Crohns sjukdom: Mot en mer effektiv behandling

Crohns sjukdom: Mot en mer effektiv behandling

Ett verksamt ämne som kan väcka ett protein med antiinflammatoriska egenskaper har passerat den första kliniska prövningen med glans. Hopp för patienter som lider av denna sjukdom.

En ny, effektivare och snabbare läkemedel kan snart hjälpa människor med Crohns sjukdom. I Frankrike är ungefär fem nya fall och denna inflammation i mag-tarmkanalen diagnostiseras varje år per 100 000 invånare, enligt INSERM uppgifter. Behandlingar finns, men de fungerar inte i alla patienter eftersom vissa människor utvecklar antikroppar mot dessa läkemedel.

En studie av över 150 vuxna med Crohns sjukdom och publiceras av den brittiska tidskriften New England Journal of Medicine, talar om en ny produkt med lovande resultat. Den första kliniska studien rapporterade en eftergift av sjukdomen i flera patienter efter två veckors behandling.

Snabbare och bekvämare

Detta läkemedel har fördelen att vara i tablettform, till skillnad från de andra som injiceras. Detta medger också en "maximal frisättning" av den aktiva substansen så att den verkar snabbare på den inflammerade delen av matsmältningskanalen, enligt forskarna.

Behandlings verkar genom att återställa aktiviteten av ett protein med antiinflammatoriska egenskaper, som kallas TGF-beta. Men ytterligare studier behövs för att bekräfta dess säkerhet och effektivitet och för att bestämma den optimala dosen.

(0)
(0)
Tidigare artikel Fetma - Vikt Nuisance

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha