Dagen undertecknar "I", Maya grundläggande princip om Spirit of Wind

En av de oerprincipes som var 20: e dag är tillägnad, enligt Maya räkningen av Tzolkin, är "jag", vinden av Anden. Det är andningen och Guds röst svävade över vattnet och sade: "Varde ljus." Det är inspirerande skapande kraft. "Jag" är farfar. Tillsammans med krafter principen grundandet av Sun, som också ägnat en dag och principen om draken eller Moder Jord, den stora närande kraft, är vinden i vaggan för allt som lever och manifest. Det är den andra av tjugo dagars tecken på Tzolkin, niomånaders räkna, som inleds med draken och slutligen, dagen tecken på solen. Med den grundläggande princip för Spirit of Wind, är medvetandet införs.

"Jag", White Wind

Allt som manifesteras är återupplivas av Anden. Det är denna primal makt som genomsyrar allt. Det är den himmelska andedräkt. Det första ljudet.

Utrymme

Inte bara saker att möta denna kraft, även denna grundläggande princip för det utrymme inom vilket saker kommer till stånd. Anden är det mänskliga sinnet princip ingenting men utrymmet. Innan något kommer i rörelse, kommer något att livet innan tankar är det, det finns plats. Vem vände inne och känna vad som är där, som försöker förstå vad som var där innan vi var där, som kommer ut i rymden. Fenomenen uppstår och förgås i detta utrymme. Utan utrymme skulle ingenting vara möjligt där.

Medvetenhet och närvaro

Denna urkraft är makt medvetande och närvaro. Det är den tysta vittnet, som också bor i oss och titta. Det är den fridfulla styrka i var och en av oss. Han vet det. Lugnt observera utan dom. Det är bra vad är.

Dualism

Den grundläggande princip av Anden handlar om att integrera polariteter. Motsatserna förs samman och ges som en. Den maskulina och feminina, positiv och negativ, alla motsättningar som formar vår värld kan slutligen reduceras till en allomfattande principen om enighet. Som medvetenhet växer, den illusoriska känslan av saker genom att se. Vad ser bra ut idag, visar i morgon att vara i sin motsats. Vad som verkade fel igår, verkar idag ha oväntade positiva effekter. Världen fenomen tycks vara en omgång illusioner där ingenting är vad det verkar. Vad som återstår är den kraft som finns i oss och de fenomen som tar utan att sätta upp bilder. Den tysta centrum som finns i var och en av oss i lugn och stilla glädje. En orubblig harmoni.

Tid

När vår värld kom att bli, tiden gjort sitt utseende. Utan tid ingen tillväxt. Allt som manifesteras i vår värld är beroende av principen om tid. Generation och korruption händer över tiden. Så tiden är ett av de viktigaste instrumenten för den stora illusionen. Liv och död verkar motsatser. Livet, men är evig och döden som sin motsats: födelse. Så kontinuiteten är garanterad. Vi är att vi befinner oss i den här världen, eftersom tiden är den grundläggande principen om vår verklighet. Men som verkligen lever i tidens fullbordan hans medvetande, upplevelser evighet, inte tid. Tid är en princip som ger oss vägledning, men i själva verket har vi blivit slavar under tiden.

Orsak och verkan och identifiering med villkor

Om oervader Wind är den vita som tillbringar tid i den jordiska tillvaron. Det är principen om karma, orsak och verkan. I denna egenskap är det en sträng far. Vi känner sig skyldig. Vi har saker kvar ogjort. Vi har inte lärt oss vår läxa. Vi känner fångade i kampen för tillvaron. Fångad i begränsningar. Medvetenhet om att de är bara fenomen, som vi är intrasslade, är det svårt att hitta. Vi är helt identifieras med våra omständigheter. Den tysta vittnet inte längre upplevs. Vår energikällan är utanför vår ville vilket resulterar i en otillfredsställande sökning.

Roten till alla fenomen

Roten är enighet. Genom att titta bakom fenomen, ser du att det finns en princip fungerar i alla ting.

Den klara anda

"I" Anden är symbolen för intelligens, tänkande, logiskt tänkande. Ljusa utseende. Öppen och förutsättningslös observation. Förmågan att överraska dig. Förmågan att se djupare och lära sig att se och förstå.

Skapande

Ursprungliga tankar, nya idéer, ett annat sätt att se på saker och ting. Ett annat sätt att ta itu med din verklighet. Kan brytas gamla mönster. Födelsen av något nytt.

Språk och tal

Under denna primära princip omfattar alla former av kommunikation, det talade och det skrivna ordet. Den inspelade kunskap. Ljud och buller. Alla de olika ljud återupplivas och uppbärs av andedräkt. Utbyte av idéer.

Inspiration

Inspirationen kommer från ordet inspirare, andas. Anden blåser in dina hemligheter. Information kommer till dig. En plötslig insikt skapar en tydlig inspiration.

Bindande verkan

Alla levande varelser är anslutna. Vi är alla i samma utrymme. Vi andas luft, vi delar himlen med våra medmänniskor. Vi kommunicerar.

Enkelhet

Slutligen, allt reduceras till kärnan. Mångfalden av fenomenet faller bort, eftersom vi ser igenom det. Enkelhet.

Mytologi

I aztekisk mytologi, denna primära princip i samband med Quetzalcoatl i sin manifestation som Ehecatl, gud vinden. Ehecatl blåste nytt liv i vad som var död. Quetzalcoatl var den gud som förde civilisationen och kunskap, konst, hantverk, skriva och kalendern. Quetzalcoatl, den befjädrade ormen. Fågeln mot himlen och himmelska, andliga krafter. Ormen representerar jorden och det jordiska, materiella krafter. Quetzalcoatl kallas av Maya Kukulcan.

Få inspirerad

De dagar att kraften i "I", White Wind manifest, kan du enkelt komma i kontakt med denna vackra och kraftfulla princip. Dessa dagar är:
  • April 25, 2015 räknade 20 dagar och fortsatte sedan:
  • 15 maj, 2015
  • 4 juni 2015
  • 24 juni
  • etc.
För beräkningen av dagen som den vackra tyska språket webbplats: eller: www.mayawijsheid.nl.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha