Cork golv är tillbaka med besked

Cyrillus Brodd December 26, 2015 Hus & Trädgård 51 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Kork golv kan ha samband med sextiotalet, men ingenting är mindre sant. Den kork golv är definitivt tillbaka med besked. Utbudet av kork golv har tagit upp enorma utvecklats under de senaste decennierna. Cork golv är inte allmänt känt och inte används ofta. Men för dem som är mer involverade i egenskaperna för en kork golv är en öppen värld. Cork golv är lätt att underhålla och har en varm glöd. Kork är också miljövänlig.

Var kommer kork ifrån?

Cork är nationalprodukten i Portugal. Portugisiska skogar som innehåller mer än 20% av korkek. Detta är en vintergrön ek som kan nå en höjd på 20 meter. Dessa träd kan leva upp till 200 år.
I Nederländerna är trädet inte härdig. I Portugal erbjuder utvinning och bearbetning av kork sysselsätter tusentals människor. Förresten, det finns också kork från länder som Grekland och Egypten. Användningen av kork går tillbaka århundraden, men korken har endast blivit vida känt med införandet av kork i champagneflaskor. Från och med 1960, folk började använda kork för golv och väggdekorationer.

Cork granulat för kork golv

Basen i en kork golv består av kork granulat. Detta är målen kork, som komprimeras genom uppvärmning och smältning av harts i korken. Om detta stöd är ett fanerskikt. Detta fanerskikt bestämmer den slutliga mönstret av golvet. Fanér har alla typer av strukturer, eftersom det kommer från olika korkek är.

Egenskaper hos en kork golv

Cork golv är prisvärd, enkel att förklara sig och tillämpa i kombination med golvvärme. Dessutom har även följande funktioner:
  • Springy
  • Enkelt underhåll
  • Lång livslängd
  • Ljudisolerade
  • Ljudisolering
  • Värmeisolerande
  • Miljövänlig
  • Brandsäkra och flamskyddsmedel
  • Vattentät
Förutom att leverera kork golv i en mängd olika färger och mönster.

Fördelar med kork golv

Cork är framför allt en mycket miljövänlig produkt. Korkek kan skalas gång var nio år och upplever inget obehag av det.
Cork består av massor av små elastiska celler. Dessa celler innehåller luft. På grund av denna uppbyggnad sker, den fjädrande verkan. Vid varje steg på en kork golv visar dem något med den, vilket gör kroppen mindre stress. På grund av den fjädrande verkan ljudet reduceras också.
Cork arbetar också vidare isolerande och känns varmt och skönt under fötterna.

Själv lägga en kork golv

För vem tvivlar sin egen förmåga alltid är det klokt att konsultera en expert. Men i princip att etablera en enkel kork golv själva. Kork golv har också så kallade klicksystem som är mest känd för laminatgolv.

Underhåll av en kork golv

Kork golv är färdig med en speciell nötningsbeständig beläggning. Detta gör fläckar från kaffe, vin eller andra vätskor är inte sannolikt att lämna bestående fläckar i golvet bakom. Lera spår är också lätt att ta bort korken golvet.
Regelbunden dammsugning och moppning med en speciell underhålls produkt är tillräcklig för att hålla golvet i gott skick.
Efter några år, också beroende på användningsintensitet, det översta lagret ska målas. Sedan finns det ett nytt golv som ännu en gång i år kan medföra.

Kork golv i alla storlekar

I kork golv är mer och mer utveckling. Cork golv är redan finns i olika färger, men också flera format är möjliga. Eftersom kork kan även levereras med utseendet på en bricka eller laminat. Även fiskbensmönster, diagonal golv, bikakemönster: det är möjligt.
Är du redo för ett nytt golv? Men inte berätta vad det måste vara exakt? Läs allt om golv och göra som ett val mellan trägolv, parkettgolv, kork golv, laminatgolv, dekorativa grusgolv, marmor, matta eller betong-look golv.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha