De hoppade in i döden för vår frihet

Halsten Lundberg Februari 26, 2016 Miscellanea 10 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
I händelserna under andra världskriget, spelade Storbritannien och Tyskland ett spel som var dödlig för 54 intet ont anande holländska spioner. Detta spel är englandspiel kallas. De fallskärm över Nederländerna och landade med en båt, vad de trodde, att sätta en motståndsarmé som en invasion av Nederländerna kunde stödja engelska. De var nästan alla arresterade omedelbart och tvingas gå för tyskarna som skickas till England. Det var länge trodde att detta englandspiel var en tysk framgång. Sanningen var att de användes av britterna att sätta tyskarna på fel spår.

Englandspiel

Den 7 november 1941 England var utbildad spion Huub Lauwers och Thijs Taconis fallskärm över Nederländerna. De instruerades att hålla kontakt med program och sända viktig strategisk information till England. De hade också att ta upp en motståndsarmé. Lauwers och Taconis var dock den 6 mars, 1942 arresterades av tyskarna. Tyskarna tvingade Lauwers att fortsätta att skicka meddelanden till England. Britterna skickade detta meddelande tillbaka så att tyskarna visste var nästa spion fallskärm skulle vara. Efter gripandet av dessa spioner samma trick var rensad till tyskarna så mycket som 59 spioner fångades och används för sina syften.

Medvetet göra misstag

Att Lauwers arbetade på sändningen för tyskarna är inte så konstigt eller förräderi. Lauwers kunde göra detta utan betänkligheter, eftersom han hade fått veta detta av den engelska. Britterna hade faktiskt byggt en försäkring i meddelandena. I varje 16: e bokstav i ett meddelande som skulle sändas av Lauwers, skulle han göra ett stavfel. Om han skulle skicka ett meddelande till tyskarna skulle han inte göra ett skrivfel, så att den brittiska visste att han fångades. Tyskarna visste om försäkringen. De var fullt medvetna om att en spion var tvungen att göra ett misstag. Men de vet inte vad misstag Lauwers var tvungen att göra eftersom felet vid varje spion var annorlunda.
Lauwers berättade tyskarna det var hans misstag i ordet stopp. Han hade, sade han tyskarna av varje ord stopp, gör prick. Så han skickade meddelanden till tyskarna till London. Till sin stora förvåning fick han också tillbaka meddelanden. Han skickade ett antal meddelanden, den här gången med bokstäverna CAU och GHT i meddelandet. Han skickade även tre gånger ett meddelande med ordet fångad i den. Ändå skicka de brittiska spioner återstod.

Den parlamentariska undersöknings

År 1950 var representanthuset inrätta en parlamentarisk utredning om regeringens politik mellan 1940 och 1945. Utredningen kom fram till att tyskarna hade spelat mycket smart englandspiel göra 54 holländska spioner dödades. Utskottet drog därför slutsatsen att den engelska misstag budskapen från spionerna i Nederländerna inte hade tolkat. Ett olyckligt misstag!
Många engagerade och intresserade av englandspiel trodde inte att engelsmännen hade gjort detta stort misstag av en slump. Engelsmännen hade använt vilseledande taktik enligt dem att sätta tyskarna på fel spår.

Första världskriget

Under andra världskriget, Winston Churchill, premiärminister England. I första världskriget, var dock Winston Churchill som förste Lord of the Admiralty dock varit ansvarig för fiaskot i Gallipoli. I november 1914 en undersökning utfördes av örlogsfartyg i sundet i Dardanellerna. Detta gör turkarna och tyskarna visste var attacken av engelska ägde rum. Fiaskot med Gallipoli dödade mer än 250.000 engelsmän. Enligt personer som inte trodde på ett misstag från de brittiska i detta fiasko var orsaken till Winston Churchill att spela englandspiel ?? ??. Om du låter på att du är någonstans kommer att attackera fienden kommer att stärka dessa områden.

Bedrägeri

Redan i första världskriget taktik bedrägeri användes för att sätta fienden på fel spår.
I kriget mot turkarna använde engelska två tillfällen bedrägeri och vann med det. För slaget vid Gaza i November 1917 en brittisk officer någonstans lämnats med falska planer attack på Gaza. Den engelska officer förlorade efter jakten av turkarna förmodligen oavsiktligt denna attack planerar. Turkarna, med tyskarna började omedelbart fronten i Gaza där stärka attacken skulle äga rum. Men attacken ägde rum i öst på Beersheba.
I Jordanien, använde brittiska denna taktik. De engelska 15 000 hästar i trä och halm och läger på den högra sidan av fronten. Den verkliga attacken utfördes på vänster så att detta bedrägeri var en stor framgång.
Under andra världskriget var taktiken bedrägeri som redan används. Egypten var den engelska armén mot en överväldigande kraft 200.000 italienska soldater. Den brittiska General Wavell visade slaktkroppar av bil ?? s drag från Kairo och bygga trä tankar. Italienarna var därför under intrycket att den engelska armén var mycket större än den faktiskt var. Attacken av italienarna stoppas medan brittiska förstärkningar fördes in och Wavell italienarna skulle kunna minska.

Escape

Den 31 aug 1943 visste två av de infångade spioner, Ben Ubbink och Pieter Dourlein, som var tvungen att fly för att skicka tyskarna. Ubbink och Dourlein lyckats få igenom Schweiz och Spanien i England. I England kom de besvarades till sin förvåning och även sätta fast eftersom kontraspionaget. Tyskarna hade efter flykten av Ubbink och Dourlein skickade ett meddelande till London att det fanns två förrädare väg till London. Nya spioner och vapen droppar, dock inte avrättades av engelsmännen. Tyskarna kom fram till att englandspiel var se igenom och skickade den 1 april 1944 det senaste meddelandet från London om att ytterligare spioner skulle få ett varmt välkomnande från tyskarna.

Lättnad för den ryska fronten

Under 2003 framkom arkiv den brittiska säkerhetstjänsten att de verkligen var i själva verket medvetna om det faktum att spioner fångades. Man tror att spionerna medvetet var fallskärm över Nederländerna när de visste att de skulle arresteras. Tyskarna hade dessa spioner kommit att tro att de var tvungna att sätta upp ett hemligt motståndsarmé att stödja den snabba invasionen av engelsmännen. Även om denna invasion av Nederländerna, har detta aldrig hänt dock lett till ett stort antal tyska soldater i väst, som de inte skulle kunna användas mot ryssarna.

Monumentet

Van Stolk Park i Haag är ett monument över offren för denna farliga spel. Är detta monument:

Hon hoppar I DÖD för vår frihet

ENGLAND SPIEL 1942 ?? 1944
I tacksam minnet av 54 holländska officerare och alla dem som föll i underrättelsearbetet.
Av englandspiel ± hjältar
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha