Den Anemi ökar risken för senil demens


Folk som är anemi löper ökad risk att utveckla demens än de som inte är anemiska, enligt en ny studie som publiceras i tidskriften Neurology.

Anemi är ett fenomen ganska vanligt bland vuxna äldre. Problemet kännetecknas av låga nivåer av hemoglobin, eller röda blodkroppar, trötthet, arytmi och hjärtproblem.

Eftersom det fanns ett samband mellan anemi och demens, studieförfattaren, Dr. Kristine Yaffe, vid University of California i San Francisco, ville han undersöka hur ursprunget till problemet.

"Om hjärnan inte får tillräckligt med syre, på grund av anemi, kan ske automatiskt senildemens", säger experten.

Yaffe och hennes kollegor rekryterade 2552 äldre personer i åldrarna mellan 70 och 79 år. Inom denna grupp har 393 personer fått diagnosen anemi.

Under de kommande 11 åren, var och en av deltagarna i studien utsattes för en serie tester för inlärning och minne.

I gruppen av patienter med anemi, 23% utvecklade demens, jämfört med 17% av dem som inte var anemiska. I allmänhet, personer som diagnostiserats med anemi vid baslinjen visade en risk nästan 41% mer för att utveckla demens än de som inte var anemiska.

"Vi övervägde ett antal parametrar", säger Yaffe, "och vi försökte räkna ut vad föreningen".

Trots att studien är fortfarande i sin inledningsfas, författarna menar att förklaringen till fenomenet att finna i det faktum att med anemi är mindre syre till hjärnan och det är att undergräva och förändra kognitiva förmågor hos den person som är tillgivenhet.

"Hemoglobin är den viktigaste protein i röda blodkroppar: en som transporterar syre genom kroppen", säger Yaffe, "när hjärnan inte får tillräckligt med syre, den resulterande skadan på nivån av nervceller, det leder till allvarliga problem ".

Anemi orsakas av en mängd olika faktorer, bland annat brist på järn, vitamin B, tar vissa mediciner, odiagnostiserade blödning orsakad av faktorer såsom polyper i tjocktarmen eller andra medicinska tillstånd, såsom njursjukdom. Anemi diagnostiseras med ett enkelt blodprov och kan normalt hanteras och redigeras lätt, en gång upptäckt.

Yaffe rekommenderar äldre människor att ständigt övervaka nivåer av hemoglobin i blodet, för att undvika att köra in i hälsoproblem av detta slag.

"När vi anemi", sade specialist, "vanligen tror att vi om hjärthälsa, med symtom som trötthet, andfåddhet och anslut inte till problemen hjärnan. Mot bakgrund av denna analys är det dock möjligt att fastställa en djup samband mellan anemi och neurologiska problem viss betydelse. "

"Anemi och demens", sade doktorn, "är vanliga nog att hitta ett samband mellan de två villkor är mycket viktigt för någon behandling och prevention."

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha