Colisa fasciata - Banded Gouramis

Vollmar Lundgren Februari 27, 2016 Natur 1 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Den Colisa fasciata är mycket påminner om en släkting till honom, den Colisa lalia. Skillnaden är att dubbelt så Colisa fasciata blir stor. Colisa fasciata är i allmänhet lugnt och lätt att hålla. Vetenskapligt namn:
Colisa fasciata
Holländska namn:
Randig Gourami
Familj:
Anabantidae
Ursprung:
Indien och Burma

Längd

Colisa fasciata upp till omkring 10 till 12 centimeter.

Könsbestämning

Hanarna av Colisa fasciata är mycket mer färgglad än honorna och har utökat fenstrålar.

Bostäder

Denna labyrintvis har ett stort akvarium kräver minst 1 meter lång. Det är emellertid bättre att behålla Colisa fasciata i ett akvarium av 1,20 meter. Akvariet bör inredas med flytande växter, en kant och en mörk botten. Denna akvariefiskar simmar i synnerhet i de övre och mellersta skikt av vatten. Se till att det finns ingen eller mycket jämnt flöde är i vattnet. Det är nödvändigt att använda ett täckglas. Eftersom dessa fiskar andas också i vattnet, chanserna för dem att bli sjuk existerar som temperaturskillnaden ovanför tråget är för stor.

Karaktär

Colisa fasciata är en mycket fredlig fisk, men två hanar kan vara aggressiva mot varandra. Alltid bara håller ett par. Håller labyrint fisk aldrig med hullingar, detta nibble nämligen blad Gouramis ?? s. För upptagen eller aggressiva fiskar, kan du inte hålla den här fisken. Gott sällskap inkluderar Corydoras, lugna intagna flytta in de lägre skikten av vatten.
Under häckningssäsongen Colisa fasciata har en tendens att bli territoriella.

Vattenkvalitet

  • Temperatur: 22 till 28
  • Ph: 6,5-7
  • Gh: 8 -12

Näring

Colisa fasciata är en sann all star och gör dig en tjänst med både levande födda, frysta och torrfoder. De äter både djur- och växtmatar.

Väx

Upprätta en stor avel tank med flytande växter och inget filter. Öka temperaturen till 29 grader och se till att vattennivån är låg. Vattnet ska vara mjuk och vissa är sura. Hanen bygger en bubbla boet med hjälp av flytande växter. Efter avsättning äggen, spottar hanen den i boet. Om detta har hänt ska du fångas honor eftersom hanen vaktar boet och tolererar ingen i grannskapet. Om äggen har kläckts efter cirka en dag, är det dags att även fånga från den manliga, annars kommer han att äta på sin egen spawn. Ange pojken med tyg foder. Ibland hävert från botten för att hålla vattnet rent.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha