Deflation Nederländerna

Deflation, hör vi mer och mer om det. År 1987 fick vi tidigare redan arbetar med deflation, som sedan uppgick till en halv procent. Deflation lägre konsumentpriser. Detta ökar köpkraften. Men långvarig deflation så småningom kommer att minska eller frysa lönerna. Det kan sjunka ännu många uppsägningar. Ekonomin kommer att kollapsa. Köpkraften minskar på grund av detta. Deflation är motsatsen till inflation. Dessa priser stiger rätt. Deflation på kort sikt öka, skulle inflationen bli bättre på lång sikt.

Vad är deflation?

Alla vet ordet inflation. Men många vet inte exakt vad inflationen innebär. När inflationen pengarna är värda mindre som priserna stiger. Dessa är priserna på olja, mat, bostad, varor osv I genomsnitt får vi årligen med inflationen på 2 procent. Detta innebär att när du köper något för 100 euro år 2015, du 2016 för 100 euro, men fortfarande kan köpa något som är värt 98 euro. Att 2% är också ett mål för Europeiska centralbanken.
Deflation är motsatsen till inflation. Deflation lägre konsumentpriser. Som ett resultat blir allt billigare. När det finns en deflation på 1 procent, då du köper något i 2015 för 100 euro, medan du kan köpa i 2016 för dessa varor till ett värde 100 euro från 101 euro. Detta verkar låg, men kan tänka mig att någon fått en årlig 24.000 euro netto och naturligtvis alla dessa pengar spenderar. År 2015 den här personen kommer att få för 24 000 euro i varor, tjänster, produkter och så vidare. År 2016 den här personen kommer att betala 24.000 euro och uppåt kommer att få varor, tjänster och produkter till ett värde av 24 240 €. En besparing på 240 € på årsbasis, eller 20 euro per månad.

Är inte det bra?

För konsumenten deflation är alltid välkomna. Som inte får mer för mindre pengar? Men ekonomin kan bli katastrofala deflation. När priserna sjunker, folk håller pengar i sina fickor. De väntar för att se om priserna kommer att falla ännu mer. Ingen vill betala för mycket pengar. När en soffa 2014 över 1000 € kostnad, och du ser honom sex månader senare för 900 euro, kommer du vill veta om priserna går längre ner. I många fall är detta sant. Deflation är klar inom några månader till år.

Japanska deflation

Ett bra exempel är den japanska deflation. I mitten av 90-talet av 20-talet började som deflation. Detta började väl fortsätta omkring år 2000. Runt år 2009, deflation i Japan var enorm. Sedan 2014, började Japan återhämtningen och deflation verkar lämna bakom sig. Det är långsamt dags för inflationen.

Ska jag vara nöjd med inflationen? Allt är så dyrt?

Konsumenten är inte nöjd med inflationen. Logiskt, eftersom dina pengar är mindre värda. Och vi vill inte. Men för en sund ekonomisk tillväxt är inflationen bra. När det är inflationen kommer konsumenterna spenderar sina pengar på. Eftersom nästa år är kanske allt dyrare. Och pengar måste nu rullar en gång i ekonomin.

Är det så illa om jag tillbringar några pengar?

Ja, det är inte bra för ekonomin. Och du skär dig med fingrarna. Om inga pengar spenderas, minska efterfrågan på produkter. Företag får dessa produkter inte mer förlorade och kommer därmed att sänka sina priser. Men med sjunkande priser, det är mindre omsättning. Så det kommer att minska arbetskostnaderna. Lönerna sänks, frysta eller de skrivs av. Följaktligen kommer konsumenterna spenderar mindre pengar. Dessutom behöver företagen inte vill investera. Detta har i sin tur konsekvenser för andra företag, men också för regeringen. Priserna kommer att fortsätta att sjunka som en följd av allt detta. En katastrof för regeringen, för företagen utan även för medborgarna.

Deflation i Nederländerna

Japan verkar vara i 2014 för att komma tillbaka till lugnare vatten. För Europa, det här ser annorlunda ut. Det sista kvartalet 2014 uppgick till endast 0,3 procents inflation. Detta innebär att pengarna i den här månaden är endast 0,3 procent har minskat i värde. Denna inflation är nästan noll. När nollinjen nås, vägen till deflation är öppen. Skulden till den nederländska regeringen kommer därmed att medföra.
Deflationen var tidigare i Nederländerna främst på grund av fallande oljepriser. År 1987 deflation var en halv procent. 2015 oljepriserna fortsätter att falla ytterligare, eller är betydligt lägre än under tidigare år. Under 1998 ett fat olja kostar ca $ 14 under 2008 över $ 92. I januari 2015 är priset mer än $ 50 per fat.

Europeiska centralbanken

ECB är Europeiska centralbanken centralbanken för den europeiska valutan, stat. Banken kommer att se till att euron är fortsatt god genom att fortsätta att upprätthålla köpkraften. Köpkraften är den nivå av intäkter och vad du kan spendera dessa pengar. När köpkraften ökar, kan människor tillbringar mer och kommer också att göra det. Den köpkraft kan vara förknippade med deflation. Men verklig deflation, kommer folk bara gå spendera lite pengar. Med sjunkande löner, uppsägningar och sjunkande köpkraft som följd.
ECB försöker att se till att köpkraften är fortsatt god. Detta kan, bland annat för att hålla styrräntan låg i tider av ekonomisk kris. Som ett resultat av fler människor är benägna att spendera pengar ändå. En låg avkastning, eftersom det säkerställer att människor mer eller kan vilja låna. Dessutom räntorna på sparkonton så låg att sparande är inte längre gynnsamt.
Förresten, har en låg inkomst inte alltid säga att människor kan spendera mer pengar. Vilket säkerställer nya lagar och förordningar i Nederländerna ser till att den maximala inteckning är mindre. Detta kvar i slutändan dyrare bostäder bakom.
(0)
(0)

Kommentarer - 1

De fallande priserna är inte problemet i deflation, vilket är nonsens. Priserna måste falla mycket snabbt konsumenterna att skjuta upp sina inköp. I en tömning av några procent uppstår som en effekt inte on.The större problem skulder: Dessa är verkliga högre. Det är vår skuld styrd ekonomi mycket dåligt. Plötsligt smälter statsskulden, inteckning etc. inte gå bort med inflationen, men de bör verkligen vara helt lönat sig. Vad värre är, stigande skulder i förhållande till inkomsterna för en deflation, vilket gör skulden allt viktigare.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha