De positiva hälsoeffekterna av choklad

Evalotti Lundell Februari 29, 2016 Näring 32 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Choklad anses en fröjd för gommen. Det är mycket älskad av både män och kvinnor, och används som en pick-me, comfort food eller som ett afrodisiakum. I folkmun, är det också kallas den söta ?? synd ?? nämns. Många utlänningar är förtjust i läckra belgisk choklad. De tar tillbaka som presenter till släktingar eller vänner. Samt företagspresenter i näringslivet ges mycket choklad. En av de stora fördelarna med choklad är att mörk choklad är mycket hälsosamt. Den har en gynnsam effekt på hjärtmuskeln, blodtryck, minne och humör. En nackdel är att choklad innehåller mycket kalorier och gör dig fet.

Typer av choklad

Det finns många typer av choklad och en mängd olika smaker. Man skiljer mörk choklad, vit choklad och mjölkchoklad. Vit choklad kan faktiskt inte betraktas som riktig choklad. När allt består den huvudsakligen av kakaosmör och ingen kakaomassa. Med mjölkchoklad görs mjölkpulver till choklad och ren inte. Det finns också massor av tecken av choklad. Så du har kaniner, ägg, brev, bollar, klubbor ?? s, och så vidare. Det finns också en mängd ansökningar. Så du kan dricka choklad, mörk choklad äta, göra chokladkaka, och så vidare.

Sex fördelar med choklad för hälsan

Choklad sänker blodtrycket
Genom att regelbundet äta choklad, minskar du risken för blodproppar. Choklad går också mot åderförkalkning. Ditt blodtryck går ner när man äter mörk choklad. Nämligen det finns en substans i kakao som slappnar blodkärlen.
Bättre humör
Ämnet teobromin i kakao är upplyftande och har en gynnsam effekt på humöret. Detta ämne är i hög instanser som finns i kakaobönan. Mörk choklad ökar serotonin, även känd som lycka hormon som kallas. Personer med depression har en brist på serotonin i hjärnan. Så om du vill ha ett bättre humör, då kan du säkert äta en liten chokladbit. Men att äta för mycket choklad är inte hälsosamt.
Bra för hjärtat
Kakao har många antioxidanter. När allt innehåller mycket kakao polyfenoler, inklusive flavonoider. Dessa flavonoider har en gynnsam effekt på hjärt-kärlsystemet, vilket gör choklad eaters har en lägre risk för hjärtinfarkt, stroke eller diabetes. Det är den mörka choklad som innehåller tillräckligt antioxidanter för att kunna anses vara hälsosamt. Den verkliga mörk choklad innehåller ännu mer antioxidanter än grönt te.
Bättre minne
Kost rik på flavonoider har ett nära samband med en väl fungerande minnet. I vetenskapliga tester visade att personer som fått en mycket hög dos av kakao, uppnådde bättre poäng på minnestester. Det har ännu inte visats att kakao skulle kunna bekämpa eller bromsa Alzheimers sjukdom.
Energi för två
Choklad är en bra källa till energi för små barn. Dessutom kan chokladmjölk också användas som en dryck för att fylla fukt och socker underskott efter stora fysiska ansträngningar. Om du inte överdriva, då choklad är den perfekta energikällan, som också är mycket hälsosamt också. På grund av det stora intaget av kalorier, din energi lager förde omedelbart tillbaka till det normala och känner din energi för två.
Extra bra för attraktionen mellan man och kvinna
Mörk eller mörk choklad innehåller en förening av samma typ av endorfiner, som släpps i en växande attraktion mellan man och kvinna. En god dos av signalsubstansen fenyletylamin gör känslor av attraktion isär. Dessutom är dessa samma signalsubstans som ansvarar för aktivering av nöjet mitten av hjärnan. Choklad kan därmed hjälpa ?? på humör ?? att komma fram.

En stor nackdel: extra kalorier

Choklad är mycket välsmakande, men tyvärr innehåller också en hel del kalorier tillräckligt. Antalet kalorier är olika beroende på typen av choklad. Näringsvärdet i 100 g choklad är som följer:
  • Vit choklad: 570 kalorier, 7,5 gram protein, 37,0 gram fett och 52,0 gram kolhydrater
  • Mjölk: 550 kalorier, 7,6 gram protein, 32,3 gram fett och 57,0 gram kolhydrater
  • Mörk choklad: 555 kalorier, 3,2 gram protein, 33,5 gram fett och 60,3 gram kolhydrater

Att bränna en av dessa chokladkaka, måste man gå omkring en timme, tjugo minuter eller en halvtimme simning cykling. Ibland äter en liten bit choklad är hälsosamt, men överdrift gör verkligen inte. Om du gör för mycket choklad skulle äta, då du kommer utan tvekan att märka vågen.

Roliga fakta om choklad

  • Om choklad ser vit, betyder det inte att det finns mögel på den. Det är kakaosmöret som kommer upp. Du kan fortfarande säkert äta utan att vara sjuka.
  • Kakaosmör används även i läppkräm.
  • Choklad hålla dig i en torr och mörk plats, med en temperatur mellan 12 och 18 ° C.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha