Coca-Cola: Den mest kända läskedryck i världen

Oavsett om du är ett fan av Coca-Cola, måste en sak sägas, har Coca-Cola Company lyckats sälja en gnistrande läsk i en unik flaska över hela världen till ett överkomligt pris. Med sin ostoppbara sätt av reklam, har Coca-Cola blivit den mest kända läskedryck i världen. I Nederländerna, varje år finns det över en miljard liter läsk. Coca-Cola eller Coke, upptar cirka 45% stod för. Så vacker!

Framväxten av Coca-Cola


John Stith Pemberton
Coca-Cola uppfanns mer än ett sekel sedan av Dr John Stith Pemberton 1886. Pemberton var år 1833 i Knoxville, Georgien född. Efter inbördeskriget han etablerat sig som en apotekare och kemist i Atlanta. Pemberton som anser sig lycklig dubbade som läkare, var vad vi nu skulle kalla en kvacksalvare. Pemberton tillbringade större delen av sin tid åt kemi, han var besatt av sinnet att uppfinna ett nytt och helt annorlunda smak av läsk. För att i de dåvarande populära Nya ?? soda fontäner ?? tjäna. Vid ett tillfälle, fann han vad han letade efter en drink som senare skulle bli känt under namnet Coca-Cola.
Coca-Cola såldes först i Jacobs ?? Apotek. En stor apotek som var på samma gata som laboratorium Pemberton. Vid den tiden var Coca-Cola såldes för 5 cent per glas. Titta på reklamfilmerna nedan. Vätskan var sedan via apotek / apotek säljs som ett botemedel allehanda krämpor. Vid denna tid var det säljs som sirap som kan vara rent eller vatten att dricka.
Coca-Cola för fem cent per glas

Logotyp och flaska

Coca-Cola-logotypen
När sirapen ?? ?? som Pemberton hade bryggt smak tycktes falla till kunder i den lokala soda fontäner, bestämde han sig för att producera och sälja. Det dröjde inte länge förrän ett namn måste uppfunnit för den nya drycken.
Frank M. Robinson, vän och revisor Pemberton, myntade namnet Coca-Cola och utformade logotypen. Han valde Coca grund av ingrediensen av kokablad och kola av Kolanöt. Han tyckte att namnet lät bra. Kolanöt är faktiskt en K ???? ???? Robinson skrev men eftersom det trevligare för logotypen var han ändrade K ???? ???? i ett C-???? ????. Han skrev namnet Coca-Cola i sin egen graciösa handstil med en röd penna. Detta är, i dag, den välbekanta röd / vit logotyp. Coca-Cola-logotypen är fortfarande den mest kända varumärket i världen. Det är erkänd av 90% av befolkningen.
Coca-Cola-logotypen
Logo ändrad: Det har förekommit en del mycket små förändringar, men aldrig så radikalt att logotypen var plötsligt oigenkännlig. Nästan från första reklam den röda färgen dominerade logotypen, med grönt och gult som stöder färg.
Numera så vågig band med logotypen endast läggas 1970 för att bekräfta Coca-Colas image som evigt unga, populära och internationella drycker.
Coca-Cola flaska
1913, The Coca-Cola Company kom med bra idé att ändra flaskan. Det måste vara en flaska med en unik form, som också är i mörkret skulle vara direkt igenkännbara. Med detta kommando personal Root Glass Company i Indiana utvecklade den berömda flaskan. Alex Samuelson, en svenska glasblåsare som arbetade på detta företag, utformade flaskan. Denna så kallade ?? konturflaskan ?? sattes i produktion 1915. Formen hos flaskan härleddes från den spårförsedda utseendet hos kakaobönan. Det var faktiskt för avsikt att använda utseendet från Kola muttern men verkar inte ha en lämplig utseende.
Även om flaskan så en böna behöver bilder från många människor trodde att det var tänkt att buteljera den perfekta kvinnliga kroppen. Detta har orsakat medvetslös för lycka. Samt logotypen har genomgått flaskan under åren små förändringar, men aldrig mycket drastiskt. Formuläret har alltid varit trogen den ursprungliga designen.
Historien V.H. Coca-Cola flaska
The Coca-Cola konturflaskan blev en av symbolerna för Amerika. Det finns Coca-Cola sade att det är en produkt som är mer amerikanska än Amerika självt. Med sin enkla, svepande linjer det är förmodligen den mest kända förpackningar i världen. En blick på flaskan med den typiska "feminina" siluett och alla vet att han är ansikte mot ansikte med "the real thing". Det framgår att även synen av en trasig flaska skulle vara tillräcklig för att känna igen Coca-Cola.

Coca-Cola-recept

Det hemliga receptet för Coca-Cola kallas "7X". Den hemliga ingrediensen av Coca-Cola är en kombination av olika naturliga smaker som tillsammans kallas 7X. Den hemliga formeln förvaras i ett bankvalv i delstaten Georgia i USA. Enligt säga bör vara i valvet handskrivna recept Pemberton.
Dessa är de ingredienser:
 • Socker
 • Karamell
 • Koffein
 • Fosforsyra
 • Extrakt av kokablad / kolanöt
 • Citronsyra och natriumcitrat
 • 7X: citron, apelsin, cassia, muskaatnotenolie och andra oljor.
 • Glycerin
 • Vanilj

Det hemliga receptet är främst ingrediens 7X eftersom de kan upptäcka proportionerna av de andra ingredienserna, men inte blandningen. Det är också aldrig kunde förklara där X står för.
De två viktigaste ingredienserna i Pemberton recept är: Coca Leaf och Colanut.
Coca Leaf:
Kokablad är bladen av koka anläggningen, som har sitt ursprung i Sydamerika och som växer på högre höjder. Användningen av koka är mycket gammal. Genom att använda coca tar uthållighet ökar, förbättrar andning och syre metabolism.
Det finns ingen kokain i Coca-Cola; De kokablad behandlas så att de inte innehåller kokain.
Colanut:
Kolanöt är utsäde av Kolaboom. En 20 meter högt träd från de tropiska regnskogarna i Afrika, men också odlas i Jamaica och Brasilien. Frukterna, som ser i form som kakaobönor, visas bara när trädet är 15 år gammal. Frukterna innehåller köttiga, bittra smak frön, så kallade kolanötter. De är rika på koffein och ger kroppen energi i trötthet.
Eftersom receptet hemlighölls, kom ryktet att i drycken den förbjudna drogen kokain skulle vara. År 1909 Coca-Cola hade tidigare till domstolen. Rättegången varade i 10 år, men det var aldrig kunnat visa att skulle inkludera Coca-Cola kokain. Enligt forskarna, den sista spår av kokain 1903 försvann från Coca-Cola.
Idag finns det många olika varianter av Coca-Cola, såsom:
 • Coca-Cola ?? klassiska ??
 • Coca-Cola koffeinfritt
 • Coca-Cola light
 • Coca-Cola diet
 • Coca-Cola citron
 • Coca-Cola körsbär
 • Coca-Cola lime
 • Coca-Cola vanilj
Och det finns också olika kombinationer av dessa. Till exempel Coca-Cola eller Coca-Cola light lemon kost citron.
De flesta ungdomar brukar göra dricka den "vanliga" Coca-Cola. Äldre människor dricker Coca-Cola ofta i kombination med alkohol, vanligtvis rom, med eller utan en tunn skiva citron och isbitar. Därav namnet "Baco", kombinationen av Bacardi och Coca-Cola.

Resten av Coca-Cola historia

1887 sålde Pemberton hans recept Wills E. Venable och George S. Lowndes. De sålde receptet fem månader senare Woolfol Walker och MC Dozier. Och de sålde den efter ett år igen till Asa G. Candler. Under det året dog Pemberton, den som hade startat Coca-Cola idé.
Candler blandade sirapen med kolsyrat vatten. Det är den ingrediens som gör cola för bubblor. Candler och Robinson - Pemberton gamla partner - samlades och gick i hemlighet göra Coca-Cola var det inte tillåtet att komma bakom receptet.
Robert Woodruff, aka Mister Coke
Mannen med den längsta i spetsen för The Coca-Cola Company var var Robert Winship Woodruff. Han var också ?? Mister Coke ?? nämns. Han levde 1889-1985 och var mer än 60 år Mannen bakom Coca-Cola. Han var son till huvudägaren och regissör 1923. Han var 34 år gammal. Under Woodruffs ledarskaps försäljning ökade från 6 miljoner enheter per dag 1923 till 50.000.000 under 1953. En gammal anställd på The Coca-Cola Company fattat detta beslut följande kommentar: "Candler har satt oss på fötter, men Woodruff gav oss vingar! "
Ett par Woodruff ?? s mest kända innovationer var sex-pack ?? ?? och sälja Coca-Cola på bensinstationer. Han var den som lyckades göra en internationell dryck Coca-Cola.
1892 bestämde de sig för att sälja Coca-Cola i flaskor. Den första Coca-Cola fabriken invigdes 1894 i Vicksburg, Mississippi. Joseph A. Biedenharn, en 28-årig leverantör av godis och läsk-vatten och ägare av Biedenharn Candy Company i Vicksburg, var den första av den faktiska produktionen av Coca-Cola började i flaskor. Byggnaden i Vicksburg, där den första produktionen ägde rum är nu ett museum.
År 1994 Coca-Cola flaskan speciellt framtagen för att fira det faktum att 100 år sedan den första Coca-Cola-fabriken invigdes.
Coca-Cola flaska Anniversary

Coca-Cola vinner världen

Andra världskriget var mycket viktigt för Coca-Cola, läsk, eftersom då också blev känd utanför Amerika. Coca-Cola anslöt de amerikanska soldaterna och målet var att se till att alla kunde få en flaska Coca-Cola i uniform för fem cent, var de än var, men.
Överallt där den amerikanska militären kämpade, var buteljeringsanläggningar inrättas, och så gjorde lokalbefolkningen för första gången med Coca-Cola. Mer än fem miljarder flaskor Coca-Cola vände sig till de allierade styrkorna. Coca-Cola som var känd i hela Europa och har sedan dess setts som en symbol för vänskap och frihet.
Även efter 2: a världskriget var över, Coca-Cola Company fortsatte att störa militären. Så var Coke burkar ursprungligen konstruerats för soldater stationerade utomlands. Endast år senare - 1960 - de första Coca-Cola burkar i butiken för vanliga civila.
Koks burkar

Reklam / Försäljningsdata

Coca-Cola har alltid haft många konkurrenter. Men ingen hade verklig framgång. Den enda verkliga allvarlig konkurrent till Coca-Cola, Pepsi-Cola. Pepsi och Coca-Cola var båda nära Atlanta, så det var en stor tävling.
Coca-Cola är nu känt över hela världen och den mest konsumerade läsken i världen. Det är en dryck som konsumeras över hela världen; Det finns nästan ingen i världen som inte känner till namnet Coca-Cola. Proportionerna jämfört med andra konkurrenter är följande:
 • Coca-Cola 52%
 • Pepsi-Cola 20%
 • Övriga varumärken 28%
Några fler siffror: Coca-Cola finns i mer än 200 länder. Worldwide, varje dag, mer än 610 miljoner drycker Coca-Cola dricka.
Hundra år Coca-Cola har hundra år av reklam
De som under de senaste hundra åren har Ordförandeposten i The Coca-Cola Company klädd, såg var och en i att reklam är motorn i framgången med andra ord det hemliga vapnet. Även John Pemberton trodde ovillkorligt i publicitet, eftersom den första dagen av försäljningen, 29 Juni 1886, hade han placerat en annons där kunderna informerades i den lokala tidningen av de nyaste drink soda fontäner.
År 1907 började företaget med roliga fraser som ?? Pleasant att dricka. "
I 1886-1887 Pemberton gav cirka 50 euro på reklam. På den tiden en mycket stor mängd, särskilt i förhållande till försäljningssiffrorna på den tiden.
The Coca-Cola Company och dess reklambyråer har aldrig när som helst - även i kristider - gjorde misstaget att skära ned på reklam budget. The Coca-Cola Company tacka för sin framgång till en kombination av geni marknadsföring och kreativ anda av handeln. Även om transporter, trots att tidigare var en massa reklam används. På bilden nedan kan du se den vänstra en Coca-Cola skåpbil 1909 och en Coca-Cola lastbil just nu.
Coca-Cola transport
År 1930 omsättning The Coca-Cola Company 35.000.000 $ och $ 13.000.000 vinst. Ju större var vinsten, desto större belopp utfärdades på reklam. För närvarande har företaget många miljoner dollar på reklam.
Den nuvarande reklamslogan av produkten Coca-Cola är "verklig smak ?? Real Coca-Cola".
Coca-Cola sponsrar också många i idrottsvärlden. När Coca-Cola i 1986 100 var, hon var huvudsponsor för Baseball World Cup i Nederländerna och VM i Mexiko. Och även under OS i Aten 2004 var Coca-Cola igen huvudsponsor.

?? World of Coca-Cola ??

Det finns även ett slags museum i Atlanta, födelseplatsen för Coca-Cola, varma ?? World of Coca-Cola ??. Den ursprungliga museet var belägen vid 55 Martin Luther King Kör i Atlanta. Kan i tre våningar ?? mestadels turister ?? egentligen allt om historia Coca-Cola att veta. Efter 17 år den 24 maj, öppnade 2007 Coca-Cola sin nya museet som ligger i 121 Baker St., Atlanta, Georgia.

Nederländerna och Coca-Cola

År 1928 Coca-Cola kom först till Nederländerna. De olympiska spelen på den tiden i Amsterdam ägde rum, då var sponsrade av Coca-Cola. 1. Coca-Cola försäljningsställe var ett stall på grund av den olympiska stadion.
Produktionen inleddes 1930 med bara fyra anställda personer. Först efter andra världskriget, var Coca-Cola sålde riktigt bra.
År 1931 var företaget ?? N.V .. Nederländerna Coca-Cola Company ?? grundat. Flaskorna var tvungen att stanna cool, därför flaskorna placerades i hackade is bitar. I Amerika hade de redan kylmaskiner och snart skulle Coca-Cola-flaskor säljs i varuautomater. Nederländerna var inte redo. Coca-Cola var sedan manuellt produceras i källaren i en Amsterdam kanalhus, fyllningen görs för hand och flaskorna använde en fotpedal och en tanklock stängda.
I Almelo har under många år även varit en Coca-Cola fabrik. År 1961 kom Berkelstraat / Bornsestraat Coca Cola fabriken.
I Nederländerna, varje år finns det över en miljard liter läsk. Cola upptar cirka 45%, eller 450 miljoner liter, för hennes konto. Det motsvarar cirka 43 liter Cola per capita. Detta verkar vara en hel del, men jämfört med koksförbrukning i USA är bara en spottstyver. Det finns en jättestor 120 liter Cola per capita förbrukas.
Coca-Cola i vårt land mest sålda i 1,5 liters flaska, cirka 70%, går 10% av koksen i en liters flaska på disken, är de två liters flaska endast 4%, medan 33 cl burk står för 6%. Av alla Cola berusad i Nederländerna, för övrigt, 23% ljus eller koffeinfritt.
I Nederländerna ger Coca-Cola idag mer än 5 miljoner på reklam. Men i det förflutna var det också i Nederländerna har gjort en hel del på reklam. Se bild ?? s nedan. På bilden till vänster kan du se hur en skylt för Coca-Cola bekräftade på fasaden av ett café på femtiotalet. Och på den högra bilden ser du en reklamkampanj för Coca-Cola dricker flickor från Amsterdam 1952.
Reklam Coca-Cola Nederländerna

Coca-Cola och Santa Claus

Fram till år 1930 kunde ingen föreställa sig ?? Santa Claus ", som de kallar dem i Amerika. Inte många vet att jultomten, som nu världen varje år dyker upp vid jul, hans berömmelse i stort sett skyldig sin årliga framträdande i Coca-Cola-reklam.
År 1930, Coca-Cola gav konstnären Sundblom att utforma en annons serie för jul. Han gav Santa ett ansikte och så Santa föddes. Färgerna på sin uniform är inte slumpmässigt vald, men naturligtvis färgar av Coca-Cola. Han fick en släde med renar, som han tillbringade omkring gåvor runt jul för barn. Sundblom porträtt Santa Claus som en välkomnande gammal fet man som gillar att dricka en flaska Coca-Cola. Han är ofta närvarande vid hans nattliga besök av barn som förvånade honom en flaska Coca-Cola.
Julen reklam affisch av Coca-Cola
(0)
(0)

Kommentarer - 9

Jag vill dela dem, och att de femtiotalet, i Amsterdam var en Coca Cola fabriken, nära Utrecht bro, nära som nu står ett stort hotell. Under senare år har denna fabrik har flyttat för byggandet av den tidigare nämnda hotellet, till en plats i Amsterdam-Sloterdijk, motorvägen till Haarlem. Några årtionden senare, C och C fabriken från Amsterdam. Och en annan tid, ett företag i det forna fabriken hade sin skydd. Denna byggnad är cirka 15-18 år. Ago rivas. Och blev ett läger för zigenare vandrade runt, bland annat bland okrönte kung gypsy Coco Petalo.

Någon som vet varför idag är i gästfrihet flaskor 0,2l gröna och genomskinliga varianter?

Varför är de första reklamaffischer i coca cola särskilt kvinnor skildras?

Kära, jag skulle vilja ha ett svar på min fråga: om datumet på flaska Coca-Cola har gått ut, kan det ha negativa effekter om de fortfarande dricka det dricka?

Kära jag är i besittning av en cola flaska från år 1923. Detta datum på flaskan pressas in glaset. Har du ibland en aning om vad värdet av denna flaska.

"I Almelo har under flera år varit en Coca-Cola fabrik. Den platsen är nu Preston Palace." Denna information är inte korrekt enligt min åsikt. Fabriken var i 60- / 70-talet som ligger i hörnet Bornsestraat / Violierstraat. Denna byggnad användes senare av Voskamp.

Kära Jeanine, en produkt som är föråldrad, jag tror att det är i alla fall inte klokt att konsumera. Jag kan tänka mig att en eller två dagar inte göra mycket, men jag har ingen aning om vad den kritiska nivån än det egentligen är. Och om den påverkar negativt, jag vågar inte uttalande om doen.MVGDrem

Kära Wouter, tyvärr kan jag inte hjälpa dig. Har ingen aning om vad värdet är av sådan Coca-Cola flesje.Met Med vänliga hälsningar, Drem

Kära Ronnie, du har rätt, är informationen inte är korrekt. Jag har sedan dess uppdaterat artikeln med rätt information. Almelo från arkiven visar att Berkelstraat / Bornsestraat Coca Cola fabriken 1961 har uppstått. Senare den här egenskapen som faktiskt används av Voskamp, ​​som ni redan nämnt. Samtidigt är detta redan föråldrade och bostadsrättsföreningen Bättre Living stora planer för den vakanta platsen Voskamp. Avsikten är att på denna plats 52 lyxlägenheter gebouwd.Bedankt du aviserad mig till felaktiga uppgifter i min artikel.Met Med vänliga hälsningar, Drem

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också