Delar av det mänskliga ögat

Ögat är en av de mest komplexa organ i människa. Funktionen hos ögat kan jämföras med funktionen för den digitala kameran, de båda har en lins som ansluter ljusstrålarna. Även de båda har en speciell yta som reagerar på ljus. När kameran är att "filmen" och ögats näthinna.

Ögongloben

Den ögongloben är fylld med en ren geléliknande fyllning och är därför också kallas "glasliknande kropp", och det har formen av en sfär. Framsidan av lampan som är plattare än resten av ögongloben, är det för här, se linsen. Linsen hålls på plats av den glasliknande kroppen utför ett konstant tryck. Linsen och glaskroppen ska se till att människan i alla fall se lika skarp som möjligt och observera.

Ögonmusklerna

De sex ögonmusklerna låta ögat att röra sig, och hålla ett öga på plats. Av de sex ögonmusklerna är fyra muskler höger fot och två av dem lutande. Ögonmusklerna är så monterad på ögongloben, att varje muskel för en enskild förflyttning kan orsaka, men i praktiken är det så att två muskler tillsammans en enda rörelse.

De tårkörtlarna

Bakom ögonlocken ligger de tårkörtlarna. Varje gång vi flytta våra ögonlock, det finns en liten tårvätska från tårkörtlarna, som tillämpas för våra ögon. Detta är nödvändigt för att hålla ögat fuktigt, måste ögat hållas fuktig för damm och smuts så att säga, för att spola bort. Dessutom är hornhinnan hålls fuktig, så att den förblir öppen,
Om tårfilmen har gjort sitt jobb det transporteras genom tårkanalen in i näshålan. Så mycket vätska töms är att se det som en tår rullar nedför kinden.
När sorg eller andra känslomässiga förhållanden, trycket på tårkörtlarna ökar, kommer detta att producera mer tårar, med resultatet att det finns mycket att se tårar, det kommer att gråta.
Tårvätskan rör sig från insidan till utsidan, är ett intressant faktum att om du vill att gnida en främmande kropp från ögat, bör det smörjas in i riktning mot näsan.
Tårar fördelas rättvist över ögat genom ögonlocken.

Den hårda sklera

Ögat vägg är sammansatt av tre typer av skikt, som är det yttre skiktet till det hårda sklera, består den av bindväv. Funktionen med detta är att skydda hårt sklera hos ögat. Bindväven fungerar som en anslutning av ögonmusklerna. Den hårda sklera har en vit färg och är transparent.

Hornhinnan

Eftersom hornhinnan är av ljus från utsidan inuti ögat, hornhinnan, därför, är också öppet. Hornhinnan är sårbar för smärta, men inte för temperatur. Eftersom linsen ligger bakom hornhinnan, sticker hornhinnan något utanför bollen ut. Funktionen av hornhinnan är densamma som den för den hårda sklera, för att skydda ögat.

Koroidea

Såsom tidigare nämnts, ögat vägg består av tre olika skikt, av vilka det yttre skiktet är hornhinnan. Mellanskiktet är åderhinnan. Koroidea innehåller blodkärl. På framsidan, blir koroidea iris, och andra namn för denna är: iris. Iris innehåller mycket pigment, pigment i iris att bestämma ögonfärg, det beror på, till exempel, mängden pigment som är beläget i iris. Ju mindre pigmentet innehåller iris, desto mer blå ögonfärg, och mer pigment innehåller iris, den brunare ögonfärgen. I iris är en öppning, som är pupillen med två muskler. Dessa muskler, kan eleven skapa större och / eller mindre. Om människan ligger i ett mörkt rum, det är en av de två spända muskler, detta kommer att öka eleven. Om det finns mycket ljus, är den andra muskeln åt, så att eleven blir mindre.

Linsen

Bakom eleven och iris är inställt linsen består av mycket elastiskt material. Linsen ser till att bilden ivrigt observeras av människor. Linsen omges av ett tunt membran, det elastiska membranet. Det fjädrande membranet består av en mängd olika celler, är funktionen av dessa celler för att bryta ner lätta stål kommer in genom pupillen.

Näthinnan

Det inre skiktet av ögat väggen är näthinnan. Näthinnan är sammansatt av en massa av celler, så mycket att de är uppdelade i två grupper: de stavar och koner. Stängerna är placerade på väggen av näthinnan, och konema särskilt i mitten av näthinnan. Konerna säkerställa att människan kan uppfatta färg och små detaljer, medan stavarna är nödvändigt för att ändå kunna se bra i mörker. I näthinnan finns det en "blind fläck", som är den plats där det finns stavar och koner, som beror på att det är den plats där synnerven kommer in i ögat, på den platsen vi kan se någonting. Inte långt från den döda vinkeln är en plats där sitter ensam kottar, denna plats som vi kallar inkluderar "gula fläcken" eftersom denna plats en hel del kottar, är detta den mest känsliga plats på näthinnan. Den gula fläcken så gott vi kan se.
Fakta:
  • På näthinnan är cirka 100 miljoner stavar och koner för 6 miljoner.
  • Gula fläcken innehåller cirka 140.000 koner per kvadratmillimeter.

Ögonfransar och ögonbryn

De ögonfransar och ögonbryn är även komponenter i ögat, de tjänar främst som skydd och rengöring av ögat.
Ögonfransarna att skräp inte har något emot.
Ögonbrynen se till att svett pannan inte köra in i ögonen.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha