Den Anatolian herden eller Karabash

Den Anatolian herden är en "klok" hund, han ser på situationer lugna, värdigt och med en stolt hållning. Han är aktiv och energisk. Söt och snäll mot de människor han känner. Han använder sin styrka och imponerande utseende för att få alla människor med skändlig planer på att ändra sig och inte faller snabbt.

Uppkomsten

Den Anatolian herden härstammar från mitten av Turkiet. Naturen är snåla och vilda och livet är svårt för människor och djur. ?? På sommaren kan det vara mycket varmt och ?? vintern bittert kallt som 40 minusgrader.
Fåruppfödning är nästan det enda sättet att försörjning, men dessa får är också en källa till mat för örnar, björnar och stora Anatolian vargen som bor i detta område. Att skydda besättningen är av stor betydelse för att överleva. Bönderna där har därför utvecklats under tiden en sennenhund hård, stor, stark, men ändå snabbt. Naturligtvis en vakt som är stark och tuff nog att döda en varg. Under de första åren av 60 ??, de första Kangal hundar till England. Där kallades Anatolian Karabash och var ljusbrun. Cirka 10 år senare en variant av turkisk sennenhund kom till de brittiska öarna. Denna hund var helt vit och hade namnet Akbash eller Akbah Karabash. Det fanns rivalitet mellan fansen, speciellt eftersom frågan var om dessa två olika färg hundar hade också ses som separata raser? I Turkiet är dessa hundar korsas, men oavsett färg eller storlek och därmed 1989 Anatolian Shepherd officiellt erkänd av FCI
Men hundarna från England till Amerika har exporterats sedan namnet Akbash Karabash. Internationellt förvirringen om de olika färger och typer förbli.

Rasen

Denna robust hund bedömer automatiskt situationer där han ingriper, det är en självständig, oberoende hund. Inledningsvis kommer han alltid ta en lugn och en nyfiken attityd. Därför kallade han också ?? ?? klokt, men akta det kan byta när som helst på att vakna. För de människor och djur som han vet att det är en söt, mild hund, men främlingar ?? ?? han accepterar ingenting. Men sällan går han till attack. Rasen är mycket intelligent, men precis som alla sennenhund är inte lätt att träna och inte för nybörjare hundägaren. Hanarna är mellan 74-81 cm, tikar 71-79 cm. Pälsen varierar från korta till medellånga och alla färger är tillåtna.

Relaterade raser

Den omedelbara släkting till den Anatolian herden mountain dog kaukasiska Shepherd från Central och Centralasien. Detta berg hund är för stor, män minst 70cm. Färgerna, dock som finns på den anatoliska herden, kan svarta och blandade färger med den kaukasiska Shepherd Dog är det inte.
Den Sredneasiatskaïa Ovrcharka och den tibetanska mastiffen är relaterade till Anatolian herde och kommer från Centralasien. Den Kurvasz i Ungern är ännu tros ha delvis kommer från Turkiet. Eftersom turkiska nomader har bosatte sig tidigare i Ungern. Den tjeckiska Cuvac, polska Tatrabergen, den jugoslaviska Sarplaninac och Krasky Ovrchar hans berg hundar och relaterade till Anatolian herde.
(0)
(0)

Kommentarer - 1

På 90-talet var jag manageress kennel där Akbash och karabash uppfödda, föräldrar kom från Turkiet, och absolut korrekt beskrivning av denna ras! Men under de år jag hade lagt märke till att Akbash, vit, något kryddigare vara karaktär! Men Idd mycket lojal mot familjen och miljö! Magnificent ras, men de behöver en stark hand i utbildning!

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha