Curry Dietary Fisk: 265 Kalorier


Även rätter och kyckling curry, eller curry och räkor, är mycket mer populärt, är denna fisk curry en läcker och lätt alternativ. Försök tillsammans med en del av ris.

6 portioner, från ca 1 kopp varje
Total tid: 35 minuter

Ingredienser

3 matskedar canolaolja
2 msk curry
1 lök, finhackad
1 grön paprika, tärnad
2 vitlöksklyftor, hackad
1 tsk paprikapulver, beroende på din smak
1 tsk hackad färsk timjan eller 1/4 tsk torkad timjan
400 gram kokosmjölk
900 gram fiskfiléer privata hud och skär i bitar på 2 cm
3 schalottenlök, tunt skivad
1 tsk salt

Framställning

 Hetta upp oljan i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt curry och koka i en minut. Lägg lök, paprika, vitlök, peppar och timjan. Koka under omrörning, tills blandningen blir en doftande, dvs under ca 2 minuter. Tillsätt kokosmjölk och ta med till en sjuda. Lägg fiskfiléerna och schalottenlök, täcka och koka tills fisken är bara kokta, 5 till 7 minuter. Smaka av med salt och servera genast.

Tips och anteckningar

Chili är bäst för detta recept skulle vara att Chile, en vacker färg mellan rött och orange, med nyanser av grönt, som habanero chili, har det inslag av citrus som gör det onekligen annorlunda. Men eftersom det inte är lätt att hitta i Italien, kan du använda ett alternativ till sin egen smak. Varning: Var noga med att tvätta händerna noggrant efter hantering chili eller använda gummihandskar.

Du kan byta ut de gröna paprikor med en röd. Det ger en vacker visuell kontrast med de gröna schalottenlök och sötma hjälper till att balansera kryddighet.

 Den idealiska fisk för detta recept skulle vara Dorado, men det är mycket svårt att hitta i Italien. Alternativt, rekommenderar vi att du använder fisk som fångas på ett hållbart sätt, så att det bästa valet för miljön. På något sätt, kunde öring vara ett lönsamt alternativ.

Närings uppgifter

Per portion: 265 kalorier; 13 g fett; Sat 4 g; 5 g Mono; 110 mg kolesterol; 7 g kolhydrater; 30 g protein; 2 g fiber; 541 mg natrium; 752 mg kalium.

Vitamin C, kalium, järn.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha