Darrande ögonlocket: ofrivillig sammandragning av ögonlock

Vem som helst kunde någonsin har upplevt och det är ganska irriterande: en vibrerande ögonlock. För vissa tar det bara ett par minuter, men för andra människor kan det mycket väl finnas kvar i flera dagar lång. Det är en ofarlig tillstånd, men den uppfattas som mycket irriterande. Orsaker kan innefatta trötthet eller stress och i de flesta fall går igen måste passera. Om du lider av en vibrerande ögonlock, kan du göra något för att minska risken för återfall.

Vad det är

En vibrerande ögonlock uppfattas som mycket irriterande. Det är en av de vanligaste ögonsymtom hos människor. En är mer mottagliga än andra. Det kan förekomma i någon och allt ingenting annat än ofrivillig sammandragning och avslappning av musklerna i ögonlocket i en mycket snabb takt. Detta sker så snabbt att det känns som om det vibrerar ögonlocket. I själva verket bör det inte betraktas som ett villkor, eftersom det är ofarligt. För vissa är det tar vibrerande känslan mycket kort, men det kan också hålla upp till dagar. I detta fall det är fråga om en kronisk levande ögonlock.

Symptomen

När den vibrerande känslan kvarstår, kan det orsaka en hel del irritation. Det kan mycket väl vara ofarliga, men det kan vara ganska irriterande. Andra symtom kan vara att synen tillfälligt vad som är grumligare på grund av de många blinkande och vibrerande. Dessutom kan det uppstå en känsla av överansträngning av ögonen. Gnidning förvärra symtomen och kan även orsaka flimmer.

Orsaker

Det är oftast ses hos personer som är mycket trött eller lider av stress. Även långa perioder tittar på en bildskärm eller höga strukturer på text som att läsa en bok, skulle kunna leda till en vibrerande oogled. Det finns de som tror att det är ett tecken på att något allvarligt är på gång, men det är inte fallet. Det är mycket sällsynt att ett ögonlock flimra på grund av ett allvarligt tillstånd. Vad händer mycket sällan är ett exempel ögonlocks spasm, kramp i ansiktsmusklerna eller är en bieffekt av MS.

Vad du kan göra

Det finns inte mycket att göra åt, och det bör klara om gå. Det är lämpligt att infoga pauser när du använder Eye-intensiva, till exempel om du gör datorarbete eller förlängs läser en spännande bok. Dessutom kan det bidra till att undvika stress så mycket som möjligt och ta tillräckligt med vila. Tillräckligt med sömn, sömn för en gångs skull läckra och omsorg för en hälsosam livsstil. Vissa människor kan dra nytta av att försiktigt massera ögonlocket darrar. Detta kan stoppa vibrationen. Om du bär kontaktlinser, kan du prova att bära glasögon för en stund. Linser kan irritera ögonlocken.

Till läkaren

Vibrerar inte på, det är mycket irriterande och hjälper ta någon vila, kan du gå till läkaren. Ibland kommer du att hänvisas till en ögonläkare eller neurolog. Det kan väljas för behandling med Botox injektioner. Detta förlamar de nerver som orsakar vibrationer. Operationen innebär vanligtvis två till fyra månader, varefter behandlingen kan upprepas om symtomen återkommer. I en överkänslig botox kan ge allergiska reaktioner eller symtom kan bli värre. En botox behandling kan riskera ?? s medföra. Eventuella biverkningar inkluderar:
  • Hängande ögonlock få
  • Rinnande eller torra ögon
  • Röda ögon
  • Korneal Inflammation
  • Otillräcklig kunna stänga ögat
  • Dimsyn
(0)
(0)
Tidigare artikel Diagnosen ADHD
Nästa artikel Baby Wipes Fragrance

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha