Cyclocross: Cauberg Cross 2013 - Valkenburg

På lördag, den 23 februari kommer 2013 att hållas den tredje upplagan av Cauberg Cyclo-cross i Valkenburg. Detta är en internationell cyclo-cross i den andra kategorin.

Cauberg Cross i oktober 2013?

Följande artikel talar om Cauberg Cross februari 2013. Klicka här för en artikel om Cauberg korset i oktober 2013, vilket är en del av UCI VM Cyclocross.

Cauberg

Cauberg är uppenbarligen en mytisk plats för cykelentusiaster. Ofta finns cykling historia skriven. Denna lutning spelades in under loppet av landsvägscykling VM fem gånger: 1938, 1948, 1979, 1998 och 2012. Även denna kullen var ofta i samband med andra raser som Amstel Gold Race, NK, den Eneco Tour och Tour de France.

Palmares

Sedan 2011 Cauberg årligen skådeplatsen för en cyclocross. Den första upplagan vanns av den belgiska Bart Wellens. Den tyska Philipp Walsleben blev tvåa samma år, den belgiska Niels Albert slutade trea. Under 2012 Cauberg Cross vanns av Sven Nys. Klaas Vantornout kom andra över mållinjen och Niels Albert var återigen trea.

Kurs 2013

Även om det på Cauberg och miljön i denna kulle finns gott om möjligheter att förvandla en fruktansvärt svår kurs, arrangörerna väljer att inte överbelasta kretsen av Cauberg Cyclocross 2013. Det beror delvis på det faktum att tävlingen hålls under den sista helgen i den internationella cyclo-cross säsongen. Ryttarna har en tuff säsong bakom sig och behöver på dagen efter Cauberg Cross gång i den sista lågor topcross. Så det är inte mycket attraktiv för de bästa ryttare att lämna den sista dagen av säsongen i ett kors, som man kan känna dem i en fasansfull svår kurs skulle hållas.

Program 2013

  • 10:00 nybörjare
  • 11:00 Juniors
  • 13:30 Kvinnor
  • 15:00 Elite och löften

Deltagare

Har organisationen återigen lyckats sätta ihop en intressant deltagare. Den här gången tyvärr kommer förmodligen Sven Nys inte visas vid starten, men andra stora namn som Kevin Pauwels, Klaas Vantornout belgisk mästare, fransmannen Francis Mourey och tjeckiska Radomir Simunek junior. Den holländska mästaren Lars van der Haar ursprungligen starta i detta kors, men på grund av en skada han inte kunde köra Cauberg Cross. Nedan är den preliminära startlistan.

World Cup 2013-2014

Under 2012-2013 säsongen, Cauberg Cross enda UCI kors den andra kategorin. Under säsongen 2013-2013 som Cyclocross är dock mycket prestige: i den här säsongen kommer att bli en VM-kors. Cyklo-cross kommer att hållas i slutet av säsongen, men redan den 20 oktober, 2013.

Adress

Banan är belägen vid Kuurpark Cauberg. Nedan är adressen:
  • Kuurpark Cauberg 28
  • 6301BT Valkenburg

Biljetter

Biljetter till arrangemanget kostar väl i kassan på banan på tävlingsdagen i förväg som tio euro. Den förköp är bland annat i Pearl Izumi Fabriksförsäljning i Valkenburg.

Live på TV?

Tyvärr, så vitt vi vet, ingen direktsändning av matchen på TV eller Internet.

Särskild Cyclocross / cyclocross

Denna produkt är en del av den särskilda på cyclocross säsong 2012-2013.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha