Den amerikanska miniatyrhäst

Alef Gunnarsson Januari 7, 2016 Natur 73 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Den amerikanska miniatyrhäst på engelska Americain miniatyrhäst kallas, är inrymt i den amerikanska Miniature Horse Association Worldwide, dessa små och smala djur som hålls. Men de registreras bara i USA. I en riktig amerikansk miniatyr hästar är alltid de ursprungliga amerikanska certifikat. Den amerikanska miniatyrhäst är en populär hästras som ibland stora summor som ska spenderas. De hängivna deltar i utställningar med olika rubriker. Andra föder dessa djur. Föl kan vara så liten som en chihuahua.

De minsta hästar i världen

På 60-talet, amerikanerna såg till Falabella. Innehavare av denna ras hävdade att de föds det minsta hästen i världen. Amerikanerna har beslutat att föda sin egen miniatyr hästavel, och de kan lika gärna använda American ännu bättre!

Ursprunget till rasen

Till en början var de små ponnyer som importeras från Europa. Det exakta ursprunget för de första djuren skugg. Det är känt att de djur från Belgien, England och Nederländerna måste gå, förmodligen Shetland och djur med mini-appaloosa blod. En av dessa djur var första Orion ljus Tabernacles Nest. Han har haft ett enormt inflytande på rasen.
Andra hingstar som har haft en stor inverkan Boones Little Buckeroo, Tiny Tim Bond, Sierra Dawn Uno de Mayo.
Dessutom har hävdats att det finns små nedlagd gruva ponnyer från England till USA fördes och att dessa används också i bildandet av rasen.
Alla raser är utplacerade i den AMHA ge sin nuvarande mångfald av färger. Vid den tiden var alla dessa kors registrerade vid olika registrerings klubbar.
År 1978 var den amerikanska Miniature Horse Association bildades. Den maximala mankhöjden av hästarna var satt till 34 inches, mätt vid den sista hår manen av ponny. Också etablerat en rasstandard. Detta gäller fram till i dag. Under de första åren skulle vara inskrivna djur av okänt ursprung eller från en annan stambok i AMHA. Detta kallas "hårda shippen. Men idag är det inte längre möjligt. En AMHA vars papper är förlorad eller vars papper inte hållas i ordning av ägarna, inte längre erkänns av stamboken.

Rasstandarden

När det gäller allmänna utseende hästen måste finnas alert och välbalanserad. Det överensstämmer med plan korrekthet till de krav som ställs på de flesta sorter. Ston bör ha en feminin utseende, är hingstarna förväntas mer muskler. Målet är att minimera avelshäst. Detta får inte överstiga 34 inches.
Huvudet skall stå i proportion till kroppen. Bred panna med stora ögon uppskattas. Avståndet mellan ögonen och nosen bör vara kort. Halsen bör vara flexibelt och inte för kort, med en mjuk övergång in i manken. Ansatsen bör vara långa och en vinkel och en stor rörelse möjlig. Den övre raden måste vara relativt platt. Ryggen och länd bör vara kort i förhållande till den undre raden. Korset bör vara parallell med manken. Bakdelen bör väl musklad och svansen för högt eller lågt, bör svansen beror smidigt.
Alla färger är tillåtna. Även blå ögon är tillåtna. Miniatyr hästar har i allmänhet en glad och vänlig karaktär. Många uppfödare av AMHA bedriva en miniatyr arab efter.

Att hålla den amerikanska miniatyrhäst

Även hästarna föds lika raffinerad som möjligt, förblir de trogna vissa egenskaper hos deras förfäder. De är mycket nyktra och om du låta naturen ha sin gång, utvecklar de tjocka rockar i höst. Detta gör det möjligt för dem att vara ute ganska väl bevarade. Ett härbärge stabil och torr ligplekje är naturligtvis ett måste! När hästarna klippt för föreställningar eller för användning, måste de ha en varm filt och stabil.
Miniatyr häst kräver lite från hans diet. Huvudregeln är: måtta! På grund av sin ringa storlek, har de snabbt alltför rik kost. Bra kost för en amerikansk mini består av inte alltför mycket och inte alltför rika gräs på sommaren, hö och bra och högst en handfull klump i vintern. Uppenbarligen ett djur i den tillväxt som fungerar eller är gravid längre! Mycket viktigt är naturligtvis en riktig behandling av hovslagare och god övervakning av veterinär.

Vad kan du göra med en amerikansk Miniature Horse?

Naturligtvis kan dessa djur dra en ljusvagnen. De är också mycket bra företag, till exempel för barn, kamratskap för en häst som annars ensam, eller för funktionshindrade. Fans av den amerikanska miniatyr hästen deltar regelbundet i utställningar. Vid dessa visar, har du ofta avsnitt speciellt för denna ras, och delar som är öppna för alla minis, med eller utan papper.
Det finns avsnitt i vilka uppträdandet av hästen är central. Exempel på detta är den färg klass, där färger som ska bedömas. Också grimma klasser hör hemma i denna kategori. Här hästen ställs inför en jury och bedöms på hållning, allmänna utseende och rörelser. Dessutom finns det avsnitt som användningen av hästen är central. Modellen lämnar sina korridorer leta efter en show bil eller poster med hjälp av ett spår med hinder. Det finns också skicklighet rubriker. Slutligen, det finns delar som vägleder vägen för hästen och visar bedöms. Dessa visar ofta pågå i flera dagar.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha