De vackraste byarna i Toscana - Buonconvento

Toscana har bredvid vackra städer som Florens, Siena, Lucca, Pisa, San Gimignano, Volterra, ... också gott om mindre pittoreska byar som nämns i den italienska "borghi". Denna "Borghi" Skapa i Toscana, liksom i andra provinser som ingår i klassificeringen "Jag Borghi più belli d'Italia" och är internationellt erkända för sin kulturella och historiska värde.

Plats och hur man når Buonconvento

Med bil:
Motorväg A1 - Exit Firenze Certosa, från Firenze Certosa motorväg SR2 mot Siena - Siena South exit, sedan motorväg SS2 Cassia mot Rom ca 25km

Namnet på ursprunget

Namnet kommer från det latinska ord Bonus Conventus och betyder ordagrant: lyckligt samhälle. Ett samhälle som utnyttjar fertiliteten hos jorden och fördelarna med floderna Arbia och Ombrone. Buonconvento höll resenärer sluta att njuta av gästfrihet av denna gemenskap.

Historia

 • 1191: Kungen av Frankrike, Filippo Augusto, när han återvände från det tredje korståget, skrev i ett dokument hans positiva erfarenheter av Bon-Couvent artig, ner. Detta är den första historiska dokument där namnet visas Buonconvento.
 • 1208: Siena ut en extra skatt på 30 lire till invånarna i Buonconvento, för tiden ingen liten summa för att täcka kostnaderna för kriget mot Florens. Detta faktum bekräftar välstånd Buonconvento hade i början av 13-talet.
 • 1313: kejsar Henrik VII Luxemburg, på sin passage till Italien för att återställa lugnet, dör i Buonconvento den 24 augusti efter att tidigare ha staden erövrades och dämpad.
 • 1316: Buonconvento upptas av krafter Uguccione della Faggiola.
 • 1358: Återigen Buonconvento är besegrad, den här gången av invånarna i Perugia. Här staden till stor del förstörd.
 • 1371: Det startas med byggandet av stadens murar som varar 12 år.
 • 1385: Inom stadens murar börjar Palazzo Podestorile.
 • 1400: I början av 15-talet växande inflytande Buonconvento och få brädan på 32 bondesamhällen.
 • 1480: Cheferna för Siena handen över privilegier medborgarskap till Buonconvento.
 • 1559: Med hösten Siena Buonconvento läggs till Storhertigdömet Florens, under överinseende av den mäktiga familjen Medicis. Men Buonconvento behåller auktoritet över de 32 landsbygdsbefolkning och blir därmed i mitten av dalen av Arbia.

Sevärt


Stadsmuren:
De robusta 13-talet stadens murar som en gång Buonconvento helt inneslutna, är typiska för Siena och dess omgivningar. Det fanns inga luckor närvarande endast två trä grindar nämligen Porta Senese på norra sidan kontra Siena Porta Romana kontra söder. Den senare förstördes under andra världskriget av tyska trupper. Stadsmuren har förblivit intakt i århundraden, i den 19: e-talet, men har de genomgått djupgående förändringar med byggandet av flera byggnader inklusive teatern dei Risorti mot stadsmuren.
Via Soccini:
Buonconvento är praktiskt uppdelad i två delar av Via Soccini. Denna gata namngavs i imitation av den historiska familjen Soccini som talade snarare på 16-talet genom att väcka talan mot den kristna kyrkan. I denna gata kom den så kallade "socinianism". Denna gata är också den vackraste gatan i Buonconvento och du hittar massor av vackra palats tillbaka, en gång tillhörde den mäktiga familjer i Buonconvento.
Den vackraste palats är utan tvekan:
 • Palazzo Podestarile: Den 14: e-talspalats har en rektangulär planlösning med den typiska tornet; vid fronten hittar vi två gotiska valv och 25 antika medaljonger sten.
 • Palazzo Comunale: Den nuvarande hus har en magnifik anläggning tegel pediment.
 • Palazzo Taja: Slottet är i den andra halvan av 17-talet byggdes i tegel av en adlig familj. På södra sidan hittar vi en stor balkong med en smidesjärn räcke.
 • Palazzo Borghesi: Rätt framför Palazzo Taja finner vi Palazzo Borghesi. Detta palats byggdes i den 14: e talet av en familj från Siena som vi hittar sina medaljonger på den vackra fasaden.
 • Palazzo del Glorione: Längre ner på gatan hittar vi Palazzo del Glorione. Detta palats var en gång ett sjukhus. På bottenvåningen finns ett museum "Museo della Confraternita della Misericordia" inrymt beskriver historien om detta sjukhus.

Church of SS. Pietro e Paolo:
Den nuvarande fasaden är i neo-klassisk stil och är inredda i 18th century. Till vänster hittar du en marmor plakett tillbaka med datum 1103; detta datum corrispondeert förmodligen med byggandet av grunden till kyrkan. I 1313 dog i denna kyrka kejsaren Henrik VII.
Palazzo Ricci-Socini:
De viktigaste konstverk som tillhörde denna kyrka nu inrymt i museet "Museo d'Arte Sacra della Val d'Arbia" i Palazzo Ricci-Socini. Detta 19th century palats moderniserades 1907 av Ricci familjen i den rådande stilen av tiden, det vill säga en kombination av klassisk och frihet.
Via del Sole och genom Oscura:
I Buoncenvento finns förutom Soccini genom två stora gator som förbinder med den senare: Via del Sole och genom Oscura.
 • Via del Sole: På denna gata, byggnaderna har en éévoudigere arkitektur sedan fram till slutet av 30-talet, bodde medelklassen.
 • Via Oscura: I början av denna gata kännetecknas främst av valv och valv som täcker gatan. Detta skapar en effekt av ljus och mörker. Denna del av gatan kallas därför "Chiasso buio" och är mest utmärkande för denna gata tillsammans med den medeltida delen.

Art nouveau - frihet: I Buonconvento finner vi också art nouveau, på italienska frihet, att. Exempel återfinns huvudsakligen i följande hallar:
 • Palazzo Ricci-Socini
 • Palazzo Farnetani via Soccini 51
 • Palazzo Ricci in via Roma 3
 • Palazzo Castellani Bettarini in via Roma
 • Villa Rondinella

Lokal mat

Buonconvento är en del av territoriet "Terre Senese" är därför rik på lokala produkter såsom vin, ost, salami, nötkött. I restaurangerna kan man hitta ett brett utbud av typiska rätter som bruschetta, panzanella, pappa al pomodoro, Pici con le Briciole, pappardelle al sugo di Lepre, tagliolini i passato di ceci, arista di maiale con fagioli
(0)
(0)
Nästa artikel Ränta på lån

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha