Cykling: Flandriens i Deutschland Rundfahrt

"Människor och saker från Tour de France" var boken som Karel Van Wijnendaele 1948 skrev om sina erfarenheter som sportchef för de flamländska cyklister i Tour de France. Insamlingen av hans skrivande bitar från tidningen "sportvärlden" ger en lika hand bild av händelserna i Tour of Tyskland

Pionjärer

] År 1937 deltog fyra belgare: Decaluwé Van Herzele, Neuville och fara. Den förstnämnda var den mest framgångsrika. Han gick ofta på attacken, och gjorde i det sjunde stadiet att fånga även segern scenen. Sedan fortsatte han att blanda framför debatterna, att så småningom avsluta 8 totalt. Fara var fortfarande 17:e. Dessa resultat är dock inte få mycket uppmärksamhet i pressen. För upplagan av ?? 38 fanns mer intresse.

Upplaga 1938

Detta Rundfahrt betydde något för BF 600.000 i prispengar. Självklart hoppas Bonduel, The Caluwé Dedonder, Dignef och Wierinckx, alla tävlar om en annan cykel varumärke, som en bit av kakan. Redan i den andra etappen som de lyckats med detta, inte genom att vinna men genom att stå ständigt i framkant. De vann betalas av Reich Sports Leader Von Tschommer premier. Bonduel blev 2: ai sprinten, och han tog ledningen i ställningar.

Segrar

?? S Övriga Challenge Wierinckx gjorde för ett ännu bättre resultat. Han körde alla ur hjulet och var endast segerrik över linjen. Och medan han hade börjat fortfarande sjuk några dagar tidigare på Rundfahrt. Även belgarna fick sedan fånga den totala rankningen genom att låta en grupp köra iväg världen, inklusive den starka sköld, prestanda fortsatte att stapla upp. Bonduel och Caluwé förblev trevande 3:e och 4:e, och i en av de svåra stadierna Wierinckx sparkled igen. Den branta och 7 km lång Arelberg han flydde med sex man ?? t hjulet. Som han skulle lasta allt i härkomst och efterföljande kuperad trail riktning Friedrichshafen, för att vinna härliga. De övriga Belgarna var allvar kommit för att vinna medaljer. Bonduel återstod i 3:e läge. I straff berg arrangera nästa dag flyttade han även upp till andra plats.

Premier

Sedan följde några övergångs åkattraktioner. Här kunde Dedonder och Dignef de två belgare som inte hade så mycket visas uppackning. Dignef gjorde det med modiga tjänare som arbetar för de fyra andra ?? själv hade han sjukdom bör överge alla personliga ambitioner -. Dedonder gjorde det med en tidig offensiv. Han avgjorde de flesta bidragen, men fick en punktering endast den 8: e plats vid målgång.

Stadium

Som bergen hägrade Wierinckx stod upp igen. I resan till Köln, körde han en klättra en minut nära en grupp fransmän flydde. En av de män kan fortfarande följa honom, men i sprinten Wierinckx fortfarande snabbast. Den tyska Shield hade under tiden har säkrat hans totalsegern, vilket gör Bonduel fick nöja sig med 2: a plats. Det var han, trots att han kunde lika gärna ha inneburit att vinna. Tyskarna, men det är inte tilldelas eftersom resan för att skydda en stor ledning kunde rida tillsammans hade en Bareel vakt stoppade honom. Schild passerades, men klungan med belgarna var tvungna att vänta tills tåget mycket senare passerade. Det tyska folket hade dem vidare, dock mycket generös och sportiga, tack vare som det hade varit en vacker äventyr, tål att upprepas 1939.

1939 lag


För upplagan av ?? 39 var ett företag från regionen, Rupel som gjorde affärer med en Berlin bolag, för de starka ryttare Spiessens och Geets kommer att pryda ett kontrakt. Det Berlin företaget skulle betala och utrusta dem med material. Till slut finns det utrymme för ett helt team av belgarna: Geets föll, men franska Spiessens fick sällskap av re Frans Bonduel och Robert Wierinckx och därmed kom muskelknuttar Sylvain Grysolle, och ytterligare Jef Moerenhout och Lode Janssens, vilka fördjupningar i extremis för Georges Christiaens och Jules Coelaert, varefter de belgiska tillverkaren inte hade fått grönt ljus för att köra på Tyskt cykla. Detta sex gjorde långt ifrån dålig.

Grysolle

?? Belgarna var bäst ??, ?? rubrik Sportwereld-Het Nieuwsblad ??: Det började med tre andraplatser i de tre första etapperna. Moerenhout och Bonduel vann en sprint, varje gång bakom Schild flydde. Spiessens slogs i finalen med 4. En seger var oundviklig. Grysolle gav dem. I den fjärde etappen, gick han efter mellan sprint vid Walden berget tillsammans med tyska Zimmerman, som hade tagit bidraget från. Duon var sin ledning i den andra halvan av scenen är tillräcklig för att bygga och förblev avgörande. På den sluttande änden Remsan magra Grysolle drev tyskarna ut ur hjulet. Det var en vacker händelse den dag Van Wijnendaele tidningen på inlett en ny och vacker era!

Spiessens

?? Nästa dag, fortsätter framgångssaga. Nu Umbenhauer kom först över mållinjen, men eftersom det fanns en organisatorisk fel föregick vispad Grysolle var ändå placerade ex aequo. I det sjunde steget var återigen: Spiessens var på festen. Han hade studerat rutten väl och sett att de första 60 km var mycket tunga. En tidig offensiv sattes in. Med sex av dem skyndade iväg, och så ?? n 200 km senare, sprang hon till Nurnburg om segern. Spiessens vann efter nedgradering Umbenhauer som hade dragit honom i tröjan. Denna tuffa etappen hade tagit ut sin rätt, som Bonduel ?? så starkt under föregående år ?? försvann från striden. Som ett resultat förblev den fyra belgarna.

Spiessens bis-

Denna kvartett fortsatte att utvecklas väl: Janssens som först hade gesukkeld med knäet och så mycket tid förlorade stod lojalt i tjänst för andra. Wierinckx visade sin klass i ett berg skede utan att vinna, men resultatet Boekend i allmänna rankingen. Grysolle väntade några dagar ledigt, men återigen visade sin Spiessens Flandrien ?? ?? - innehåll genom monsterrit seger på Salzburg, nästan 300 kilometer över dåliga vägar, i en riktig hund igen. Efter detta, antalet steg var tyst runt belgarna, medan den slutliga klassificeringen lades i globlinjen. Men, som sagt, Grysolle lurade i vad som fortfarande skulle komma.

Grysolle bis, tris, ...

Under de senaste fem dagarna vann han tre gånger. Han gick först, exemplarisk täckta av Spiessens och Wierinckx, solo i en kort eftermiddag körtid, efter middagen mer än 200 km leddes. Sedan tog han det i en grupp sprint, efter en enhet utan historia. Det var dock varit en tuff kullersten spår. Alla var dock antas att belgarna gillar verkliga kullerstens män kunde aldrig vara beat. Med Grysolle avslöjade detta faktum. Slutligen var han snabbast i en sprint 3. Han knackade en tysk och Wierinckx, som hade lockat sprinten. ?? I ett olagligt sätt mot vår landsman ??, sade några tyskar. Men hon inte protestera ytterligare, eftersom hon i Berlin nådde den stora finalen scenen inne, och Umbenhauer naturligtvis den slutliga segern, som hans största triumf skördade, ?? dagen dog hans far. Så slutade det långa loppet. Belgarna hade inte riktigt spelat för segern, men hade visat sig starka åkattraktioner kapare. Speciellt Grysolle gjorde hans namn och rykte. Fier han skulle visa de olika overwinningsfanions med eagle och hakkors på hans återkomst. Av alla utlänningar var belgarna som blev den mest intima vän
(0)
(0)
Tidigare artikel Sjunger den helande kraften
Nästa artikel Cancer 2015 horoskop

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha