Cykla längs Lahn

Cykla längs Lahn är för romantiker. På vägen finns vackra gamla städer som Marburg, Weilburg och Limburg; många slott Thrones högt över Lahn. Dessutom är landskapet särskilt vacker, särskilt när Lahn har sitt ursprung och där cykelled leder förbi Lahn.

Lahn

Lahn River stiger i Rothaargebirge bland tyst skog och böljande kullar. Källan är på Lahnhof, ca 10 km sydväst om Feudingen. Lahn är 248 kilometer lång och med sina många kurvor slingrar floden genom Wittgenstein bergen för att slutligen mynna ut i Rhen nära Koblenz. Lahn går genom de tyska delstaterna Nordrhein-Westfalen, Hessen och Rheinland-Pfalz.

Lahntal-Radweg

Häftet Lahntal cykelväg från Bike linje serien, inklusive tillgängliga på Fietsvakantiwinkel beskriver cykelvägen från källan till Rhen. Rutten är indelad i fyra stycken och de totala kilometer i fyra dagar cykling. Du får inte göra riktigt med oändliga vandringar. Även om det finns flytten av mycket skönhet haft, finns det ändå några störande element. Det finns flera på språng horisonten förorenande verksamhet i samband med uppförande eller breddning av vägar och underhåll av järnväg. Så mycket som möjligt försökt att göra sträckan längs lugna vägar löpt ut; det innebär också att du styrs av industriområden och du kommer att riktas mot den andra sidan många gånger från den ena sidan av Lahn genom viadukter och broar. Ibland behöver man lite längs en upptagen highway, med eller utan en cykelväg, och ibland måste man göra en farlig korsning. Ändå förblir cykla längs Lahn en vacker upplevelse, särskilt de delar av cykelvägen löper nära längs floden. Cykla längs Lahn är en populär affär, eftersom vägen du hitta många cykel kollegor mot både tyskar och holländare. Under högsäsong bör du därför tid att hitta ett hotell eller boka i förväg.

Den Lahnquelle till Marburg, 69 km

Vi startade vår turné i Feudingen. Vi hade en natt bokas på lugnt belägna Hotel im Auerbachtal där vi lätt kunde parkera bilen. Du cykla genom skogar, där Lahn är en Lahntje; längs bonde byar, förbi sädesfält, ibland utanför en bit av Lahn. Detta steg har några klättrar, men ofta gå neråt. Du går genom de vackra medeltida städerna Bad Laasphe och Biedenkopf. Höjdpunkten i denna väg är universitetsstaden Marburg med den höga Altstadt, också nås från nedervåningen med en hiss. Det finns även containrar som innehåller din cykel med bagage och alla kan parkera. Marburg är också en mycket livlig stad med en hel del vägarbeten, så du mellan bilar, måste andra cyklister och fotgängare navigera. Om du vill bo i Marburg, är fallet i tid för att boka ett hotell. Vi var belägna med hjälp Turistinformation ännu tenauwernood ett hotell, långt från Altstadt.

Från Marburg till Wetzlar, 54 km

Denna del av sträckan går längs några dammar och fortsätter genom mycket åkermark. Längs vägen kommer du att passera genom den charmiga staden Giessen. I den gamla centrum står ett torn vars klockor ringa nästan opassande hårt, om vi är där klockan 12.00 perching på en terrass. Dagen etappen slutar i korsvirkeshus staden Wetzlar. Nära katedralen finns många restauranger med terrasser där du kan njuta av hessiska köket.

Wetzlar till Limburg, 61 km

Initialt är rutten inte mycket intressant; du får intrycket av att du skickade från pelaren att bokföra. Men från den vackra staden Weilburg förändras allt. Här kan du äntligen börja sjunga "cykla längs Lahn Lahn, Lahn". Eftersom härifrån du cyklar kontinuerligt höger längs Lahn. Vi äter lunch i den galna staden Runkel med utsikt över slottet tvärs över gatan. Ägaren av butiken är lite som Ma Flodder och Bratwurst som hon tjänar verkar vara bakas i paardenvet, men det bör inte förstöra det roliga. Genom en gamla bron kör vi i Limburg, från vilken bro du har en härlig utsikt över den karakteristiska katedralen Limburg. Du kan också direkt köra Altstadt, så att du inte behöver komma i kontakt med den moderna Limburg. Väl så idyllisk.

Van Limburg till Lahnstein, 63,5 km

I detta skede ligger lite lömsk av. Sträckan mellan Balduinstein och Lauren Burg har ingen cykelväg längs Lahn. Den officiella vägen hänvisar till övre Holzappel; bara några kilometer rakt upp, sedan rakt ner. Bike Line, ännu inte främmande för att en liten kulle, avråder från denna process. Alternativet är att överbrygga denna bit med tåget. Vid tider kanske inte alla cyklar längs. I Tyskland, har du så kallade Bürgerinitiative. Upprepade gånger som regeringen redan kallas för att bygga en cykelbana på denna bit av 8 km, hittills utan framgång.
Vidare är det en vacker cykel. Dalen blir smalare. Du ser upp branta, skogsklädda sluttningar. Du kommer att passera de historiska städerna Diez och Nassau, längs kurorten Bad Ems och slutligen vid Lahnstein. För dem som fortfarande inte tillräckligt har cyklat: Här kan du slå på sträckan Rhen!

Tillbaka med tåg

Längs vägen, kan du kliva någonstans på tåget. För att återgå till startpunkten, då måste man ändra ett antal gånger. Tågen har särskilda cykelvagnar. Tänk på att du kan cykla ett par gånger sparka till kick-off klacken. Tågen är inte så vanligt. Genom järnvägsarbeten är banan Buchenau-Biedenkopf tillfälligt oframkomlig och begagnade bussar till det som du inte kan ta med din cykel.
(0)
(0)
Nästa artikel Gör brutna

Kommentarer - 4

9Wij kommer nästa vecka börjar Lahndalroute. Har en lägenhet hyrs Braunfels faktiskt vill därifrån med tåg och cykel till utgångspunkten. Dan t.ex.. 40 km. cykeln och sedan tillbaka till Braunfels. På samma sätt, nästa dag som vi fortsätter cykla. Vet du om det finns en särskild tåg pass är således två veckors regelbunden användning av tåget? Tack för din reactieMvg

Vi har för avsikt att cykla längs Lahn. Förmodligen tar vi tåget till Koblenz. Vad är bättre: Från Koblenz riktning Feudingen cyklar eller först med tåg att åka dit? Normalt cykling är lättare att gå med flödesriktningen. Liksom goda råd.

För alla de möjligheter du kan titta bäst på Själv har jag ingen erfarenhet av extratåg pass. Med vänliga hälsningar,

I boken Lahntal-Radweg är en graf ingår. Då ser du att höjden av källan till floden är 600 meter och i slutet ca 50 meter. Du går så nedförsbacke från Feudingen. De första 40 km en hel del, då mycket gradvis. Jag skulle börja så egentligen i Feudingen. Förresten, får du göra under processen fortfarande här och där med kullar, eftersom cykeln inte alltid kör rakt längs Lahn och du kommer då att kontrolleras av ett högre liggande område. Denna tabell kan också ses på webbplatsen för Fietsvakantiewinkel när du går till butiken - guider och kartor - och i serien Bikeline Lahntal-Radweg aanklikt.Hoop att denna information är tillräcklig.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också