Cykling Villkor: ordspråk och idiom från förpackningen

Om du tittar på tv till cykeltävlingar, hör du att cyklister och cykel reportrar använder ett speciellt språk: språket typiska cykling eller "Cykling jargong". Under en levande rapport om en etapp i Tour de France hörs ibland mycket fantasifulla, suggestiva fraser och talesätt. Under historiens cykling har utvecklat en unik ordförråd, som inte bara påverkas av holländska fraser och uttryck, men också av flamländska, franska och italienska termer. Dessa färgglada hjuling språk har ofta att göra med att vinna och förlora, snabbhet och långsamhet, och ansträngningar och haverier. Till exempel, vad är en "pannkaka", och när en ryttare är en "järn"? Och om en ryttare "grinta"? Vi lägger de vackraste cykel domar och bästa cykel villkor i rad.

Shiners och vinnare

Har du hört talas säga att en ryttare rider i smöret. Detta innebär att han kör med stor lätthet och på ett smidigt sätt. Samma antas när man talar om en ryttare som inte känner benen. Om en förare känns bra att gå igenom på cykel och en bra dag, ibland säger de att han har bra ben.
Om en förare har ett starkt motstånd på både mental och fysisk nivå, då italienarna vilja tala om en ryttare med grinta. Den "grinta" är en slags tro, ett slags våld som imponerar. När det gäller att vinna med uppenbara lätthet, eller med klar övervikt, du hört talas om att en ryttare att ha vunnit ett ben eller fingrar i näsan. En cyklist som vann en sprint med flera cykellängder skillnad i andra, vann med en gata kant.

Cyklister som inte kan excel

En ryttare som inte har mycket makt eller har en dålig dag, är det sagt att han inte har någon buckla i ett paket smör kan köra. När en ryttare har i allmänhet liten talang, kallas det en pannkaka. Om en cyklist är ganska långsam i sprinten, är han känd som ett strykjärn. Om han sällan uppnår ett bra resultat, är det sagt att han inte har drivits fast pris.
En ryttare som inte skickar kunnig, går torget genom hörnet. En ryttare som har lite makt, sade i en intervju efter loppet att han ibland hade dåliga ben eller flanell ben. Andra möjligheter i denna riktning är: gröt i benen eller bly i benen.

Cykling Villkor i.v.m. stora ansträngningar

När en ryttare är i full ansträngning, rider han ofta med tungan på ratten eller med hål öppet. Han går hela vägen till det yttersta, eller à fond, kan det vara så att han är allt i rött. Sedan sitter han ett block och är oftast så att han driver själv snor för ögonen.
Om de tidigare villkor gäller, då är det möjligt att en ryttare börjar kratta eller simning, vilket innebär att han är i ett desperat stil cykelvägen medan hans styrkor strömmar ut ur hans kropp. Det är när fara hotar en djup svacka, hänsynslöst tillkännagavs av "mannen med hammaren."

Cykling jargong: nedgångar

En cyklist som möter mannen med hammaren, lider av en plötslig nedgång, som han får en knock av hammaren. Vanligtvis ryttaren parkerade sedan Nekkie eftersom det är borta. Också hört dig säga i de fall där tanken var tom eller om föraren i fråga var död. Om du får en uppdelning eftersom du har för lite eller för sen middag, kommer du att bli attackerad av en slå väggen eller "Fringale". Då kärlet är tomt.
Ryttare som har en nedgång och blir omkörd av andra cyklister ofta kallas lik plockas upp. Detta sker till exempel i en tuff bergs etappen av Tour de France, där så småningom bli omkörd av ryttare och vänster. Det taktiskt smarta ryttare som väntar tills de andra uttömt sig att placera en utbrytning, har anslutit sig till maximen: första tomma tallrik tävlingen innan du avslutar din egen tallrik.

Cykling villkor: Pack

När hårt tempo är i förpackningen, sägs det att förpackningen är på ett band. Klungan på en lugn och långsam takt, då man talar om en vandring. Under tunga sidvind förpackningen kallas fansen: dessa är små grupper av ryttare diagonalt över vägen kör för att söka skydd från sidovindar. Ryttaren som tar den sista positionen i gruppen rider på den sida: det är den minst bekväm position inom området. Om du kör på sidan, skjut dem så fort som möjligt till den främre delen av intervallet, om chansen att du kommer att försvinna ur sortimentet.

"I attack" eller framhjulsdrift

Av ryttare attackerar ett diskret sätt, sägs det att han bryter bort på hans strumplästen eller på hans strumpor. Omvänt demarreren kallas telefon på ett tydligt, förutsägbart och ineffektivt sätt.
Om en ryttare ger ett ryck det betyder att den ökar takten våldsamt. Om han efteråt att stark takt för att fortsätta, säger att han är genom klass kakel. Om ryttare i en utbrytning för att inte samarbeta någon taktisk anledning att takten, sägs de drar.
En ryttare som är omsorgsfulla och regelbundna långa utbrytningar uppsåt, även kallad baroudeur av den franska, vilket betyder lika mycket som: krigare, kämpe, någon som är inte främmande för att en mer eller mindre ansträngning. Om en förare en taktisk ologiskt och desperat motattack avsikt i jakten på en grupp av ledare, sedan ringa några som en flykt en chasse-patate, en meningslös jakt, som föraren i fråga kommer sannolikt betala för en nedgång eller ens en lågkonjunktur. En chasse-patate är dömda att misslyckas, med föraren i fråga efter ett snöpligt flykt kommer att fångas av klungan.

Sista kilometrarna och spurt

Som klungan i de slutliga kilometer embarks grupp, kan det vara möjligt att en ryttare en kvacksalvare distribuerar till en kollega. Det kan vara en stroke eller en push ges till en kollega ryttare för att hindra honom att ta en bra ståndpunkt inför sprinten.
Chansen att förare kommer slam ökas då klungan passerar under rött skynke. Det är en triangulär, röd-färgåtergivning, som är placerad över vägen för att ange de sista kilometrarna av en match. Om efter sprinten började, då kan det hända att en ryttare stängt dörren gör: det betyder att det förhindrar passage till en konkurrent.

I den bakre av förpackningen

Om det fortfarande ett stort antal ryttare i en tävling händer det ibland att de samlas i ett
separat grupp: bussen. Den "bus" är en term som används huvudsakligen i bergs steg, som den italienska Grupetto. Bussen tas ut en jämn takt så att den svagaste behovet av att inte lösa. Ryttaren indikerar att hastigheten är busschauffören.
Om det fortfarande finns ryttare som måste lasta ur bussen, då är chansen att de förekommer i rankningen sist. Det vill säga, placeringen av den röda lyktan. Den sista återstående ryttare från tävlingen följs alltid av kvasten vagnen: det är en van som plockar upp förare som har flyttat och har gett upp. Kvasten vagnen är den senaste bilen i loppet.

Olika cykelvillkor och cykel uttalanden

  • spela dragspel / upphängd på gummibandet: lossas, kom tillbaka igen och igen lossas
  • sätta kedjan spänd: införa en hög, konstant tempo
  • dagdrivare eller afloper: cykel däck gradvis töms och du kan köra lite längre på
  • Den stora kvarnen / stor tallrik / stor kniv: acceleration där du täcker en hel meter per kadens
  • en löpande berg: ett berg som reser sig jämnt till en relativt låg ökningstakt
  • vampyrer: dopningskontrollanter som utför blodtest
  • Kaske: kalv brytare, kort men utmanande backen
  • och danseuse: dans på pedalerna, för att lindra ryggmusklerna
  • Guidon av under / i fästet: håller händerna i den nedre delen av ratten
  • Allt eller inget: allt eller inget, kämpa så mycket du orkar
(0)
(0)

Kommentarer - 1

Efter tre veckor av Tour du blir kåta även en ko. Vems är dessa legendariska ord?

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha