De grundläggande principerna för utbildningen

Som en tränare eller coach måste du fråga dig själv vad du vill uppnå med en viss person eller en viss grupp som du tränare. Svaret på denna fråga är ryggraden i träningsprocessen och så är träningsmål. Detta måste övervägas noga. Och för att uppnå detta mål är en träningsplan upprättas. Strukturen består av träningsmål på ett huvudmål, som är det yttersta målet och är faktiskt en del av den långsiktiga planeringen. I delmål vara innan huvudsyftet kan uppnås och uppnås som hänvisar direkt till en viss prestanda. Dels faktorer, som fungerar som grundläggande egenskaper i ordning igen att nå de delmål. Först när målen har varit tränare eller coach kan gå ett steg längre i utvecklingen av utbildningen. Detta är föremål för ett antal principer som gäller:

Principen för super ersättning

Energi förbrukas under utförandet av ett utbildningsuppdrag, och som orsakar en viss trötthet, vilket kan betraktas som en fas. Efter träningen börjar återhämtningen och kommer att gradvis återföras till nivån före träningen. Fasen av super kompensation är att tillfälligt öka prestandanivån. Denna fas är tillfällig eftersom när det inte blir någon ny utbildning stimulans, sjunker nivån tillbaka till utgångsläget och det är inte fråga om en förbättring. Den prestandanivå kan sålunda endast öka progressivt som en utbildning stimulans ges i fasen för den super kompensation. Men se upp, om man lägger på en ny skatt, redan innan återhämtningen är klar kan den motsatta effekten uppstå och orsaka en prestandaminskning av överträning och skador. En bra träningsschema förutsätter ett perfekt samspel mellan motion och vila.

Principen överbelastning

När principen överbelastning rör det faktum att intensiteten hos en stimulans måste vara tillräckligt hög för att erhålla en träningseffekt. Frågan här är: vad som är tillräckligt?
Det vill säga, beroende på den avsedda syfte. Inte varje träningspass ska vara så svårt att få en bra träningseffekt, men det bör vara att undvika en optimal kombination av träningsbelastning, underhåll skatt och skatter. Detta incitament får inte ha ett konstant värde och bör öka successivt och systematiskt. Nämligen en viss stimulans kommer att framkalla en viss anpassning i organismen och om denna justering har skett sedan samma stimulans få eller inga ändringar orsaka mer. Och stimulansen måste ökas.

Principen om avtagande avkastning

I början, utbildningseffekterna är mycket stora men som förbättrar prestationsnivå är vinst krymper. Ju högre nivå, desto mer och tyngre de behöver träna för att uppnå en allt mindre vinst. Detta är principen om avtagande avkastning.

Principen om specificiteten

Ju mer specifika utbildningen är anpassad till den del av prestanda är det syftar till att förbättra, desto större avkastning vara. En fotbollsspelare som simmar utbildning som ett sätt att komma i form måste inse att detta är mindre effektiva och kan bara tjäna till att uppdatera allmäntillstånd under en viss period av träningscykeln, men inte direkt kommer att direkt påverka fotbollen prestanda. För att förbättra prestanda, en fotboll fotbollsspelare men specifikt riktad fotbollsträning följa.

Principen för reversibilitet

Utbildningen stopp resulterar i att den bebyggda effekten är ganska snabbt och försvinner. Denna nedgång kallas avstigning. Det är dock inte alla samma avstigning. Icke-idrottare som under två månader i utbildad uthållighet såg alla sina ansträngningar reduceras till noll efter åtta veckors inaktivitet. Även i idrottare som hade utbildats för år uthållighet vi såg de första två månaderna, bara en minskning med 20%, men de kunde bibehålla denna nivå ganska länge. Om man vill hålla åtminstone villkoret på samma nivå, måste man hålla utbildning. På en låg utbildningsnivå innebär att en eller två träningspass per vecka. Idrottare till tio gånger i veckan för att träna nog att ha tre pass per vecka för att bibehålla grundkondition. Men se upp, det är klart att upprätthållandet av förvärvade träningseffekter är lättare än att få det.

Principen för de individuella skillnaderna

Inte alla reagerar på samma sätt på samma stimulus. Detta har att göra med individuella skillnader i känslighet utbildning och byggande. Båda är genetiskt betingade. Och inte bara storleken av effekten kan vara olika, men också den hastighet med vilken skillnader förekomma är inte lika. I en idrottsman skapar incitament för ett snabbt svar av kroppen, men effekten är inte stor. Medan inducerar i andra idrottare incitament både en snabb reaktion i kroppen skapar en stor ökning. Och en annan idrottsman i sin tur gör att incitamenten både till en långsam respons av kroppen till liten effekt och till sist idrottsman incitament möjliggör också en långsam respons men igen för en stor effekt.

Metodprinciper

Utbildningen stimulansen kommer slutligen bestämma effektiviteten av utbildningen och är både beroende av den valda formen av motion som doseringen av lasten. I övningarna vi skilja allmänna övningar, särskilda övningar och konkurrensövningar.
Allmänna övningar
Genom allmänt samtycke rörelseövningar inte överensstämmer med den specifika idrottsrörelsen. T.ex. simning för fotbollsspelare. Den används främst:
  • För en mångsidig bas utveckling
  • Som ett alternativ till rehabilitering efter skada
  • I discipliner med ensidiga utbildning för att stimulera återvinning.
  • För att bryta monotonin i vissa träning och undvika psykisk överbelastning.

Särskilda övningar
De specifika typer av övningar du utveckla särdragen i varje sport. Den konståkare på isen kommer bara träna henne piruett effektiv, utbildar gymnasten hans demontera på den aktuella enheten och inomhusfotboll utöva sin boll hantering i rummet.
Tävlingen övningar
Tävlingen övningar till de tekniker lärt sig och tränat fysikaliska egenskaper som används i en situation match och simulering. Reglerna för en verklig konkurrens gäller här som tävlingsresultatet är mindre viktig än i en riktig match.
(0)
(0)
Tidigare artikel NSM: s historia

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha