Den burkaförbud eller förbud mot ansiktsslöja

Den 11 april 2011 i Frankrikes förbud mot ansiktsslöja har trätt i kraft. De första kvinnorna har nu gripits. Denna lag är en åtgärd som är en del av ett mönster av åtgärder som vidtagits i Europa mot islam. Dessa åtgärder syftar till att bekämpa muslimsk extremism, vilket ofta hävdas, eller vad det är rädsla för det okända och rädslan för att förlora sin egen kultur och värderingar?

Ansiktsslöja

Antalet muslimska kvinnor faktiskt bära ansiktsslöja är väldigt liten. I Frankrike är det förmodligen en grupp på 2000 kvinnor i en muslimsk befolkning på över fem miljoner. Förbudet mot ansiktsslöja eller burkaförbudet förbjuder bärandet av fullständiga ansiktsslöja där böter på minst 150 euro kommer att ställas. Människor som tvingar kvinnor att bära en ansiktsslöja drabbar en mycket tyngre straff, nämligen maximalt 12 månaders fängelse och 30.000 euro fina. Straffet dubblas när det kommer till en minderårig person. Det verkar mycket märkligt att inrätta en särskild lag för sin lilla grupp av kvinnor. En betydande argument är att kvinnor tvingas bära ansiktsslöja av sina män eller familj. Det skulle också vara utformad för att motverka muslimsk extremism.

Dikotomi

Trots ovanstående argument, verkar det den nya lagen, som är en fortsättning av lagen 2004 om bemyndigande att bära huvudduk i skolor förbjöds, särskilt kommer att få negativa effekter. Den sociala klyftan mellan muslimer och icke-muslimer ökar. Rädslan för islam bland icke-muslimer förstärks av denna åtgärd och muslimer känna sig ännu mer placeras i svarta böcker. Rädsla för islam kan leda till högerextremism och moderata muslimer i deras isolering kan bli en grogrund för växande extremism.

Fritt val

För en utomstående kan det tyckas obegripligt att en kvinna väljer medvetet att täcka sitt hår och kropp, att inte tala om hennes ansikte. Om detta medvetet val är en kvinna själv, varför skulle hon inte tillåtet att göra detta val i ett demokratiskt samhälle som stoltserar med frihet, jämlikhet och broderskap? Vad gör valet att bära en extremt kort mini kjol eller ansikts tatueringar bättre än täckning av ett ansikte? Som inte valts i vissa yrken att göra kvinnor med ansiktsslöja arbete verkar förståeligt, kan uttrycket vara en arbetsplats är avgörande. Men när någon i vardagen väljer att täcka ansiktet, tar inte mer vara en börda, så där är problemet? Förutsatt att det faktiskt är ett fritt val. När det finns ett tvång att bära en ansiktsslöja bör få en kvinna verkligen hjälpa, men så ?? s lag för det verkar knappast rätt sätt. Vilket i sådana fall finns det bara bidrar till att säkerställa att dessa kvinnor inte får ut ur huset.

Ångest

Svaret tycks ligga i rädsla. Rädsla för islam, rädsla för det okända, för en obegriplig val för västerlänningar. Och rädsla för att förlora sina egna västerländska värderingar. Rädslan för islam är delvis förståeligt, 9/11 och andra attacker Islam gav en positiv nivå. Men någon vettig människa kan se att en stor grupp av mer än en miljard muslimer, precis överallt, bra och dåliga människor är. Och att alienera dessa människor någonsin skulle kunna få mycket negativa konsekvenser för de redan inte så goda relationer mellan de två grupperna.

Extremism och Valfrihet

Med detta jag inte förespråkar en mjuk inställning. Extremism måste tacklas hårt, och människor som tvingar kvinnor att bära en ansiktsslöja kan vara svårt tackla, men det betyder inte att alla muslimer bör åtgärdas, men gör sitt klädsel då kanske från den västra. Undantaget för muslimska kvinnor i det dagliga livet, eftersom det börjar i Frankrike trevligt att titta på efter alla åtgärder i den senaste tiden, är dömd att öka problem mellan muslimer och icke-muslimer. Slöjan verkar vara pinnen med för att slå muslimska kvinnor och muslimer känner det som mycket förödmjukande och stigmatiserande. Banning ansiktsslöja är så förnedrande för kvinnor som tvingar kvinnor i Afghanistan att bära en burqa under talibanerna. Kvinnor har rätt till sina egna val, vad det nu kan vara.
(0)
(0)

Kommentarer - 7

Halloals Jag läste några av kommentarerna om temat burkaförbud eller förbud mot ansiktsslöja. Jag får nästan ett skratt kramp. Vi är anno 20-talet och muslimer sedan en dag om året invånarna i det västerländska samhället. men om du tittar ser ut som du gjorde som muslimer har ingen rätt när det gäller personliga intressen. talas i västra frihet, demokrati, rätt ?? någon Poste det är konstigt att han fann att kvinnor frivilligt vill täcka sig själva som står i Bibeln säger att Adam och Eva bara täckte deras könsorgan. som jag kan utse som muslim, kan jag säga av egen erfarenhet att det inte är vrijheidsberovend att skydda sig, men du känner det mer fritt än utan kläder. detta är min åsikt. Här bör man inte gå med på det. mer om våra förfäder Adam och Eva. du måste inse att vi har sitt ursprung tusentals år sedan deras skapelse. om det var inga problem på den tiden med nakenhet var anledningen till det att det bara finns två personer var på jorden. efter ett tag kom barn, barnbarn, barnbarns barn ?? Hur kan vi utveckla det som ingen skam och vill skydda sig än för oanständigt. genom historien har kommit när vi visste att Gud sände profeter till jorden med ett uppdrag. kvinnor under denna period trodde mycket på deras utseende och klädsel kyska och bar slöjor som har utvecklats i den 21: a århundradet att huvudduk. nakenhet har ingenting att göra med frihet men med aversion mot anständigt. och den som har ingen känsla av din själ rätt i kroppen som kan göra vad han vill med sin fria liv.

Kära Sasati, jag håller med dig den dagen mode är big business i dag. Personligen har jag aldrig mycket med tanke på kläder. För mig är det rent funktionell: från kyla och regn och vind. Om jag under sommaren på vattnet med bara en baddräkt sitter, då känner jag mig som Adam och Eva i paradiset. Men jag tycker också att vi bör fokusera på Gud och inte på materiella ting. Allt på jorden är flyktig, men de himmelska tingen är eviga. Hälsningar Franet.

Jag kan inte föreställa mig att en kvinna av min egen fri vilja och rörelse vill bära slöja, huvudduk eller burqa. Varje människa har sin födelse från en varelse som ser friheten som det högsta goda. Nu, klädd i en slöja, huvudduk eller ännu värre, är en burqa strider mot friheten, eftersom du vill eller vågar ansiktet, huvudet eller ännu mer att inte visa din kropp. När vi läser i Bibeln om Adam och Eva, ser vi att Herren Gud ger bara könsorganen ett täckande, men inget mer. Kläder är endast avsedd mot kyla och väderförhållandena, men inte för andra ändamål. Ju mindre kläder en person bär, desto friare du känner.

En europeisk ingenjör och hans familj i Saudiarabien att bo där enligt föreskrivna regler. Ännu bättre, det finns särskilda bostadsområden har satts upp där européerna måste rymmas. Även med alla bekvämligheter ... men diskriminering fortfarande. Vår kultur, värderingar och livsstil är värda att vidta vissa åtgärder, i synnerhet när det gäller vår tid vunna friheter. För mig är det klart: Jag vill leva i ett arabiskt land och arbete än jag borde passa mig in i deras livsstil, kultur, etc. Och jag har inget val, skulle jag mer eller mindre godtas där .. Vi har rätt att kräva samma sak av muslimer som lever i Europa kommer och arbete. Jag har faktiskt heelwat kända och pratade med dem, vilket faktiskt gjorde det också, och dessutom att även normala ook.Normaal kan hittas i många länder i karnevalen inte gå på gatan med en mask. Av förståeliga skäl. Och nu ska vi hitta bra burka? Och slutligen, en gång läst några böcker skrivna av kvinnor från arabländerna, kommer du vet direkt hur de behandlas där. Vilket ansikte täcker är verkligen ingen skyldighet redan i Koranen. Och varför tror du att det är en uppmaning i vilken en västerländsk demokrati? Kvinnor är trött som andra person ska anses där. Och här i Europa bör vi anpassa oss till deras seder och bruk? Låt oss inse det. Och nej, jag är inte en högerkantenextremist, bara jag ansluten till min månghundraåriga europeiska civilisationen som började med grekerna och romarna.

Kära Franet, kan jag njuta av kläder, men det är verkligen inte en prioriterad fråga. Och jag inser mycket väl att jordelivet är övergående. Men jag tror att varje människa här olika stånd, därför tycker jag att det är för svårt att göra ett generellt uttalande. Respektera varandra för mig är belangrijkste.Groetjes, Sasati

Kära Franet, jag tycker det är mycket personligt. För vissa människor valet av huvudduk eller burka eller vad kommer att vara en styggelse, för andra människor är det sak som de mår bra och bekväm med. Vad är viktigast för mig är valfrihet. Vilka är vi att avgöra vad som kan bära en annan person. Och jag tror personligen att klänningen är verkligen en mycket mer i dag än bara skydd mot väder och vind. Varför finns det så många olika modevisningar och tidskrifter om mode, etc? Mode är stort bussiness.

Jag hävdar att ingen bör anpassa sig väst till nykomlingarna med olika seder och religioner. Jag är särskilt positiv till frihet. Friheten av en kvinna att välja vad hon bär. Eller att en ansiktstäckande slöja är antingen en ultrakorta minikjol, det är hennes kropp och med hennes val. Att regeringen vill ha en beslut om här jag tycker skrämmande. Det stör i personliga livet för människor. Själv har jag ingenting med burka eller niqab, men återigen, är valet för mig kvinnan. Jag tror att en sådan lag, medan den växande oenighet mellan muslimer och icke-muslimer växa, vilket jag tycker är beklagligt ändå. Eftersom vi kommer att få leva tillsammans, vare sig vi vill det eller inte. Och det är bättre att vara en trevlig manier.Wat kvinnor oro i arabländerna, jag har en hel del erfarenhet av dem. Jag lever i 14 år i ett arabland. Och i de flesta arabländer, är det ganska lätt liv för en västerlänning, du verkligen inte har hårda saker att göra innan. Saoudi Arabien är undantaget från regeln, men som muslim jag skulle inte ens vill leven.De kräver demokratin väst, jag vill be om några stora överraskningar när folk faktiskt skulle få valet. Jag tror att muslimska partier skulle vara bra winn matchen och tack vare stöd från många kvinnor. En muslimsk kvinna är knappast djupare än sårad av en man som bestämmer att hon skulle ta av sig huvudbonad. Det är de som tar besluten och de flesta muslimska kvinnor bär sin huvudduken med stolthet.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också