Daytrading: trenden är din vän

Sieghardt Jönsson December 26, 2015 Miscellanea 20 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
"Trenden är din vän" är en slogan som ofta hörs i investerare. För dagen för handel är handel eller spekulera med trenden nästan en självklarhet. Varför är det så?

Vad som hände med trenden?

En trend är en fortsättning av en viss hastighet av rörelse i en riktning, eller en tendens av lätt att röra sig i en viss riktning. Denna effekt är viktigt under dagen för handel. Detta faktum indikerar att när priset är vid en viss trend, den har en tendens att röra sig i den riktningen. Det finns också en motsatt trend, nämligen motverka trenden. Detta innebär att du agerar på ett trendbrott. När räknaren trend uppstår och bildar en ny motsatt trend. Trender kan vara riktad uppåt samt nedåt.
Trend uppåt och nedåtgående trend Uptrend
En uppåtgående trend leder till högre toppar och högre dalar i pris. Man kan också vända, kan man säga att när en dal i skuggan av en lägre dal i pris, är detta trend uppåt längre. Således man gör smart användning av orsak och verkan för att skapa en definition av en uppåtgående trend.
Ned trend
Detsamma kan göras med en ned trend. När en nedåtgående trend sker ser vi lägre dalar och lägre toppar. När en topp är i skuggan av en högre topp-en kan förvänta sig en förändring trend i enlighet med denna definition.

Andra definitioner av trend

Ett annat sätt att dela på priset i två former av motsatser är trenden och konsolidering. Konsolidering är inte samma sak som countertrend. Med konsolidering, innebar den period som priset knappt trend utmärkelser, uppåt eller nedåt, men går i ett visst intervall av pris och flytta igen. Detta kallas också svängning. Konsolideringstrenden och följa varandra. Efter en längre period av konsolidering, är det troligt att pris exploderar uppåt nedåt, vilket motsvarar en ny trend tittar upp. Direktivet är att marknaden är i konsolideringen 80% och 20% under en period när de ser en trend.

Trend vs countertrend handel

Trend handel är i allmänhet en bättre form av handel du countertrend. Detta följer av principerna om teknisk analys och hantering av pengar. Medan marknadsutvecklingen, men driver 20% av tiden. Ändå är teknisk analys ses av många som en voodoo konst. Pengar förvaltning anses användbar eftersom den används också av grundläggande analytiker. Men båda inte alltid respekteras. Detta är inte en fantastisk utveckling, eftersom teknisk analys och pengar förvaltning är antingen inte en exakt vetenskap. Det är den inneboende svaghet som båda har. Det sätt på vilket man kan avgöra om teknisk analys och pengar förvaltning är användbara, är det inte hårda fakta och formler, men av statistik och logisk slutledning.

Statistik

Vad gör statistiken på marknaden vad gäller trender? Detta ger ett positivt bidrag: trend odds är betydligt vanligare än countertrend möjligheter. Det är ovanligt att en trend bara förvandlas till en aggressiv motsatt trend. Dessutom är det så, att det i de fall där det gör att äga rum på en räknare trend chans, detta i 85% av fallen är minst dubbelt topp / botten stil. En dubbel topp / botten: det högsta eller lägsta punkten av ett stöd eller motstånd linje besöks två gånger. Man kan därför säga att handla med trenden är mer fördelaktigt i förhållande till vinstpotential, kom nära countertrend. Men statistik är fallible. Statistisk en randomiserad datamängd används för att göra en förutsägelse om genomsnittet. Detta fungerar bra tills den aktuella dataset helt skiljer sig från den dataset används. Därför kapaciteten för logisk slutledning är mycket bekvämt.
Trend: obegränsad inkomstpotential - Counter trend: om trenden förblir intakt, är begränsad vinstpotential

Logisk slutledning

Vad gör logisk slutledning om trender? Detta är också positiv. Enligt den ovannämnda definitionen av en trend, fortsätter att vara en trend, en trend, tills den har en tendens att förändras. När en trend bibehålls, vinstpotentialen är därför teoretiskt obegränsad. Om däremot en räknare trend gör en handel, har en begränsad vinstpotential, när trenden är fortfarande intakt. I allmänhet är det sällsynt att en trend 100% utför ett tillbakadragande, och vinstpotential med trenden med ännu större.
Logisk slutledning indikerar som inträffade tillsammans med trenden har ännu en fördel. Placeringen av stop-loss. Om du gör en handel med trenden, vet du omedelbart om du sätter stop loss. Det är strax under priset på den sista tråget i en trenden eller över den högsta toppen i en nedåtgående trend. Var ska du sätter stop loss vid countertrend? Precis som i "mitten av ingenstans." Det är därför logiskt som principer pengar förvaltning för att handla med trenden.
Trend: stop loss är mer logiskt att placera

Slutsats

Vad, i korthet, fördelarna med trend handel?
  • Större vinstpotential
  • Potentiellt mindre stop loss

Slutsatsen är därför att handel med trenden är ett bättre val än handel mot trenden. Det är något som man inte får glömma. Eftersom teknisk analys är ingen hård vetenskap, kan man garantera att ingen vinst är möjligt, genom att specifikt avråds också gått med i utvecklingen. Tråden, dag handel, och i synnerhet, beror till stor del på hur prisändringar. Detta är den lyckliga element som förekommer på aktiemarknaderna. Det viktigaste är att genomföra en systematisk och komplett handel plan.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha