Cool laptop med en bärbar dator svalare

Arbeta med en laptop i knät kan snabbt bli irriterande när den bärbara datorn blir väldigt varm eller tom het. Det är livet på din bärbara dator inte heller bra när den träffar varje överhettad. Lyckligtvis fann en lösning där. Med en bärbar dator kylare eller kylning pad spara två flugor i en smäll: du håller din hårdvara sval och därmed säker och det är behagligare att arbeta med din bärbara dator på knä, särskilt i varmt väder!

Temperaturen hos en bärbar dator kan vara hög

Om du arbetar på din bärbara dator, kan temperaturen hos denna enhet vara hög. Den bärbara datorn kan svalka sig med hjälp av en inbyggd fläkt. Du märker det när det har att arbeta hårt, kommer fläkten då blåser hårt och du kan höra detta. Speciellt när du behöver en hel del av din processor och grafikkort kommer att stå här. Detta exempel kommer du att märka när du spelar ett spel, titta på en film, besöker en webbplats med mycket grafik eller om du har massor av skärmar eller fönster är öppna.
Det finns vissa program som du kan ladda ner för att mäta CPU-temperaturen på din bärbara dator som hwinfo, SpeedFan, Speccy och Real Temp. De flesta program ger temperaturen för varje komponent i din bärbara dator. Om du tycker det är för varmt för exempelvis grafikkortet, kan du välja att skala tillbaka en del av dess hastighet och sedan se om kvaliteten är acceptabel.
Vid vilken temperatur din bärbara dator kan köras beror på vilken modell du har. I allmänhet är det föredraget att hålla temperaturen vid intensiv användning under 75 grader Celsius. Temperaturen stiger över 85 grader Celsius, så kommer du antagligen att snabbt ta itu med fenomen som stör program eller till och med automatiskt avstängning och starta den bärbara datorn från överhettning.

Laptop kylare hjälper din laptop en hand

Gör intensiv användning av din bärbara dator till exempel, genom att titta på en hel del filmer där, en hel del att ladda ner eller spel att spela, då är det lämpligt att använda en bärbar dator svalare att reglera temperaturen. En bärbar dator kylare är ett tillbehör speciellt utformad för den bärbara datorn att låna ut en hand när den interna fläkten inte är tillräckligt kan göra det. För övrigt kan det också bara vara trevligt att använda en svalare när du går på en varm dag med din bärbara dator sitter i ditt knä.
Laptop kylare är uppdelade i aktiva och passiva kylare. En aktiv laptop kylare - är den i särklass mest populära och mest använda - kyler den bärbara datorn genom att generera en ytterligare ström av luft under den bärbara datorn med hjälp av en eller flera ytterligare kylfläktar. Varmluft blåses av, och sålunda drivs bort av anordningen. Kylaren kan anslutas via USB till den bärbara datorn. Passiva kylare arbetar på ett annat sätt. De innehåller ofta ett material såsom organiskt salt för att absorbera värme från den bärbara datorn. En passiv kylare är bara användbar om du använder en bärbar dator som ventilerar åt sidan av sig själv. När en bärbar dator sig till botten ventilerar en passiv kylare kan faktiskt ha en blockerande effekt på överföring av värme. Passiva kylare arbetar ofta bara några timmar efter det att de först måste kyla sig själv.

Bra och prisvärda bärbara kylare

Den bäst säljande bärbara svalare på Bol.com anno 2015 är Cooler Master NotePal U3 Plus. Detta också testades som en av de bästa av Hemsida Top Ten omdömen. Denna aluminium kylning pad har tre fans av 80mm i diameter, vilka är justerbara i hastighet. På grund av de lätta aluminium bildar lilla extra skatt när du använder den bärbara datorn i knät. Kylaren gör anmärkningsvärt lite buller när du använder den. Cooler Master NotePal U3 för Plus, betalar du runt ?? 43 euro.
Ett billigare alternativ är Trust Frio Cooling Stand. Detta har ett stort fan av 160mm USB-drivna. Den perforerade metalltoppskiva ger optimalt luftflöde. Höjden är justerbar så att du även kan använda standard så att det är mest bekvämt för dig när du skriver. Detta är redan tillgänglig från cirka ?? 18 euro.
Vill du vara säker på att kylning pad är inte för stort eller för litet för din bärbara dator eller vill använda den i olika enheter, då NewStar NSLC200 kan vara ett bra alternativ. Denna notebook kylare är i själva verket justerbar bredd. Eftersom lutningen av vägen är inställd, kan du också göra det exakt att mäta och därigenom bidra till att förebygga RSI. Med 296 g av denna kylare är också mycket lätta i vikt. Den NewStar NSLC200 redan finns tillgänglig från ett pris på ?? 20 euro.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha