De bästa sätten att förhindra illamående

Illamående och kräkningar ger oss obehag och vi gillar att komma dit så snabbt som möjligt efter. Kräkningar är en reaktion av kroppen som sker i vårt nervsystem.

Kräkningar säkerställer att innehållet i vår mage och en del av innehållet i den våra tarmar ur kroppen trycks. Kroppen behöver i detta ögonblick ett syfte och det är att kapitulera.
 Kräkningar är oundvikligt när den utvecklas. Försök att sluta kräkas? Då kommer kräkas genom näsan eller spraya fortfarande med stor kraft ur din mun. Försök överlämnande så oundviklig när den är utvecklad. Det är ingen idé.

Orsaker till kräkningar

Kräkningar är ett resultat av sjukdom och kan ha många orsaker. Bortskämd mat eller ett virus kan vara en orsak till illamående eller kräkningar, men också betona eller graviditet kan orsaka illamående. De näst vanligaste orsakerna:

 • Åksjuk: Our vestibulära kan allvarligt bli förvirrad när vi är ute och reser. Kom ett piller eller prova sikte på horisonten för att förhindra åksjuka.
 • Graviditet Illamående på morgonen, de första fyra månaderna är inte ovanliga. Hormonerna i kroppen är orsaken och faktiskt illamående graviditet oundviklig.
 • Stress: Stress påverkar många funktioner i vår kropp och i vårt matsmältningssystem. Illamående och kräkningar är en extrem manifestation av stress, men är vanligare än du tror.
 • Alkohol: Alkohol är en form av gift och ett högt intag kroppen vill spotta gift sig. Sluta ta alkohol när du är sjuk eller kräkningar.
 • Virus: Den influensavirus eller något annat virus signalerar risk för illamående och kräkningar. Ta dig tid att bli bättre, drick enstaka glas vatten och äta små och lätta måltider.

Vad gör slags kräkas på orsaken?

Det ögonblick då du kräks och sammansättning av kräkas ger ledtrådar till orsaken:

 • Braak du några timmar efter att äta? Då kan det finnas ett stopp i mag-tarmkanalen.
 • Kräkas med färgen på kaffe kan vara en indikation på närvaron av blod i kräkas. I magen ibland producerar mindre blödning genom att skada magsyra. Är kräkas rödare? Då blödningen är ibland svåra.
 • Kräkas som luktar bajs kan tyda på en blockering i tarmen.
 • Finns det spyor som består delvis smälta maten? Då kan det finnas en blockering i magen.
 • Kräkningar på morgonen kan indikera graviditet.

Har du en sjuk känsla och känner du att du kommer att kasta upp snart? Då du här gärna göra något.

Illamående och kräkningar

Som jag ge dig följande tips för att få att fungera om du är sjuk och på gränsen till överlämnandet:

 • Ät inte mat som är svåra att smälta

Om matsmältningssystemet gäng slag är det bäst att inte fett eller kolhydrater dietmat. Kroppen är inte att kunna smälta när du är sjuk. Hela matsmältningssystemet är under tryck och endast lätt diet eller makt kan tillfälligt organ som kan återhämta sig.

 • Drick inte när du äter

Mat i kombination med att dricka kraftigt förbättrar våra magar snabbt och ökar risken för illamående och kräkningar. Drick lite eller ingenting när du äter.

 • Satsa på kall mat eller livsmedel vid rumstemperatur

Varm mat ger en starkare lukt än eller ouppvärmd livsmedel. I princip kommer ingen kropp känsla i livsmedel och uttrycka detta i form av illamående. Undvik lukten av mat för att förhindra illamående.

 • Ät små måltider istället för stora måltider

Små måltider är lättare genom att sätta kroppen. Istället väljer sex små måltider istället för tre stora måltider. En liten måltid är mer hanterbar för kroppen för att förhindra illamående och kräkningar.

 • Vila när du har ätit och försöka röra sig så lite som möjligt

Den dopp efter middagen "är för alla ett vanligt fenomen och kommer att bli ännu mer intensiv när du har problem med matsmältningssystemet. Ta vila när du äter den för att förhindra illamående efter en måltid.

 • Ta en tillfällig klunk vatten när du är sjuk

Kroppen torkar ut lätt när du är illamående och kräks. Se till att kroppen håller passform och dricka en och annan klunk vatten för att undvika att få uttorkad.
 Uttorkning är en ännu större fara om du samtidigt lider av diarré. Kombinationen av diarré och illamående är en farlig kombination! Kontakta läkare eller se till att det finns någon i närheten kvar när du arbetar med detta otäcka kombination.

Hur undviker man kräkas?

Ibland stoppa dig kräkas lång och det verkar omöjligt att stoppa detta. I det här fallet finns det några tips som du kan följa för att kräkningar att stanna:

 • Dricka lite koks för att tvinga magen till lugn. En liten mängd socker kan göra illamående försvinna tillfälligt och ibland gör du slutar kräkas.
 • Bara ligga stilla i sängen eller sitta på en stol. Fysisk aktivitet ger en större chans att kräkningar.
 • Ät en Popsicle. Is kan ge en lugn känsla i mag-tarmkanalen och sötma ger också en lugnande effekt.

Barn och äldre är särskilt utsatta och bör hålla ett vakande öga på. Kommer du att ge upp långa och hålla illamående på? Då bör du rådgöra med en läkare.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha