De stora kategorier av ost

Veste Ekström Februari 27, 2016 Näring 13 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Ost är en livsmedelsprodukt tillverkad av mjölk. Vid ost, är de fasta ämnena i mjölken separeras från fukt. Det tillsätts till osten löpe, mjölksyra och salt under beredning. Ost innehåller förutom huvudbeståndsdelarna av animaliskt fett och protein, kalcium och vitamin A, B och D. Dessa ostar kan delas in i fyra huvudkategorier.

Färsk mjukost

Denna kategori omfattar både färska ostar, de platta ostar som alla ostar utan skorpa. För att inte negativt påverka fastheten av ostmassan, är det skyfflas in i en form med en skänk. Osten är kokta eller pressas. Färska mjuka ostar på den typ av keso är tryckta med små perforerade formar för att tömma vasslen. De är inte mognat, bara fortfarande vägs och förpackas. Ostarna av typen belgiska brie andra sidan, är väl mognat efter processen för dränering, saltning och torkning och eventuellt lufttät förpackning.

Mjukost

Osten är kokta eller pressas
Ostar med svål
Dessa är krämiga mjuka ostar. Tack vare den ädla svampen Penicillium candidum sker under mognads mjuka vita mögel på skorpan. En ytterligare förbättrar mognads parfym
Ostar med tvättad skorpa
De luktar gott och intensivt och ger karaktär till din ostbricka. Dessa är de typiska ostar från Herve platån. Dessa läckra ostar är läckra med våra traditionella regionala ölsorter eller starka kryddiga viner som Côtes du Rhône eller Bourgogne. de kittlar dina smaklökar med olika smaker - både kraftfull och söt. Traditionellt är de också serveras med en kopp kaffe. I dessa ostar är sättet att åldrandet är ansvarig för lukten.
Eftersom jordskorpan regelbundet handtvättas i mjukt vatten - enligt traditionen var 48 timmar, kan svampen inte utvecklas. Intensiteten av saltning påverkar varaktigheten av mogningen, och den typ av ost

Blue mögelostar

De typiska blå ådror av dessa ostar geiefde bildas under mognaden. Efter dränering i en varm miljö följer saltning och injicering. Det sprutas med nålar i luften genom vilken ostformarna är aktiva. Under mognadsprocessen som sker i en konstant luftfuktighet är ostarna regelbundet återförs för att få en jämn fördelning och att främja bildandet av en enhetlig skorpa. Dessa stora ostar som är skrymsle kallas blå ostar är bra med Sauternes, ett glas gamla hamnen eller veteöl.

Hårda ostar

Mekaniskt tryck på ostmassan direkt påverkar strukturen av osten. Ju starkare tryck kan mer vassla afgscheiden, desto svårare mejeriet och ju längre osten åldrande. Då man tar ostmassan i ostform och mejeriet beskärs för att visas korrekt. Då EXT födande ålder i en saltlake bad. Detta är början på en mognadsprocess så att produkten får sina egenskaper, vilket kan ta upp till 6 veckor till mer än ett år.
Utvecklingen av strukturen kommer att följas noggrant av en ost sond ofresonantietests. Dessa enkla knep behöver mycket mästerskap;
Hårda ostar med obehandlad mjölk
Hårda ostar med okokt mejeri har en mognadsprocess som varierar beroende på vilken typ av ost av 6 veckor till mer än ett år. Våra kloster ostar och halvhårda ostar, t.ex. mognat under sex veckor. ursprungligen var hårda eller halvhårda ostar huvudsakligen Trappist klostret ost eller ost. Därför utvecklas varje region sin egen produktion och egenskaper.
Hårda ostar med kokt mejeri
Ostmassan upphettas till en temperatur över 45 ° C och sedan pressas för att avskilja vasslan så mycket som möjligt. Åldring i 6 månader till ett år. Under denna process sker inre jäsning, och därmed skapa små bubblor eller hål. De är ibland försedd med en plastfilm för att undvika viktförlust och oönskad påverkan av yttre bakterier.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha