglar?

Doppingar lever på mindre dammar och sjöar och stanna kvar där så länge det inte är för kallt. Men frysa de befinner sig hela vägen ner, då de tvingas flytta eftersom de inte kan förse sig mat. De går på jakt efter en större damm där frysningen är mindre verklig.

Id

  • Rich: djur
  • Stam: ryggradsdjur
  • Klass: fåglar

Fakta

  • Den fjäderdräkt på vintern är annorlunda än på sommaren
  • Fjäderdräkt av manligt och kvinnligt är identiska
  • Vissa barn vill inte lämna boet och måste skakas från baksidan
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha