De 5 Fördelarna med mat Amari


Kommer inte att vara den mest trevlig mat med för att föda, men kan vara det mest hälsosamma; har välgörande närande och stimulerande, kort sagt, mat och bittra drycker är bra för hälsan.
Låt oss se hur.

1. De håller balanserad smaklökar

Enligt företaget till Statistics Canada, cirka fem kalorier, en åtminstone kommer från raffinerat socker som finns i såser, drycker, godis, frukostflingor och fina snacks vi köper i snabbköpet.

"Vi har olika sensoriska nivåer. De är beroende av våra genetiska egenskaper, av våra seder, vanor och även vår mor när hon var gravid, och den sociala och kulturella arv som var och en av oss kommer från ", säger Theresa Albert, en nutritionist och grundare av Toronto hemsida, Min vän i mat.
Men som någon annan del av vår kropp, även smaklökar kan utbildas, tränas att äta andra livsmedel, såsom bittra sådana. Genom att äta rå, oraffinerad och mindre aptitretande, alltså även bittra grönsaker, faktiskt vänja vår smak och därmed vår vilja, till andra livsmedel, kanske bitter ofta de är näringsrika.

2. De bidrar till att absorbera näringsämnen

"De bittra livsmedel bidra till att stimulera de magsafter att hjälpa magen att smälta", säger dietist Nicole Dube Halifax, Kanada "Den bittra livsmedel stimulerar smaklökarna med vår tunga som stimulerar produktionen av enzymer och galla, den vätska som utsöndras av levern involverade i matsmältningen. Om din mat rötas bättre, kommer din kropp att absorbera mer näringsämnen. Oavsett vad du äter, om du inte kan tillgodogöra sig det, du kan inte dra nytta av. "

Den Dube rekommenderar en balanserad kost som innehåller alla typer av livsmedel som finns i naturen. Det finns också säga att "om du har matsmältningsproblem, skulle det vara bättre att äta bittra grönsaker, liksom en sallad av maskros. Om man antar en sallad av bittra gröna strax före varje måltid, hjälper du dina organ att smälta bättre "Förutom att förbättra matsmältningen kan hjälpa även den fermenterade livsmedel, vatten. och kom ihåg att tugga tyst.

3. avgifta levern

"Vi är ännu inte medvetna om alla de fördelar som grönsaker kan tillföra vår organisation", säger Albert, vilket förklarar att flera hundra år sedan, i dieterna av gamla kinesiska och hinduiska, sina kulinariska traditioner ingår också bittra livsmedel.

Bitter greener som radicchio, ruccola, broccoli, endive, grönkål, Rättika och ruccola innehåller fytonäringsämnen som hjälper levern i sin dagliga insatser för att rena kroppen från gifter, de bittra grönsakerna hjälpa således att hantera kolesterol, att hålla balansen hormon, metabolisera fett och rena blodet.

4. De är rika på vitaminer och mineraler

I allmänhet är de bittra grönsaker är rika på många näringsämnen, vitaminer och mineraler såsom vitamin A, C och K; kalcium, kalium och magnesium. De är också särskilt rikligt i fiber och folsyra, medan de är fattiga i stället för fett och natrium.

Raketen till exempel, innehåller betakaroten, vitamin C, kalcium och järn, medan cikoria kan ge de vitaminer K, A och E; kalcium, järn och olika antioxidanter.

5. Minska hunger atavistiskt

Det rekommenderas för en vuxen och hälsosamt att konsumera 8 till 10 koppar av frukt och grönsaker varje dag. Beroende på ålder och kön, föreslår Canadian Diabetes Association att du bör äta 25 till 30 gram fibrer per dag, och att diabetiker nå upp till 50, för att styra sockernivåer i blodet.

"Vi uppmuntrar människor att äta grönsaker för att få näring, fibrer och mättnad, det är kärlek eller inte så att frestelsen att mellanmål rik på socker kan vända sig bort och inte komma tillbaka", säger Joanne Lewis i CDA. "Grönsakerna är en mycket viktig del av en balanserad och hälsosam kost, men de bittra grönsaker kräver en speciell smak, som måste utbildas."

Hur man tränar dig bittra grönsaker

Skölj och tvätta grönsaker noga i kallt vatten, för att avlägsna jord och annat skräp; sedan, torka dem väl i handen eller centrifugal tamponale med absorberande vävnad för att avlägsna överskottsvatten. Konsumera råa grönsaker eller kokta och krydda med olivolja för bättre absorption av fettlösliga vitaminer.

Ät bittra grönsaker är varken trevligt eller, i vissa fall, enkel. Till detta Dr. Albert han föreslår blandas med andra ingredienser, sötare, som blåbär, datum, jordgubbar och andra växter, för att ge dina måltider en smak variabel.

På samma sätt, även om de flesta välsmakande livsmedel såsom kaffe och choklad, innehåller viktiga fytonäringsämnen som är bra för hälsan. Andra kraftfulla fördelar vi får också från de bittra drycker såsom pomerans, ginger ale och öl.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha