Costa Brava, Spanien

En av de mest populära semesterorter i Spanien, Costa Brava, i nordöstra Katalonien. Den riktig semester rörelse sker framför allt i Roses och Lloret de Mar. Om du inte gillar det, Costa Brava har att erbjuda. Regionen Costa Brava mellan de nämnda platserna är turistiska, men mycket mindre trångt. Så här är "tyst" Costa Brava.

Resa

Avståndet mellan Nederländerna och Costa Brava är ungefär 1550 kilometer, beroende på din startpunkt och destination. Många tycker att det är lite långt, särskilt med bil. En mellanlandning är således inte en lyx. Längs den franska avgiftsbelagda vägar är mer än tillräckligt för att hitta hotell för en övernattning. Om du inte vill ha alltför dyrt att göra det en Formel 1 hotell rekommenderas. För några få dollar du boende med frukost.
Ett annat sätt är, naturligtvis, att resa med flyg. Då kan du flyga det bäst att Girona, centralt beläget i Katalonien och några tiotal kilometer från Costa Brava. Behöver inte vara dyra. Det finns gott om lågprisbolag inom flyget och även "billiga" flygplatser över gränsen. Kostnaden för en flygresa, parkera bilen på flygplatsen, det kan mycket väl bli ännu lägre hyra en bil i Spanien än kostnaden för motorbränsle, vägtullar och övernattning. En ytterligare och inte oväsentlig fördel av en flygning naturligtvis restiden. Och hur är det med resten av bristen på och timmar motorväg stress?

Några vackra kuststäder

Mellan Roses och Lloret de Mar ligger på Costa Brava är vackra, något mindre turistiska, platser som gör alla bekvämligheter du behöver i semestern. Här kommer några vackra kuststäder. För om du älskar stranden.
LEscala
Nästan på andra sidan av Golf de Roses är L'Escala. En före detta fiskeby på Costa Brava vars invånare levde på ansjovisfisket. Återigen, måste fisk som fångas i stora mängder, men byn har nu mer turism. På norra sidan av byn är den gamla hamnen, kajer förvandlas till en vacker boulevard. På hälften av dessa, kan du njuta av åsynen av en naturlig storlek musikaliska företag i brons. Vi rekommenderar att du här bara bra att titta på. De talar, karaktäristiska huvuden är värt att studera!
Boulevarden förvandlas till en fin, bred strand, i en liten vik på södra sidan av byn.
L'Escala har många bra hotell längs stranden och restauranger sträng sig samman.
Sevärt
Strax norr om L'Escala, i Empúries, utgrävningarna i den antika grekisk-romerska staden Empurion. Den grekiska staden känd i antiken Nea Polis är närmast kusten och är den äldsta. Det går tillbaka till staden ca 600 v. Chr. I staden är fortfarande många amforor har hittats, så man misstänker att det var upptagen handel med vin. Den medföljande museet finns ofta på visnings antikviteter, inklusive en komplett bild av den grekiska guden Asklepios. Mellan utgrävning sig är en kopia av detta.
Bakom den grekiska staden är Roman. Många gånger större än den romerska föregångare. När dess konstruktion byggdes ner staden till grekiska. Av den romerska staden är bara en tredjedel exponerad, inklusive en stor forum.
En annan attraktion i L'Escala är ansjovis museet, Museu de l 'Anxova de la Sal.
L'Estartit
En pärla på Costa Brava! L'Estartit var anvankelijk fiskehamnen ligger några kilometer inåt land Torroella de Montgrí. Nu har det utvecklats till en vacker utväg. Längs kusten hittar vi en bred strand där badande behöver inte vara rädda för att de har efter två steg i vatten som tappas inte längre känner mark under sina fötter. Mellan stranden och kustvägen är en bred, med två rader av träd fodrade gågatan. Nästan på stranden, kan du parkera bilen. Betalparkering finns här bara under högsäsong.
LEstartit har några trevliga campingplatser och många hotell. Shoppinggatan, precis bakom stranden vägen, erbjuder något för alla.
Precis utanför kusten stiger den taggiga klippformationer i Medes öarna. Sju öar totalt, varav endast ett fåtal är synliga.
Sevärt
Medes öarna är med sitt strategiska läge ofta används för militära ändamål. De gamla grekerna från närliggande Nea Polis har den största ön Meda Gran, även används som en kyrkogård. Idag Medes öarna har status som en naturpark. Området är mycket populärt bland snorklare, dykare och seglare. Det finns en hel del undervattensgrottor, koraller och sällsynta fiskar, inklusive stora conger ål. Från hamnen i L'Estartit lämna mycket vanliga glas botten båtar. En båttur är värt det. På strandpromenaden är biljettförsäljningen omedelbart.
Platja de Pals
Denna badort har sedan åttiotalet av förra seklet expanderat kraftigt. Hotell, lägenheter, pensionat och restauranger sträng sig samman i staden. Platja de Pals har också några utmärkt utrustade campingplatser. Platja de Pals är inte en plats som har fokuserat på allmänheten. Vanligtvis finner man här de turister som är ekonomiskt råd med något mer. Man kan också hitta så många som tre golfbanor. När kallas varandra: den gyllene triangeln vågen.
Inte så mycket en attraktion som det är en turistattraktion är den vandringsled som startar söder om stranden vid Platja de Pals och sedan bär på klipporna längs stranden i L'Illa Roja till bukten Sa Riera. Därifrån kan du välja att fortsätta i riktning mot Begur.
Begur
Inte direkt på stranden, men bara ett stenkast bort. Begur är rikt på medeltida försvarstorn. Ovanför staden stiger från ruinerna av ett gammalt slott. Härifrån gjorde i det avlägsna förflutna, kapare i ögat. Om du inte är mot hike upp tittar upp, kommer du att vara där en gång belönas med en magnifik utsikt över norra Costa Brava. Vid klart väder Pyrenéerna är synliga, liksom Roses, bukten Roses och Medes öarna.
Sevärt
Begur finner många hus i kolonialstil. Som byggs där av den så kallade Indianos, spanjorer som hade emigrerat och rika återvände till Kuba på artonhundratalet.
St Pere kyrka är från det tolfte århundradet och förlängdes i sjuttonde och artonde århundradena.
En av de mest framstående defensiva torn, Torre de Can Marques, byggt i det sextonde århundradet.
För sportentusiaster: om du går ner från Begur till kusten, kan du ta en vacker promenad som leder till Sa Tuna, Aiguafreda till Aiguablava. Ingen lätt vandring. Men ett mycket trevligt.
Tamariu, Llafranc och Calella de Palafrugell
Tre vackra städer nära varandra.
Söder om Begur är den minsta av de tre, Tamariu. Här är en liten vik med en fin strand. Byn har bara ett fåtal vita hus och tar sitt namn från den tamarinder, som finns här förutom tallarna. Mycket tyst badort.
Något större är Llafranc. Ändå kan vi kalla det med ca 300 invånare fortfarande inga metropol. Den består huvudsakligen av ett fåtal hotell, restauranger och lägenhetskomplex. Fyren Sant Sebastiá stiger högt ovanför byn på en klippa på 165 meter.
Den största av de tre är Calella de Palfrugell. Om du har varit här en gång, kommer du aldrig att glömma det. En vacker strandpromenad leder förbi livliga stränder och hamnar. Hotell och restauranger också ingen brist här. På sommaren, en i Calella stor Jazz Festival Costa Brava

Något inlandet

 • Figueres. Staden av den stora surrealistiska spanska målare Dali. Här finns också Dali museum som lockar så många besökare som du är bäst i början eller slutet av säsongen du besöker. Och då du fortfarande tidigt på dagen, annars är verkligen i linje i timmar.
 • Torroella de Montgrí. Ligger strax väster om LEstartit. Här hittar du en pärla i en torget omgivet av arkader, Placa de la Villa, Witch Tower, gamla stadsportarna och Museu de la Medriterrània. I centrum av Torroella de Montgrí du föreställa dig själv i medeltiden.
 • Pals. Pals reser sig högt över omgivningen. Namnet Pals kommer från latin och betyder "träsket". Det ligger därför i en sumpig område, som tidigare var dränerad för risodling. Risodling finns faktiskt fortfarande i området. Pals hör också till Masos de Pals och Platja de Pals. Klockstapeln, Torre des les Hores, tronar på den högsta punkten av kullen och är den mest kända symbolen för byn. Hela byn har blivit vackert restaurerad medeltida stil.
 • Peratallada. Även denna by ligger några kilometer inåt land från Pals, har återställts. Av den ursprungliga triple stadsmuren finns fortfarande vissa delar bevarade. Castell är från 1050. Runt den, de smala gatorna, som kleiene beslutade luck rutor. Utanför byn är den romanska kyrkan San Esteve.

 • Också värt att hålla ögonen på är Girona, ett par kilometer inåt landet. Dessutom är en dagsutflykt till Barcelona rekommenderas.

  Marknad

  Den veckovisa marknader i området är trångt. Inte bara av lokalbefolkningen, men också -och inte i de minst av turister. Följande är de dagar i veckan än de platser där marknaden hålls.
  Söndag
  L'Escala Palafrugell, rosor, Sant Feliu de Guixols.
  Måndag
  Blanes, Cadaqués, Olot, Torroella de Montgrí.
  Tisdag
  Besalu, Caldes de Malavella, Girona, Lloret de Mar, Palamos, Pals, Verges.
  Onsdag
  Amer Banyoles, Begur, Cassa de la Selva, Lianca, Sant Antoni de Calonge.
  Torsdag
  Calonge L'Estartit, Figueres, Lagostera, Tossa de Mar.
  Fredag
  La Bisbal, Celra, Platja d'Aro, Port de la Selva.
  Lördag
  Empuriabrava, Girona.

  Chicken Restaurant

  För finsmakare: något utanför Pals, Masos de Pals riktning, kommer du att hitta rätt bredvid en rondell, den berömda kyckling restaurang i Katalonien. Många holländska föregick dig.
  Slutligen, är katalanska ett separat språk. Katalanerna är mycket känsliga om du försöker att tala till dem på deras språk och inte den officiella spanska.
  (0)
  (0)

  Kommentarer - 0

  Inga kommentarer

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha