De positiva effekterna av att sluta röka

Mycket beroendeframkallande och att rökning är dåligt för hälsan, är väl känd. Speciellt nikotinet gör cigaretter beroendeframkallande. Nikotin aktiverar belöningssystemet i hjärnan och samtidigt avaktiverar systemet för att bromsa belöningen. Det är svårt för många människor att bryta vanan. Dels för att de inte upplever omedelbart efter rökavvänjnings positiva effekter på kroppen. Trots förändringar nästan omedelbart efter att sluta röka det föregående och på längre sikt finns det mycket stora positiva effekter på kroppen.

De positiva resultat på kort sikt

Alla de första tjugo minuterna av de första tre månaderna efter att uttrycka din sista cigarett, de första positiva förändringar i kroppen in i rörelse:
  • Efter tjugo minuter, ditt blodtryck och puls återgår till det normala
  • Efter åtta timmar, den halv av nikotinet försvunnit från kroppen och når syreinnehållet i kroppens normalvärde
  • Efter en dag av dina lungor börjar återhämta sig långsamt och carbonaatmonoxide från din kropp
  • Efter två dagar allt nikotin är borta från din kropp och börja förbättra lukt och smak
  • Efter tre dagar av andning blir lättare och tar dig sakta skick
  • Efter två veckor, förbättrar blodcirkulationen avsevärt
  • Efter tre veckor, är lungfunktionen förbättrades över 10% och du kommer att uppskattas av rökare hosta minskas

Att sluta röka är alltså verkligen på kort sikt mycket positiva hälsoeffekter. Om du redan planerar att sluta röka, kan denna kunskap vara ett bra incitament för att möta denna utmaning.

De positiva långsiktiga effekter

Stoppa långtids rökning minskar risken för sjukdomar. Detta skapar efter fyra till sex månader efter att sluta röka igen flimmerhår i slemhinnan i luftvägarna. Cilier hålla virus, bakterier och damm utanför våra luftvägar. Risken för infektionssjukdom kommer således att vara mindre. Efter två till fyra år, risken för stroke liknande den hos en icke-rökare. Även efter denna period, risken för stroke ungefär densamma som någon som inte röker. Beroende på hur länge någon har rökt, risken för rökningsrelaterad cancer efter tio till trettio år, liknande den för någon som inte röker. För kvinnor kommer att öka fertiliteten och minska risken för missfall. För män, risken för impotens i framtiden, mindre och penis blir en bättre blodcirkulation. Det kommer också att förbättra kvaliteten på spermierna.

Andra positiva effekter av att sluta röka

Att sluta röka är inte bara dåligt för din hälsa, men också för innehållet i din plånbok. Tror du att du något för roliga saker du kan göra med de pengar du sparar genom att inte röka. Vidare är du och dina kläder luktar mycket fräschare. För människor som röker inomhus, kommer gardinerna luktar mycket fräschare och behålla sin ursprungliga färg. Detta gäller även för ljusa väggar. Men du kommer också att se en hel del snyggare; inga missfärgade tänder, inte mer gulfärgade fingrar och din hud ser genom förbättrade blodflödet mycket friskare.

Få hjälp att sluta röka

Trots alla de fördelar som sluta använda tobak, är det fortfarande svårt att göra övergången till ett liv fritt från tobak. Det finns flera sätt att få hjälp här. Till exempel kan du sluta med flera personer samtidigt. Håller med om att du kan ringa varandra när du sugen på en cigarett och hjälpa varandra att hålla sig motiverad. Det finns telefon bussar, till exempel STIVORO, som kan hjälpa till under de första tre månaderna av råd och förändringar i ditt beteende, så det slutade kanske stanna lite lättare för dig är. Det finns också verktyg som nikotinläkemedel på marknaden, så att du kan minska ditt beroende när stoppet är helt och hållet inte ett alternativ för dig på en gång. Gå själv fundera på vad du kan hjälpa till att sluta röka och tveka inte att använda sig av det. De slutliga fördelarna med att sluta, är bultande pund.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha