Datavisualisering Tips

Datavisualisering hjälper människor att bättre tolka data. Det är dock mycket viktigt hur data presenteras. Om du vill visa data, kan du göra det i en datatabell. Men du kan också använda diagram i rapporter. Denna visualisering är mycket kraftfull. Trender kan detekteras i den mängd data som annars inte lätt kunde ha uppstått. Människor kan visualisera lättare genom att dra slutsatser. Men titta på det här! Felaktig visualisering kan också felaktiga slutsatser! Vissa är bättre än andra visualiseringar visualiseringar. Här är några tips som ges så att visualiseringar kan förbättras.

Använd inte 3-D

En 3-D diagram ser vid första anblicken mycket trevligt. Men dessa diagram kan också vara mycket förvirrande. Eftersom tomt i ett 2-D-plan dras, perspektiv finns måste användas. Som ett resultat, den information på bakaxeln mindre än den information som visas på framaxeln. Som ett resultat kan det komma sig att den information på bakaxeln är mindre viktigt än på framaxeln, medan så inte är fallet. Om det alls är möjligt, undvika chic utseendet på 3D-grafik.

Håll det enkelt

Försök att inte sätta en hel del information i en rapport. Användaren av rapporten kommer att helt förlora sin väg och kommer förmodligen att dra felaktiga slutsatser. Visar inte alltför många dimensioner i en graf. För att göra detta, olika grafer.
Människor kan övervaka cirka nio objekt åt gången. Så se till att inte mer än nio enkla grafer på en instrumentbräda. Ge användaren möjlighet att klicka på mätaren när han har frågor om den information som metervara.
Gör entydiga grafer. När användaren måste gissa innehållet eller innebörden av grafik, kan användaren dra hans fel slutsats.

Använd lite cirkeldiagram

Ofta människor vill se cirkeldiagram. Och ibland är de också användbara för att visa information. Det finns dock vissa hakar i användningen av cirkeldiagram.
  • Cirkeldiagram är ofta stökigt när det finns för många sektioner visas. Håll tumregel att det finns en tydlig cirkeldiagram upp till fem sektioner kan visas.
  • Folk tycker att det är svårt att göra en korrekt bedömning av storleken på en paj.
  • Ett cirkeldiagram inte skala som en graf har en X och en Y-axeln. Detta gör det svårt att korrekt bedöma fördelningen av cirkeldiagrammet
  • Cirkeldiagram görs ofta posh. Ofta är dessa typer av grafer placeras i 3-D perspektiv om det finns en glänsande ?? ?? diagram skapas. Som nämnts ovan allt: hålla det enkelt.

Ge diagrammet en titel

Namnge diagrammet kan klargöra grafen redan avsevärt. Genom att läsa titeln, kan användaren identifiera alla uppgifter, utan att behöva titta ytterligare. Detta tillåter användaren att spara tid.

Märk axlarna

En mycket enkel men effektiv spets: märka axlarna. Detta gör att grafiken blir mycket tydligare och mindre tvetydig. Låt användaren gissa om innehållet i diagrammet. Grafen i titeln är ofta inte tillräckligt för att förstå grafen.

Märk diagrammet

Ofta är en legend används för att hålla de olika dimensionerna från varandra. När det finns många dimensioner används, måste färger som ligger nära varandra i färgspektrat används ofta. Detta gör grafen är mindre läsbar. Man måste också komma ihåg att alla inte kan urskilja alla färger, tänk på färgblinda personer. Det är bättre att färgen på linjerna eller stänger inte bara förklaras i förklaringen, men också sätta etiketter på sträckan där de hör hemma. Detta tillåter användaren att snabbt tolka grafen och det är mindre chans för fel.

Välj färger noga

Välj färger som matchar grafen. Till exempel använda grönt för positiv och röd för negativa. Också inte använda färger som ligger nära i färgspektrum tillsammans. Notera också användning av färg för färgblinda personer.
I varje fall använder minsta möjliga sektioner, så att det inte behöver användas så lite som möjligt färger. Ju enklare grafik, desto lättare är det att tolka diagrammet.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha