De bästa restaurangerna i Nederländerna under 2011

Mars 1, 2016 Ide Uggla Näring 0 517
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
De bästa restaurangerna i Nederländerna för 2011 är kända. Till skillnad från förra året, den här gången finns det knappast några överraskningar. Antalet nya Michelin är blygsamma och det finns inga nya 2- eller 3-medverkade till. Många restauranger har också haft att brottas med nedgången i antalet gäster och fallande intäkter. Nio restauranger har fått sin första stjärna. Totalt har vårt land nu 98 restauranger med en Michelin-stjärna. Förra året var antalet 91. gav tre stjärnor dras Michelin. Restaurang Nolet 't Reymerswale och Cour du Nord var tvungen att lämna in sin enda stjärna, varvid Nolet restaurang' t Reymerswale nära redan hade meddelat sin restaurang.
Holländska kärlek god och smakrik mat. Titta bara på de många matlagningsprogram ?? s som för närvarande finns på TV. Medan fortfarande under en kväll middag på viss kvalitet snarare än pris. Den andra sidan av myntet är att det är ofta den första skära ner på att gå ut i kristider.

Förklaring Michelin-stjärna

Michelin-stjärna är en indikation för restauranger med mycket god mat i kombination med en korrekt service i Röda Guides däcktillverkaren Michelin. Varje år finns det endast ett begränsat antal restauranger i varje katalog anges med en, två eller tre stjärnor. År 1900 började publicera Michelin guider för att varna förare på restauranger och hotell i Frankrike. Först senare gjorde bedömningen utvidgades genom stjärnsystemet. Tidigare fanns en Red Guide för Nederländerna, Belgien och Luxemburg, numera finns det en nederländsk isär. Restauranger är naturligtvis strängt anonymt besökts och utvärderats. Michel guide ger kvaliteten på detta sätt:
En Michelin-stjärna
En mycket bra restaurang i sin kategori.
Stjärnan indikerar en bra vila punkt på rutten. Men jämför inte stjärnan i en lyxig företag med höga priser med en liten restaurang som också erbjuder beredda livsmedel till rimliga priser.
Två stjärnor
Fin mat som är värt en omväg.
Särskilda specialiteter och viner. Förvänta dig inte låga priser.
Tre stjärnor
Exceptionell mat som är värt en resa.
Maten är alltid läckra och ibland extraordinära, berömda viner serveras, tjänsten är oklanderligt, inredningen är elegant och priserna är därefter.

Restauranger med tre stjärnor i Guide Michelin

Tack vare de ojämförliga kockarna Sergio Herman och Jonnie Boer har restaurang Oud Sluis i Sluis Zeeland och restaurang De Librije i Zwolle i Nederländerna som bara tre stjärnor i Guide Michelin.

Restauranger med två stjärnor i Guide Michelin

I år kan visa att det finns 13 restauranger med två stjärnor i Guide Michelin. Förra året var denna siffra 14. Restaurang Apicius till Bakkum är i själva verket sjunkit från två till ett stjärna. Restaurang Inter Scaldes till Kruiningen har skrivit de 100 bästa restaurangerna restaurang De Librije rapporter om den 2: a.

Restauranger med en stjärna i Guide Michelin

9 Nya restauranger har fått en stjärna:
  • Vermeer i Amsterdam
  • La Provence i Driebergen
  • ML Haarlem
  • Kasteel Heemstede Houten
  • 't Amsterdammertje i Loenen
  • Borgmästare i Linschoten
  • En i Roermond
  • La Trinite Sluis
  • Green Lantern i Zuidwolde
Totalt finns 83 restauranger med en stjärna i Guide Michelin i Nederländerna.
Titta här för den fullständiga Top 100-listan: Topplistan 100 bästa restaurangerna
Bon appetit!
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha