Damm och kvalster

Allergiker och astmatiker är ibland svåra att uthärda på grund av deras känslighet för damm och kvalster. Tyg Allergi är därför en av de vanligaste allergier. Damm både i naturen och i vår egen hemmiljö och är en del av förorening som vi står inför varje dag.

Vad är damm?

Damm är mikroskopiska partiklar som består av pollen, död hud och ilska människor och djur, utanför smuts, damm, fibrer, dammkvalster. Cirka 90% av dammet i våra hem är härledd från våra egna hudceller. Alla dessa partiklar vi andas, oavsett om vi är inne eller ute, kan orsaka obehagliga symptom hos personer som är predisponerade.

Vad är dammkvalster?

Dammkvalster är mikroskopiska varelser som tillhör familjen av spindelliknande och visas överallt där människor bor och arbetar. De mest populära platserna för dessa kvalster är stoppade möbler, mattor, kuddar och madrasser, och även människor. De föredrar särskilt ett fuktigt klimat, men de kommer också i mindre utsträckning i torrare luft. Dammkvalster livnär sig på döda mänskliga hudceller. Om du vet att varje människa är cirka 30.000 till 40.000 döda hudceller varje timme utgjutelsen kan ni föreställa er någon mänsklig miljö är en avels paradis för dessa critters.

Hur tar jag bort damm från mitt hus?

Om du lider av damm och kvalsterallergi eller astma, är det viktigt att hålla på en regelbunden basis mesta av dammet från din dagliga miljö. Hur ofta gör du detta beror på i vilken utsträckning du lider av denna allergi eller astma. Om du är överkänslig, kan det vara nödvändigt att göra vissa områden dagliga damm, men i de flesta fall är det tillräckligt att veckostädning för att kontrollera symtom på allergier och astma.
Det finns flera metoder för avlägsnande av damm. Läkare rekommenderar ofta sina patienter att hålla dammfri miljö utan att nämna riktigt effektiva metoder. Dessa metoder behöver inte ens att kosta mycket pengar. Regelbunden moppning, damning med våtservetter, använder elektro dukar och dammsugning arbetet mycket effektivt och dammavvisande. Du kan experimentera är bäst att ta reda på vad som är det bästa sättet för dig.
Fuktig damning och moppning
Sög och damning är en metod för att ta bort damm och kvalster som är mycket rekommenderas av många vårdpersonal. För att torka golv och stora inhemska ytor på bästa sätt utnyttja en hink med varmt vatten blandat med ett milt rengöringsmedel och använda dina bästa mikrofiberdukar. Dessa våtservetter fälla damm och hålla den tätt. Dessutom kommer det att undvika repor på ytan. Vanligt vatten är fortfarande det bästa för att torka kakel, trä och linoleumgolv. Damp damning är också bra för alla ytor, men är bäst att undvika nära elektronik och vissa träytor. Moppen eller tyg bör dock vara väl urvriden för att undvika vattenpölar och fläckar.
Torr damning och moppning
Förutom fuktmoppning och damning, är det också möjligt att göra detta torra. Här, försök att undvika att använda vanliga trasor, dammvippor, lammull dammvippor eller vanliga moppar eftersom dessa material inte tillräckligt behåller ämnet, men det kommer att röra sig snabbare. På så sätt du inte tar bort damm från ditt hem. Det bästa materialet för att torka rent sina elektro dukar. Dessa dukar kan återanvändas och arbeta mycket effektivt när lagring av damm. De kan dessutom användas på alla typer av ytor och är säkra i närheten av elektronik.
Dammsugning
Dammsugning är en annan effektiv metod för att bli av damm och kvalster. Men kom ihåg att de flesta dammsugare nästa dammsugning smuts, dammpartiklar också tillbaka i rummet spottar genom ventilen. Det finns emellertid anordningar som filtrerar luften innan den ger den tillbaka fritt. Dessa så kallade HEPA dammsugare är en av de bästa enheterna för att göra strid med dammkvalster. Tester har visat att dammsugare med HEPA-certifikat till 99,97% av luftburet damm avlägsnas. Detta är också mycket effektiv för rengöring av gardiner, lampskärmar, tyg möbler och madrasser även. Det är en hel del arbete, men det är definitivt värt det och sparar de obehagliga biverkningar av damm.
Det är viktigt att upprätthålla en effektiv metod för rengöring av ditt hem. Börja med taket och höga ytor och arbeta dig ner. På detta sätt, att tyget flytta lägre nivåer och undvika att få damm på platser där du redan har rengjorts.
Tvätt
Dammkvalster trivs i fuktig luft och på platser där kan hittas en hel del döda hudceller från människor. Detta innebär att handdukar, tvättlappar och alla sängkläder är de perfekta restauranger för dammkvalster. För att bli av med dessa djur, är det viktigt att tvätta alla sängkläder och handdukar i varmt vatten och torkas vid hög temperatur, och detta minst en gång i veckan. Det finns också speciella tvättmedel och tillsatser som bidrar till att göra din dammkvalster var ganska även om detta inte har bevisats vetenskapligt.

Beslut

Dessa är några av de enklaste och billigaste metoder för att ta bort damm från din omgivning. Det är viktigt att experimentera för att ta reda på vad det bästa städmetoden är sådan att din allergi och astma under kontroll. Rengörings frekvensen varierar per person men en grundlig varv per vecka för de flesta människor säkert tillräckligt. Om du fortfarande har symtom på astma och allergi kan också vara ett verktyg ytterligare medicinering efter en grundlig rengöring.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha