De vackraste byarna i Frankrike: Dordogne

Luise Engström Februari 27, 2016 Underhållning 16 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Les Plus Beaux Village de France är en organisation som söker autentiska karaktär av byarna i Frankrike för att bevara så mycket som möjligt och att främja. År 1981 denna organisation grundades av Charles Ceyrac, tidigare borgmästare i Collonges-la ?? Rouge. Sedan dess har många borgmästare följde hans exempel. För närvarande finns 154 byar i samband med organisationen Les Plus Beaux Byar de France. Även i Dordogne departementet Aquitaine Region.
Dordogne

Institutionen för Dordogne

Dordogne är ofta indelade i fyra områden: i norr Périgord Vert, med sina ängar och skogar till de östra delarna av Périgord Noir, med gamla ekskogar med mellanliggande kastanj och tallskog och karga hedar. I sydväst, runt Bergerac Purple Perigord, en region med vingårdar, fruktträdgårdar och jordgubbsfält. Périgord Blanc omfattar bl.a. skogen la Double.
Norr om floden Dordogne är Sarlat-la-Caneda. Denna arkitektoniska friluftsmuseum har många herrgårdar från medeltiden, renässansen och 17-talet. Det är därför inte förvånande att serveras gränderna med rikt dekorerade ockra hus och branta tak som bakgrund för filmer som Les Visiteurs, Jacquou le Croquant, Le grand chemin. Gå därför en gång ?? kvällen genom de labyrintiska gränderna och njuta av den historiska atmosfären som förstärks av ljuset av moderna lampor.
På lördag är det i Sarlat-la-Caneda mycket upptagen. Tryffel, foie gras, valnötter, jordgubbar, lök, vitlök glödlampor och olika starkt doftande ostar visas på stånden på Place de la Liberté. Människor kommer från miles runt på denna marknad med sin typiskt Périgord produkter. Tryffel är den ultimata kulinariska njutningar i denna region. De så kallade sniffar grisar och hundar vet detta svarta diamanter från sina underjordiska gömställen bland rötterna av träden att gräva upp. Varje sommar, festivalen för Sarlat, som tar flera dagar. Du kan titta på föreställningar i det fria på små torg. Det finns demonstrationer av hantverkare såsom smeder som tillverkar balkonger i gamla stil, slöjdare och snickare som gör de traditionella ek skåp.
Inom en radie av 25 km från Sarlat hittar du grottor med förhistoriska ockupation. Tänk på Lascaux, Montignac och Les Eyzies. Våra förfäder här djupt i dessa skyddsrum med sina målningar, outplånliga spår av vistelsen alltid kvar för.
Domme

Domme: en av de vackraste byarna i Frankrike

Domme är en Bastide by med medeltida stadsportarna ligger på en hög klippa. På Porte des Tours är fortfarande texter Templars som tillfångatogs i denna runda torn Philip mässan, som anklagade dem för kätteri. Vandra upp genom den smala med röda och gula blommor prydde gränder till marknadsplatsen. Vid denna Place de la Halle är en grotta där civila gömde under hundraårskriget mellan Frankrike och engelska.
Från Belvedere de la Barre, har du fantastisk utsikt över Dordogne dalen från Beynac i väster till Montfort i öster. Med reflektion av solen slår floden på en silverband slingrar sig genom böljande landet.
  Like 0   Dislike 0
Tidigare artikel EVE 2 mot plagiat
Nästa artikel Fotboll: reglerna
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha