Cyanos blå färg på huden

Cyanos är den blå färgen på huden. Vi vet cyanos och perifer cyanos. Båda har att göra med blodtillförseln. Cyanosis är inte alltid allvarligt: ​​i de flesta fall är det skapade på naglarna på grund av kyla. Men ibland finns det kvävning och vänder huden blå. När cyanos är farligt och när detta inträffar?

Cyanos och perifer cyanos

Cyanos kallas också cyanos: det är den blå färgen på hud och slemhinnor på grund av en minskad blodtillförsel. I perifer cyanos, bara fingrar, tår, läppar och näsa blå missfärgad.
Normalt hud och slemhinnor rosa färgade eftersom dessa pumpar. I blod är hemoglobin, ett ämne som ger blodet dess röda färg. När syremättnad i blod under 85 procent kommer, är det reducerade hemoglobinet ökas så att hud och slemhinnor för att reflektera blått ljus i blågrå istället för rosa.

Symptom

Cyanos är särskilt märkbar på naglar, läppar, öron, fötter och händer. Hos personer med mörk hud eller en tjock hud är det ofta svårt att observera. Det är därför viktigt att kunna se i dagsljus. De hud och slemhinnor är blå till blå-grå färg. Det är bäst att jämföra hudfärg, till exempel handflatorna på patientens egna händer. Förresten, inte alltid blå missfärgade slemhinnor, ibland bara huden blå missfärgad. I perifer cyanos, bara läppar, näsa, fingrar och tår missfärgad. Känner också näsa, fingrar och tår mycket kallt. Dessutom kan cyanos ske mycket lokalt, till exempel när fenomenet Raynoud. Dessa är bara naglarna och fingrar blå missfärgad. Hos barn, blå missfärgning av fingrarna eller handen ofta ses som ett resultat av att spela med ett gummiband eller snöre tätt runt fingret är bunden. Gör barn uppenbart att de inte skulle göra det.

Orsak: hjärtproblem

I nyfödda blå missfärgning kan uppstå på grund av hjärt shuntar. Detta är det direkta flödet av blod från en halv till den andra halvan av hjärtat. Som ett resultat är trycket i hjärtat påverkas, och det skapas en reducerad syremättnad i blodet. Detta återspeglas av en blåfärgning av hud och slemhinnor. I nyfödda barn, är detta inte alltid omedelbart synliga. I dessa fall kan den hälsan hos barnet går vid ett senare tillfälle tomter snabbt försämras. Andra problem med hjärtat såsom en avsmalnad artär eller problem med det cirkulatoriska systemet kan orsaka cyanos. Problemet kan också ligga i lungorna när gasuitwisselingssysteem inte fungerar korrekt. Dessa innefattar lunginflammation.
En lokal blåmärke är inte samma sak som cyanos. En blå fläck orsakas av ett blåmärke eller skador på blodkärlen, vilket skapar en subkutan blödning. Här ser du ett blåmärke. Detta har inget att göra med en reducerad syremättnad i blodet. När anemi är ofta skapar en ljusblå hud och ingen hud. Eller läppar kan bli blå färg och fingrar och tår fryser.

Syrebrist och choke

När cyanos inte alltid verkade vara en brist på syre. Speciellt när den lokala blodtillförseln stängs av. Vid central cyanos, det vill säga att problemet ligger hos hjärtat eller blodkärlen, finns det ofta en brist på syre. Läkare bör snabbt gå till förvaltningen av syre. När det gäller sömnad, också förekommer det en blå missfärgning. När syrebrist uppstår utöver cyanos också ökat andning och puls. Medvetandet minskas och patienten blir förvirrad, förvirrad och senare i koma. Cyanos kan också inträffa som ett resultat av astma, i vilken det finns en reducerad syrehalt. Vissa astmatiker har ofta en blå färg. Astmapatienter kan få hjälp av läkemedel, administreras med en blås. Som ett resultat av en koloxidförgiftning kan också förekomma cyanos. Detta beror på att kolmonoxid fäster sig lätt till hemoglobin och därmed tränger undan syret.

Blå hud blir svart

När syrebrist kvarstår under mycket lång, dör vävnaden av till följd. Hudfärg inte längre blå men svart. Detta kan ske i en bakteriell infektion, där blodkärlen blir stängda av blodproppar. Dessutom kan tyget att ha en viss anledning ingen blodtillförsel, så att dynorna. Då bakterier kan invadera vävnader och orsaka infektion. Detta är också känd som kallbrand eller kallbrand.

I bergen

Människor som lever i bergen vet cyanos fenomen bara alltför väl. I bergen luften är mycket tunnare och innehåller mindre syre. Som ett resultat av antalet blodkroppar, och det kommer att finnas en blå missfärgning av huden på.
(0)
(0)

Kommentarer - 2

Hej, jag är 16, först började mina tår var blå, sedan börja mina händer blå att gå ibland bara min Pinky och ringfingret här jag inte känner mig mycket summa i en halvtimme inte. Helvete Jag hör ofta från människor som skrämmer o du ser blåa händer, armarna är blå. Och nyligen även att det är blå runt munnen. Jag kan inte sitta länge i samma position som jag får kramp i mina armar och voeten.is så illa?

Min underläpp är missfärgad blå / någon som vet om detta har att göra med sköldkörteln?

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha