Den apitherapy och helande gift BIN

Gunlies Svensson Februari 28, 2016 Hälsa 33 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Sandra Ianculescu - apitherapy är en term som används för att ange de medicinska behandlingar från de produkter som samlats in, behandlats och utsöndras av bin: pollen, propolis, honung, drottninggelé. Den apitherapy praktiseras sedan urminnes tider. Mer nyligen upptäckte man att den bigift är en mycket användbar substans för behandling av artrit och andra inflammatoriska och degenerativa sjukdomar. Den vetenskapliga litteraturen innehåller mer än 500 forskning om bigift.

Bigift innehåller åtminstone 18 kemikalier med läkemedelsbranschen. Den melittin är det ämne som används mest, är det bästa anti-inflammatorisk substans och förhindrar utveckling av selektiva hämmare av cyklooxigenas, och har även en smärtstillande effekt. Den apamin hindrar utvecklingen av komplement C3 och blockerar kaliumkanaler anställda och ökar hjärnans aktivitet. De andra substanser som föreningarna x, hyaluronidasum, fosfolipas A2 och histamin är involverade i det inflammatoriska svaret av giftet med gallring av tyget, vilket underlättar cirkulationen av blod och andra ämnen. Inom bigift de är också närvarande i små mängder av dopamin, serotonin och noradrenalin.

Terapi med bigift kan vara användbart i många kliniska situationer. En biodlare Charles Mraz kallas - som har uppnått en ålder av 94 i Middlebury, Vermont och gjorde populärt under de senaste 60 åren har behandlingen med binas gift - säger att det är bra att prova behandling med gift " bin när ingen annan lösning är mer än något hopp.

Framför allt finns det fyra situationer där det är lämpligt:

1. artrit och andra inflammation i skelettsystemet

Giftet terapi kan vara användbar vid reumatism och osteoporos, som verkar mot smärta och inflammation. I reumatoid artrit eller reumatiska knutor, kan giftet även minska storleken på nodulerna. Det hjälper också i inflammatoriska yttre, såsom ulcerös kolit eller astma. Detta beror på att stimulering av endogent kortisol genom axahipotalamo-hypofys-binjure-kortikala.

2. De kroniska och akuta sår

Muskelinflammation och tendinit svarar bra på behandling med bigift. I detta fall är effekten troligen samma som en lokal antiinflammatorisk, också inbegriper den defensiva cellernas respons till ett okänt protein. Du kan ha resultaten för kronisk smärta, ryggvärk och nacksmärta, eller för andra typer av inflammationer.

3. ärrvävnad

Keloid ärr eller andra ärr vävnader blir tunnare på grund av ämnen som ingår i giftet, utjämnas och kan återfå färgen. Väl som intern ärrbildning, såsom de adhesioner från föregående operation, kan reagera på denna typ av behandling.

4. Multipel skleros

Användningen av bigift för behandling av multipel skleros är fortfarande under utredning. American Association of Medicine nyligen beviljats ​​ett immunolog, Dr John Santilli, rätten att framställa ett extrakt av bigift och studera effekterna på patienterna. Hundratals patienter söker läkare som använder bigift. Behandlingen är långvarig och det vanligaste svaret är att uppnå en viss stabilisering av sjukdomen, mindre trötthet och färre spasmer.

Vanligtvis behandling med bigift sker i samarbete med en biodlare. Mer sällan, lär patienten att hantera bina själva.

Antalet bistick och frekvensen av bett beror på problemet att patienten har. Seninflammation enkla behov några bites, från två till fem sessioner. För kronisk artrit tar det två eller tre sessioner per vecka, för två till tre månader. MS svarar på behandling runt ett par veckor, även om folk mår bättre efter bara några sessioner bites. Patienter som behandlas dall'immunologo uppgav att en person behöver för att göra två eller tre sessioner per vecka under sex månader för att uppnå påtagliga effekter.

I vilket fall som nu många läkare att använda sig av behandling med bigift i sina behandlingar. Tack vare modern teknik är inte svårt att plocka upp och sätta i en flaska och spruta in gift bina inuti kroppen därefter genom en spruta.
Inte sällan blandning att förgifta en lokalbedövning. Vissa säger att giftet samlats i flaskor orsaka en förlust av makt healing, men i många fall är det lättare att hitta en sjuksköterska kan utföra en injektion som går på jakt efter en biodlare.

De biverkningar av bigift är i allmänhet begränsade - inflammation och smärta är de önskade effekterna och redan beaktats i terapin. Ändå finns det en risk för anafylaktisk allergisk mot bigift och så det är alltid klokt att ha en anti-gift i den första hjälpen-kit.

  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha