Deltidsarbetslösheten utvidgas till 1 April 2010

Per den 1 april 2009, deltidsarbetslösheten ?? ?? presenterad. I osäkra tider, vissa företag har behov av ett eventuellt anställda för vilka arbetet är inte tillräckligt för att kunna hålla stilla. Anställda kan vara tillfälligt mindre arbete och komma över de timmar som inte fungerat för arbetslöshetsersättning. Den deltidsarbetslösheten är en utmärkt lösning i kristider, men regeringen i stora kostnader. Idag meddelades att deltidsarbetslösheten förlängs till den 1 april, 2010.

Deltidsarbetslöshet

Arbetsgivaren håller med om att färre tillfälligt anställda kommer att arbeta minst 20% och 50% av hela antalet timmar som de anställda. Timmar minskningen är cirka 13 kalenderveckor och innebär en sammanhängande period. Denna period kan förlängas upp till fyra gånger med 13 veckor. Vid slutet av timmarna av minskningen, arbetarna igen sin fulla antalet arbetstimmar under minst 13 veckor. Minskningen tar timmar längre än 39 veckor, de bör åtminstone 1/3 av perioden för att minska timmar åter sitt fulla antal timmar. En period av utbildning ge eller ta krävs. Om de timmar som deltidsarbetslösheten begärs skall ges en arbetslöshetsersättning.

Fördelar

Företagen behöver inte säga upp anställda i kris som gör sitt jobb till deras belåtenhet. Om det finns mindre arbete finns, kan dessa människor kvar i tjänst och hålla dem en anständig lön. Anställda måste deltidsarbetslöshet att inte tillämpa eller att vara registrera sig som arbetssökande, men i den vanliga arbetslöshetsersättningen. Dessutom är de inte skyldiga att ta emot ett annat jobb eller att följa en annan kurs än den som erbjuds av sin arbetsgivare.

Högsta belopp

För deltidsarbetslösheten är ett högsta belopp till förfogande av regeringen. Detta belopp skulle ha gjorts före den 1 januari 2010 skulle det stoppa systemet. I juni 2009 har tillfälligt stoppat systemet eftersom genom stort intresse var i slutet av budgeten i sikte. Efter åtdragning av villkor, i juli, deltidsarbetslösheten erbjudas igen av regeringen.

Färre registreringar

Trots de tydliga fördelarna med deltidsarbetslösheten visar att färre företag har ansökt om senaste månaderna, deltidsarbetslöshet än i början av systemet. Anledningen är förmodligen de strängare antagningskriterier. Totalt sedan april 2009 3800 företag ansökte om arbetslöshetsunderstöd och utlovats. Dessa var 2300 arbetsgivare för gripandet i juni.

Förlängning

Det visar sig att det fortfarande finns pengar kvar att fortsätta med partiella arbetslöshetsersättning. Företag kan använda upp till April 1, 2010 av systemet. Minister Donner Social- gjorde detta i Volkskrant genom en debattartikel känd. Han hoppas att överbrygga en period av osäkerhet för arbetsgivarna. Den ekonomiska återhämtningen är i sikte, men stora vågor av förlorade arbetstillfällen kan fortfarande påverka. Om detta finns genom att hålla den tillfälliga arbetslöshetsförsäkringen, ministern hoppas att lösa krisen på arbetsmarknaden.

Wise?

Minister Donner själv medger att lagstiftningen inte längre upprätthållas. Faran för deltidsarbetslöshet är att drivkraften hämmas på arbetsmarknaden. Om stigande vakanser, de anställda bundna till sina arbetsgivare. Företagen begränsad också för att växa. Dessutom, felaktig eller bedräglig användning av systemet ligger på lur. Arbetsgivarna låter sina anställda arbeta mer än t.ex. fast eller extra arbete som är under den period då den anställde är i tillfällig arbetslöshet, görs av billigare arbetskraft eller arbetsgivaren. Detta är, naturligtvis, en dålig utveckling.
(0)
(0)
Tidigare artikel Akbank sparande till 5,98%
Nästa artikel Alkohol och idrott

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha