Danmark: köp och försäljning av danska statsobligationer

Det finns en stor efterfrågan på danska statsobligationer. Pengar kan tjänas med försäljning och köp av dessa. statsobligationer från Danmark är mycket populära eftersom landet har ett tillförlitligt rykte. Samtidigt ekonomin sjuklig. Därför är räntan på obligationer högre än jämfört med t.ex. Nederländerna och Tyskland. Det bör också beaktas när de investerar i växelkursen för den danska kronan. Läs allt om det i den här artikeln. Danmark är ett intressant land att investera i. Landet är på grundval av inkomsten per capita ett av de fem rikaste länderna i världen. Landet har en välutbildad befolkning och de flesta persondatorer per capita i världen. Tack vare sitt läge, kan danskarna enkelt göra affärer utomlands. Det har enkel tillgång till de rika skandinaviska länderna Norge och Sverige och kan enkelt exportera dem till grannlandet Tyskland, som är en intressant marknad med en befolkning på åttio miljoner människor. Även Finland och Baltikum är relativt lättillgängliga. På grund av den låga skatten Danmark är också intressant för företag att lösa. Danskarna talar också sitt språk mycket väl.

Ränta på obligationer

På grund av dessa faktorer, investerare är mycket intresserade av danska statsobligationer. Genom att emittera obligationer finansierar en regering, så att säga sin skuld. Investerare, banker, pensionsfonder och privatpersoner kan prenumerera på obligationer och ge den danska regeringen så att säga, en viss summa pengar. Detta kan vara för en period av fem år, men också för en period av trettio år. Om detta lån de får ränta. Räntesatsen beror på troligt att ett land kan uppfylla sina åtaganden. När ett land har en tillförlitlig finansiell ställning, såsom Nederländerna och Tyskland, då räntan låg. När ett land som Grekland eller Portugal, har en tvivelaktiga rykte, då räntan hög. Detta beror på att sannolikheten för att investerarna inte kommer att få tillbaka sina pengar är högre i dessa obligationer. Tillförlitligheten i ett land bestäms bland annat av kreditvärderingsinstitut.

Den danska ekonomin

Danmarks intresse är vanligtvis några procentenheter högre än räntan i Nederländerna och Tyskland. Trots det goda utgångsläget krassliga den danska ekonomin under de senaste åren något. År 2011 slutade hon upp även i en lågkonjunktur. Tillväxten var under perioden 2000-2010 med en procent per år, lågt jämfört med andra europeiska länder. Den offentliga skulden under de senaste åren har lönat sig snabbt. 1995 statsskulden fortfarande 75 procent av bruttonationalprodukten var, men det var under 2008 endast 40 procent. På grund av kreditkrisen de tillfälligt steg igen till 46 procent. Till exempel, den danska regeringen var tvungen att hjälpa ekonomiskt att hålla flera banker flytande. Den danska regeringen gör allt nu för att göra budgeten för. Så danskarna har blivit arbetslösa bara två år har rätt till en ersättning i stället för fyra. Med fyra procent är arbetslösheten relativt låg jämfört med andra europeiska länder, men dubbelt så hög som under 2008.

Investera i danska statsobligationer

Vem kommer att investera i danska statsobligationer bör vara medveten om att han eller hon investerat i danska kronor. Danmark är i själva verket inte gått tillsammans med euron. Många danskar är nöjd med det, eftersom de har därför ingen eller mindre påverkade av eurokrisen. De behöver inte hoppa, liksom Nederländerna och Frankrike, för länder som Grekland att hålla ekonomiskt flytande. Investera i en annan valuta kan innebära risker. Så du kan tjäna pengar, men när den danska kronan försvagas, kommer du fortfarande att förlora pengar. Omvänt, men det kunde lika arbete. Danish Crown stiger i värde gentemot euron och du har ännu mer vinst.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha