De typer av plast

Under vardagen vi ständigt måste ta itu med olika typer av plast. Runt omkring oss vi möter dem. Tänk på flaskor, lådor, bildelar, rör, mattor, förpackningsmaterial och plastpåsar. Plast kan faktiskt ses som ett samlingsnamn. Det finns i själva verket många typer av "plast" som används kunna producera produkter med den. Plast är indelad i sju kategorier för att på ett säkert sätt utföra återvinningsprocessen.

Typer av plast

Det finns många olika typer av plast i omlopp, alla har vissa egenskaper som den typ av plast används för vissa ändamål. Varje typ av plast kan återanvändas någon annanstans.
Plast är inte en naturlig produkt, det är en konstgjord produkt som uppfanns i början av 1900. Plast är inte biologiskt nedbrytbar. Plast består till stor del av giftiga ämnen. När plasten inte skulle skiljas från annat avfall som förbränns, dessa skadliga ämnen släpps ut i miljön.
Plast används för många olika ändamål. Främst används för att tillverka produkter som vi möter varje dag. Tänk på flaskor, hinkar, lådor, bildelar, rör, mattor, golv segel, förpackningsmaterial, soppåsar, plastpåsar, och många fler.
Alla dessa typer av produkter är tillverkade av olika typer av plast. Plast produkt kan du hitta en triangel bestående av tre pilar. Under dessa pilar hedra serie bokstäver och visas i triangeln sig är ett tal där. Denna siffra anger vilken kategori kan placeras i produkten. Totalt finns det sju typer av plast i omlopp kategorier. de första sex kategorierna är speciellt inriktad på en typ av plast. Den sjunde kategorin utgörs av andra typer av plast.

PET, polyetylentereftalat

Denna typ av plast används främst för tillverkning av flaskor. Tänk på flaskor till exempel cola, orange eller vatten. Vidare är det också ofta används för rengöringsprodukter och flytande produkter. Eller till exempel, de små blåsor där små delar är i, såsom skruvar och spikar.

HDPE, polyeten med hög densitet

Denna art har, som namnet antyder, en hög densitet, som gör materialet starkare. HDPE är en styv, stark och opaka vattenavvisande material. HDPE används främst i den hårda form, såsom lådor, lådor, hinkar, tunnor, burkar, leksaker och även bildelar. HDPE inte alltid tillgodoses på hård form, men kan även användas i mjuka form. Betrakta till påsar exempel plast eller de välkända svarta soppåsar.

PVC, poly vinylklorid

PVC används i stora mängder. Det är en ekonomisk, säker typ med mycket funktionalitet. Polyvinylklorid är en plast som är deformerbart vid hög temperatur, och sedan en fast igen vid kylning. PVC naturligtvis mest känd för rören som används t ex vatten eller elektriska ledningar. Utanför denna PVC används också i andra produkter, tänk på matta eller PVC regnkläder till exempel.

LDPE, lågdensitet polyeten

LDPE är en tuff och mjuk typ av plast som är vattentät. LDPE finner vi dagligen i de produkter som vi använder. Tänk på folie, plastfolie, krympa film, jordbruks plast, plastpåsar, frukt och grönsaker väskor och även till exempel plast täcker som återspeglas till tidningar.

PP, polypropen

Polypropylen är en stark typ av plast, som kan användas för många olika ändamål. Polypropen kan sågas och maskinbearbetas för att skapa en viss form, eller tryckas. Appliceras på mattor, plastmöbler, hinkar, lådor, rör, behållare och filtermaterial.

EPS Skumpolystyren

Expanderad polystyren är mer känd som frigolit eller frigolit. Materialet består av små vita kulor. Pärlorna är uppvärmda och på så sätt hålla sig till varandra. Materialet är mycket lätt, detta är anledningen till att materialet består huvudsakligen av gas, med vilken de vita sfärerna fylls. Materialet är relativt billig att tillverka och därmed av intresse. EPS används för många ändamål, främst inom isoleringsbranschen, är produkten mycket ofta. Men också för att skydda produkterna under transport eller sjöfart.

Andra plaster

Alla andra typer av plast som inte kan klassificeras i ovanstående sex typer av plast, faller i kategori 7. Kategori 7 innehåller många olika typer av produkter, tänk till exempel på nappflaskor, barnmatsbehållare, dricka koppar, plastplattor samt plast gafflar, skedar och knivar. Dessa tillverkas huvudsakligen från PC, bio-plast, co-polyester, akryl, polyamid, eller kombinationer av plast såsom styren akrylnitril.
(0)
(0)
Tidigare artikel Örter och kryddor

Kommentarer - 2

Kära, innehåller svarta plastfilmen som används i till exempel jordgubbsodlingen i öppet fält ämnet BPA / bisfenol;. om så är fallet, jordgubbar en tid kan det komma i kontakt med ämnet ansvariga eller smittas I avvaktan på svar, jag tackar så mycket för voorbaat.Met Sincerely ;? Johny Vansteenlandt

I trianglarna där siffrorna 3, 6 och 7 för att nämnas är den kemiska BPA! Detta är bland annat Prodent barns tandkräm, Mepal kopp behållare och lunchlådor. Produkter som barn använder dagligen och därför omedvetet överskott kemikalier komma in, hur är det ens möjligt i Nederländerna? Medan redan förbjudet i Frankrike och Kanada är att lägga till! Här skulle jag vilja ha en förklaring.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha