Dagsländor ?? en dag för reproduktion

Dagsländor är slanka insekter som kan flyga genom luften i stora moln. Flugorna som bor bara 24 timmar kan alla även innebära en fara för trafiken. Miljontals människor runt om samtidigt krypa ut och svärma. Det är ett av naturens mysterier. Deras existens har blivit ökända för något som varar mycket kort.

La-Crosse till Mississippi

Dagsländor

Dagsländor är också kända som dagsländor. De tillhör ordningen på Ephemeroptera. I Nederländerna finns 59 olika typer av för. Det är ett djur som tillbringar i olika skeden av sitt liv i en annan miljö. Som larv, nymf, ser du honom i sötvatten. När vädret blir varmare de kryper upp ur vattnet och svärm. Z ?? n på en gång, de kan då alla moln form som kan även lamslå trafiken. På kort tid än flugorna få ut det mesta av sina liv. De dock inte stickande.
Småtryck

Ingen mun

De slanka insekter har ett bräckliga kropp, två par vingar, stora ögon, kort borstliknande antenner och lång svans ledningar.
Dagsländor lever mycket kort tid, flera timmar till flera dagar. På den tiden de flyger de inte har någon tid att äta, så att de inte ens har en mun. Den del av kroppen är degenererad. En dagslända är ute på en enda sak och det är att fortplanta sig.

Nymf

Nymfer lever i vatten. Där kan leva veckor till år. Hur länge beror på arten och temperaturen i vattnet. Nymfer har tre svans kablar på baksidan av kroppen. De gälar även i buken andningen.
Under den tid de är i vattnet de lever på alger och växter.
En nymf är ett ungt exemplar av insekter som genomgår ofullständig metamorfos. På det hela taget, starkt påminner nymfer i vuxenvariant, bara vingarna inte är fullt utvecklade.

Mating Dance

När dagsländor har kommit ut för att flyga dem att börja med deras parningsdans. Manlig utgör z ?? n miljontals höga moln som verkar gå upp och ner. De stiger tio meter och sedan lät sig falla. Honorna spela sin roll i denna parning dans. De flyger in i molnet och sedan misshandlade av killarna. Det finns bara en hane per hona som kommer till par, snabbast. Med sina långa ben, hänger han på sin erövring och medan de fortfarande är i luften de parar, tills de slog i marken. Det innebär slutet på den manliga, han dör efter att han har gjort sin plikt. Honan måste ändå utföra en viktig uppgift: de måste börja lägga ägg. Det gör detta genom att hugga hennes mage i en pool och lägger sina ägg på vattnet. Hon har det ungefär fem minuter att göra detta. Dan är också hennes liv där.

Bild

Dagsländor måste göra det utan larv och puppstadium. Den omogna djur är en nymf och eftersom de tillbringar större delen av sina liv. Nymferna är känsliga för föroreningar och det betyder att du känner igen en frisk damm på närvaron av nymfer i en damm.
Häften sina synnerhet insekter, eftersom de är, som enda insektsordningen, molt i en bevingad skede. Nymfen stiger till ytan, vilket ger en så kallad smyg subimago från nymf huden. Detta är helt bevingade och kan flyga. Inte långt därefter, hitta en annan plats sårskorpa efter den slutliga bilden visas.

Buienradar

I juli 2014 i samband med vissa delar av Amerika med så stora och tjocka moln dagsländor, att de även på radarn utanför för att se. Det kom i deltat i Mississippi. Året 2014 var i sig något exceptionellt. Hon hade inte ofta ses i denna region. Bilister varnas brandkåren, eftersom de trodde att det var rök och eld så någonstans. Den gigantiska moln täckte städerna La-Crosse, Le Crescent och Stoddard. Hus, takstation, gator, allt var täckt med ett tjockt lager av dagslända. Några år tidigare gavs städer med samma fenomen. Då fanns även snöblad som används för att rensa upp resterna av flugor.
Den flugor rester kan orsaka farliga situationer på grund av vägbanan hal kan vara dagsländor gunk.

Nöjd

Att det finns många dagsländor väder i Mississippi delta är ett gott tecken för vattenkvaliteten. Slutet av nittonhundratalet var helt annorlunda. När flugan grund av förorening hade nästan försvunnit från området. Se dagsländor ägg innebär foder för fisk, så bra dagsländor ställning är god för fiskbestånden i området. Fiskare är glada över det.
En industri gnuggar händerna: biltvätten. Bilen ?? s står efter ett utbrott av dagsländor i långa köer vid biltvätten som ska rengöras.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha