Cypern semester

Gitten Brodd Februari 28, 2016 Underhållning 21 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Republiken Cypern är baserad på den självbetitlade ön som är uppdelat i cypriotiska och turkiska delen. Detta gör ön unik. Förutom vackra berg och en underbar ljusblå havet, det finns mycket att uppleva på Cypern.

Cypern

Republiken Cypern är baserad på den självbetitlade ön. Cypern ligger i östra Medelhavet med Turkiet och Syrien som utländska grannar. På ön talar både grekiska och turkiska. Ön Cypern är uppdelad i två delar. Den cypriotiska delen i söder, den turkiska delen i norr. I den norra delen måste du betala den turkiska lira för att förhindra bedrägerier. Många människor där lurade eftersom det finns ett antal butiker och restauranger som en växelkurs på 1,00 ?? - använder en turkisk lira, medan cirka 0,50 ?? - är en turkisk lira.

Sevärdheter och nattliv

Paphos
I Pahpos kan du antingen besöka ett arkeologiskt museum som ett museum på den bysantinska eran. Du kan också göra dig själv en tjänst och gå och besöka de antika ruinerna av Paphos och sedan kan du slappna av lite i hamnen. I hamnen hänger en mycket avslappnad atmosfär där du kan hämta andan igen. Observera att det även kan vara ganska upptagen på sommardagar. Paphos är också möjligt att ta en titt på slottet som byggdes av bysantinerna för att försvara hamnen i Paphos.
Ayia Napa
Ayia Napa har under de senaste åren blivit turist höjdpunkt. I Ayia Napa dig som ingen annan, umgås vilddjuret i nattlivet i Cypern. Det kallades också andra Ibiza. Den nya rykte Ayia Napa sena 90-talet blev skjuten, men priserna uppåt. Ayia Napa finns det en uppsjö av klubbar och barer. Beroende av klubbarna bara att du har en sådan 5-20 euro spendera på antagning.
Gå ut är inte det enda du kan ha i Ayia Napa. Till exempel finns det också ett kloster där turister kan ta en titt. Du kan också gå utföra vattensporter som Jet och sedan torka upp i den närliggande parken.
Sportive
I Cypern, är det möjligt att snorkla eller dyka. Medan vatten äventyr introducerar dig till den stora och majestätiska undervattensvärlden. Det finns ett antal utpekade områden där du kan söka efter skeppsvrak. Om du förstöra huvudet efter den avkastning du kommer igen att stöta de fantastiska korallrev med grädde på moset de olika typer av fisk i ett oräkneligt antal färger.
För dem som föredrar att vandra finns spår byggs längs gamla byggnader och stora slott. Det finns också goda cykelvägar så att du inte behöver gå långa sträckor i det varma vädret. På vägar och stigar finns många skyltar med information och vägbeskrivning till andra platser.
Drick en kopp kaffe i en cypriotisk kafé
Ta en titt, och naturligtvis en kopp kaffe i en traditionell cypriotisk kaffe. Lär av lokalbefolkningen och njuta av ditt kaffe. Drick detta mycket långsamt och göra under tiden ett bra samtal.

Aktiviteter

Här är en sammanfattning av vissa verksamheter i Cypern:
 • Kourions och Kolossiborgen
 • Choirokoitia
 • Akamas halvön
 • Mosaik och Tombs of the Kings i Pafos
 • Laiki Geitonia & museer i Nicosia
 • Petra tou Romiou ?? Rock av Afrodite
 • Många kyrkor och kloster i Troodosbergen
 • Traditionella bergsbyar i Troodosbergen
 • Dykning i Akamas, Larnaka eller Ayia NapaWijntouren
 •   Like 0   Dislike 0
  Kommentarer (0)
  Inga kommentarer

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha