Den Cito test för Grupp 8

Den CITO CITO testet eller Cito Test är ett test för att få de holländska eleverna i grupp 8, vilket bör bidra till att ytterligare utbildning som bäst passar den studerandes. Det finns flervalsfrågor som administreras inom områdena språk, aritmetik / matematik, studieteknik och miljön. Världs studierna är inte obligatoriskt för skolor och är därför inte beaktas i det slutliga resultatet av CITO testet.

Cito innehållsnyckel

Inom parentes är antalet frågor som är förknippade med den del.
Språk
 • Skriva texter
 • Spelling
 • Läsförståelse
 • Ordförråd

Studieteknik
 • Hantering av studie texter
 • Använd informationskällor
 • Läsa schema ?? s, tabeller och diagram
 • KARTLÄSNING

Aritmetisk-Math
 • Siffror och operationer
 • Förhållanden, fraktioner och procentsatser
 • Mätning, geometri, tid och pengar

 Miljövetenskap
 • Geografi
 • Historia
 • Natur Utbildning

Cito testresultat

Poängen på Cito testet kan variera mellan 500 och 550 poäng. Då visar i vilken omfattning andra studenter skulle göra några ytterligare utbildning, har uppnått en högre eller lägre poäng. Till exempel, har någon nått 550 poäng, kommer att hjälpa någon forskarutbildning att 100% av eleverna tog en liknande eller lägre. På 500 poäng kommer att vara överallt att eleverna tog lika med eller högre. Om antalet punkter i mellan lögner kan bestämmas härmed vad som är bäst för eleven.

Råd med CITO testet

Råden för alla på skolan val är naturligtvis inte bara ges på grundval av CITO testet. Yttrandena från läraren och föräldrarna spelar också. Dessutom, de gymnasieskolor faktiskt fästa vikt vid CITO poäng. Här är ett schema som anger vilka råd ges ofta med poängen:
 • 501-522 - grundläggande yrkesprogram
 • 522-527 - Grundläggande och avancerad yrkesprogram
 • 524-528 - förvaltning yrkesförberedande program
 • 528-532 - förvaltning yrkesförberedande program och blandade / teoretiska program
 • 530-535 - Blandade / teoretiska program
 • 533-538 - Blandade / teoretiska program och HAVO
 • 536-541 - Blandade / teoretiska program och HAVO / VWO
 • 540-544 - HAVO / VWO
 • 545-550 - VWO
Entré: 89: Hur gör jag säker på att jag får VWO? På hittar du övningar för CITO testet.
(0)
(0)

Kommentarer - 33

Hej, snabb fråga. Min son hade 30 fel i de 310 frågor, men en poäng av 550. Hur är detta beräknas? BRT.

Min sista test CITO poäng 543. Mitt råd var HAVO och nu revideras för att HAVO / VWO. Ofta spelar det ingen roll. Jag kom i en HAVO / VWO sjuan.

Jag hade träffat på praktiken CITO testet 550 och den verkliga slutprov 542. I skolan råd men vi valde HAVO / VWO. men egentligen vill jag VMBO vad ska jag göra? jag långsamt kunde strömma bort?

Jag har sista CITO nyckelgrupp 8 gjorde det var inte så svårt men det var inte lätt jag fick poängen redan fått Jag har 535 som är teoretiskt program gymnasiet ville jag verkligen 540 men fem färre spelar ingen roll mycket jag driva det i men för dem som fortfarande måste göra Cito pekade inte bara hindra dig själv och så mycket framgång.

Heyhey, gjorde jag Cito Test, men inte Cito Final Test! När Cito Test jag gjorde VMBO-T, som jag var mycket glad eftersom jag hade gjorde ramverk vid ingången i Grupp 7. Jag är en tjej med diabetes, jag bal, eftersom jag kan vara i slutet Cito nyckel kan inte tänka klart, och jag är rädd lägre poäng än mitt råd. Någon som vet bra tips som jag kan möjligen högre poäng än en high school-T? Lämna gärna en kommentar! Tack bedankt.Nisa

Hej, jag hade förra året 550 för citrons och befinner sig nu i en pre-universitets första år med massor av barn med 538 eller 541 så! Om du har en bit av en bra skola, de ser också på om du vill och din tidigare CITO talet. Så oroa dig inte om du får 544 och du vill VWO!

Jag 537 träffade CITO jag fick VMBO-t / HAVO råd bara min lärare sa att jag HAVO / VWO kunde gör jag nu, först som gick mycket dåligt först nu jag lära sig att vänja sig vid lätt men du bör göra något för det. Jag hoppas själv att för VWO ligger i 3: e klass, men som CITO är bara grädde på moset för att bestämma på vilken nivå de kommer oftast titta på dina rapporter från grupperna 1/8.

Jag är bara inte 544 skola Jag är verkligen ledsen, men ganska logiskt för alla de ämnen jag är en 7.5 eller högre utom ?? räkna eftersom jag stå där i genomsnitt 4 Jag hoppas att jag i genomsnitt sju då kan jag förhoppningsvis VWO / gymnasium Jag hoppas att hon inte gå titta på min bakgrund

Jag måste fortfarande skapa CITO testgrupp av endast åtta i februari och mars resultaten. Jag hoppas att jag kommer att få ett bra betyg. tumme för mig.

I slutändan gör den punkten spelar ingen roll mycket. Jag hade 540 och skickades till VMBO-t, eftersom jag gav mer till mitt sociala liv skolan. Jag tillbringade därför sju års VMBO-t för att komma till högskolan.

Jag tror faktiskt att de ska räkna dina poäng med din rapport! Det är rättvisare för, då har barn med ångest för att göra sig mindre trångt över. Och då kanske du bättre gör ditt bästa i skolan!

Jag är i grupp 7 Får jag fråga hur många frågor som Cito slutliga testgruppen 8? och jag får inte det med 500 och 550 ledsen om du kunde förklara det skulle vara trevligt. Kan du berätta vad som är svårare CITO grupp av åtta eller entré grupp 7 ps: när det gäller frågan om hur många frågor som Cito slutliga testgruppen 8 Jag menar alla skolor och jag vet inte vad studieteknik. Lämna gärna Svara hälsningar xhuliana

 har inte mycket till Bale, jag 545 jag var också glad, men mitt råd är Havo / VWO

Jag har 544 för Cito. Personligen tror jag att det är dåligt att jag gillar VWO ville göra, men som inte kan nu eftersom du 545. Jag hatar det där så mycket.

Heeee inte vara så nervös för att nyckeln är det lättare än antagningsprov eftersom det finns ämnen i grupp 5 i det. Jag har 538 men läraren sa till mig att jag har en bra satsning och en go-getter am så att jag kan helt enkelt HAVO / VWO. Det viktiga är helt enkelt ett stöd, men om till exempel, får du 510, men de vet att du är smart, du bara sluta på rätt nivå. Lycka till!

Jag har gjort STAT! Vet inte ännu vad min poäng ?? Du hör det bara i tidiga maart.Groetjes 8th grupp uppsättningar

Hej, gjorde jag 542 på min Cito, har min brorson gjorde 538. Han skickas till HAVO / VWO, jag går till Mavo / HAVO. Om det är bra att veta dina lärare kan välja en lite och de kommer att självständigt poäng den bästa vägen. Jag visade sig bara bra eftersom jag hade så mycket engagemang när det gäller att lära mig en massa problem för överföring / upprepa skonas. Du kan fånga något senare, men om viljan finns lite att säga detta CITO poäng i princip ingenting.

Jag har fått tips från den lärande stödlärare medan jag inte har gjort min nio nyckel. Jag vill HAVO VWO poäng vad ska jag göra?

Gymnasium är en del av VwoIn VWO är Atheneum, Gymnasium och Tto

VWO är exakt samma som Atheneum? Och jag ser det finns inga Gymnasium.

Amy Jag förstår din allt jag är en tjej från grupp 8 och har också ångest och jag hitta den sista CITO inte ett bra test. de sätter för mycket press på knappen som gör att du gör honom värre och därför du sluta med en för låg nivå som om du hade. min bror var i klassrummet, t.ex.. den smartaste killen i klassen med en poäng på 533 rädslan för misslyckande och det värsta någon kunde lära från klassen som var mycket säker en poäng av 540, eftersom han bara w

Amy Jag förstår din allt jag är en tjej från grupp 8 och har också ångest och jag hitta den sista CITO inte ett bra test. de sätter för mycket press på knappen som gör att du gör honom värre och därför du sluta med en för låg nivå som om du hade. min bror var i klassrummet, t.ex.. den smartaste killen i klassen med en poäng på 533 rädslan för misslyckande och det värsta någon kunde lära från klassen som var mycket säker en poäng av 540 eftersom han bara fyller vad som hade varit. De bör tänka på ett bättre test som du får ett resultat som kloopt VWO och inte om du kan få det du har en gymnasienivå.

Jag har ångest och jag har gjort CITO och jag fick en poäng på 538. Min skola inte har gott omdöme, för de trodde att jag skulle få en poäng på omkring 510. Jag var tvungen att gå till gymnasiet-tl Först visade det sig att jag var en alltför låg nivå, så jag gick till highschool. Jag har varit här ett år tidigare framgångsrik än mina klasskamrater. Nu är jag i gymnasiet. mitt råd är på CITO test; inte för mycket att tänka på. Om jag inte hade någon rädsla för att misslyckas, jag skulle uppskattas av gymnasielärare efter min fråga, om ett resultat på 548 eller mer hade. den CITO testet inte är ett bra test för att minska studenter. Speciellt om du har en utvecklingsstörning.

Dina beskrivningar / förklaringar under "CITO testresultat" stämmer inte överens. "Om någon till exempel, har nått 550 poäng ..." ville inte säga att 100% av eleverna tog lägre. När allt kommer omkring, kan många studenter har också nått 550. Därefter andelen 100 därför lägre. Detsamma gäller för botten: Förutom att en imaginär student som får 500 kan vara bäst för många andra studenter som också får 500 poäng så inte 100% högre poäng. Dessutom, jag tvivlar på att din förklaring är rätt nummer för mellanliggande / poäng. Siffrorna beror egentligen på vad andra mål och därför endast begränsas av antalet rätta svar?

Det finns också kända procentsatser, t.ex.. 540-544 I kategorin poängen 20% av deltagarna, etc.

Den CITO är så meningslöst. Jag hade en mycket låg värdering, men jag har träffat på min tofflor VMBO, nu är jag bara två månader in gymnasiet, eftersom jag inte hittade något särskilt annorlunda utbildning och det är mycket lätt. Den nyckeln säger absolut ingenting om vad du kan. Riktigt löjligt.

Detta test var för mig ingen mening. Jag hade en poäng av 547 och jag var tvungen att gå till HAVO. Bara för att jag är en utlänning. Läraren sa VWO skulle vara svårt eftersom jag talar två språk hemma. Nonsens, eftersom skolan är jag mycket bättre än de "holländska" barn, och att jag har inga problem.

CITO testgrupp 7 och test senare i år minskat i grupp 7 bara för försäljning på Marketplace! Är detta någonsin studerat hur är detta möjligt? Och attackera barnen och i synnerhet deras föräldrar genom korgen? Vet bekantskaps som de utövar genom sina barns nyckel hemknappen så välgjord wordt.En barnet? Käften!

Finns det någon som utövar möjligheter för mig att läsa en karta? Jag tycker att en liten moeilijk.Bedankt

Jag är väldigt nervös för CITO toets.Maar jag vet att jag är bra maken.Ik ta ungefär mellan 543 och 548 eller zo.Is bra men jag är fortfarande rädd. Kan du ge mig en plats till oefenen.Maandag November 10 vi tränar CITO, jag är nervös, jag vill atheneum doen.Maar Jag vet inte om jag får det!

Vem vet kanske en bra plats eller något där du kan öva CITO? Jag skulle bli mycket glad om jag kan svara på detta, tack.

Det enda du kan göra är att göra ditt bästa i skolan! Om du får en poäng som är lägre än VWO inte tänka alls. Den Cito Test är utformat för att se vad som passar dig bäst. Kanske passar VMBO eller HAVO eller VWO mycket bättre än du!

När det gäller er första kommentar som du har rätt, jag lägre "ersättas med" är lika med eller lägre ", dito för hoger.De anmärkning som jag skulle skriva poängen beroende av utvecklingen av andra elever är inte rätt, ser jag att ingenstans i min artikel står. Jag skriver bara som presenterar en jämförelse med varje poäng med poängen för elever per gymnasieutbildning. Tillåter CITO poäng är en indikation på den lämpligaste vidareutbildning.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också