De Bogorad syndrom: Crocodile Tears i livsmedel / drycker

Natan Åkerman December 27, 2015 Hälsa 14 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Den Bogorad syndrom är en sällsynt komplikation vid ansiktsförlamning med olämpliga och ibland överdrivet tårflöde medan man äter. Därför är detta syndrom kallas ?? krokodiltårar syndrom ?? eller ?? ?? gustatolacrimale reflex. De krokodiltårar uppstår på grund nervfibrer i spottkörteln efter ansiktsförlamning skadats av misstag i en tårkörteln börja växa igen. Den ryska neuropatologen Bogorad beskrev detta syndrom för första gången år 1913.
  • Prevalens
  • Etiologi och ärftlighet
  • Symptom
  • Behandling
  • Prognos

Prevalens

Den krokodiltårar syndrom presenterar sig på 3,3-6,5% av patienterna efter Bell pares. Syndromet visar sig bland annat, även efter en övre käft trauma, spetälska, Pagets sjukdom och andra infektionssjukdomar. Den vetenskapliga litteraturen rapporterar omkring 95 fall.

Etiologi och ärftlighet

Sjukdomen förekommer spontant eller förvärvad.
Ibland syndromet beror spontant vid födseln. Det finns dock ingen vetenskapligt baserad information känt när det gäller ärftlighet.
En klocka pares är en form av traumatisk ansiktsförlamning. På grund av denna plötsliga en halv av ansiktet är inte längre svarar. Detta är en skrämmande syn, men 85% av patienterna tillfrisknar inom tre veckor, även utan behandling. Under denna återhämtning utvecklar 3-6% av patienterna, den förvärvade formen av krokodiltårar syndrom.

Symptom

När patienten börjar att äta eller dricka, börjar han spontant, ensidigt, riklig och okontrollerad gråt som han gör inget ljud; ropar han, så att säga "krokodiltårar". Detta är ett resultat av en neurologisk förändring. De tårkörtlar börjar arbeta i stället för salivkörtlarna. Förlust av smak och en skal i ansiktet är också möjliga. Svårighetsgraden och varaktigheten av vattning varierar mellan patienter. En barnläkare kommer att märka detta på sjukhuset eftersom ett barn gråter, men gör inget ljud när man äter och gör en ganska spänd intryck. Symptomen upphör när patienten har slutat äta eller dricka. Vidare, även symptomen ske alls typ av mat eller dryck.

Behandling

Det finns ingen effektiv behandling för krokodiltårar syndrom, men oftast är ett botulinumtoxin injektion i tårkörteln med hjälp av en EMG bra behandlingsalternativ. Som ett resultat blocksignaler till nerven orsakar ofrivilliga tårar inte längre förekommer. I en klinisk studie rapporterade alla patienter ett resultat, helt eller delvis försvinner överskottet tårflöde efter behandling. Behandlingen fungerar vanligtvis 24-48 timmar efter den första injektionen och resultaten varar 4-5 veckor fortsätter. Som ett resultat, är behandling med botulinumtoxin ett enkelt, säkert och effektivt. Tack vare en injektion bär en patient för perfekt ögonmakeup. Utan injektion är makeup nämligen förbli dämpad när patienten börjar äta eller dricka.

Prognos

Det finns ingen information om prognosen för detta tillstånd. För patienten är det oftast en mycket frustrerande sjukdom. Han ser olycklig och känslomässigt instabil, men det är det inte. Miljön är dock förstå detta inte alltid resulterar i förbättrad patient ibland isolera. Någonstans går ut på middag är i själva verket mycket svårt för patienten. Därför stöder den bästa miljön patienten på en känslomässig och praktisk nivå, till exempel genom att erbjuda en näsduk samtidigt äta / dricka.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha